Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Dario mój M. posadził kiedyś wzdłuż jednego boku borówki, bo było tam sporo wody. Biedne borówki co roku po zimie odbijały od nowa. Teraz już kilkuletnie krzewy trafiły na poletko borówkowe, bo nawet niewiele owocowały.

Lisico no nie będę złośliwa że mydełka na lisy ;:306 żeby nie wywoływać lisa z lasu :;230 przecież mam drób :D
Podobno nie tyle boją się mydełek co nie lubią tego smrodku ;:306 Zobaczymy czy to prawda ;:224

Tereniu mydełka częściowo zużywam a potem robię dziurkę gorącym szpikulcem i przewlekam drucik ale w takich siateczkach jak na jarzyny można wieszać :D

Justynko ja kupowałam w dwóch miejscach i na jednej torebce są obydwa kolory a na drugiej tylko fioletowa, no to będzie loteria :D Najważniejsze żeby po pierwsze wykiełkowała, a potem chciała róść i kwitnąć ;:215 Ten mix kupowałam w Auch. Miłego pływania! jak się jeździ prezencikiem?

Lucynko z życia kurnika: najwcześniej spać idą najstarsze kuty i ...kogut ;:306 jak pada to na grzędzie jeden z pierwszych siedzi kogut! cóż facet...tylko mi pilota dać ;:306
Ciepło było wczoraj dzisiaj jest nieładnie ;:185 w granicach zera i zanosi się na jakiś opad ;:222 ciemiernikowe niestety zbrązowiały zewnętrzne płatki ;:131 A ziemia już od wczoraj na kaloryferze ;:215
Miłej niedzieli Kochana ;:196

Ewuniu z myślą o Tobie zrobiłam to zdjęcie, bo właśnie Tobie pisałam co innego. Lepiej ciemiernik wyglądał na mrozie bez śniegu niż jak wyszedł spod śniegu i nie wiem o co idzie ;:oj I tak nie mamy na to wszystko wpływu co ma być to będzie. Dobrej niedzieli Ewuniu ;:196

Martuś od Ciebie zaczęłam :D

Wszystkim spokojnej i pogodnej niedzieli życzę ;:4
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu wiem, że sarny nie lubią zapachu mydła ,ale o tym ,że lisy też to nie słyszałam. No ale w sumie to zwierzę ta z lasu i zapach dla nich odrażający. Szkoda by było takiego ślicznego kogucika. Jak z obrazka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu o lisach to był żart dla Lisicy :;230 z tego co na FO i w necie to mydełka na sarny, ale to głównie one obgryzają krzewy i drzewa...no jeszcze zajączki, ale tych jest niewiele odkąd szczepią lisy p.wściekliźnie i zajączkom zagrażają ;:202 Jeżeli natura nie pozbawi mnie kogucika to jest bezpieczny :D
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu nie pamiętam czy już Ci pisałam ,że nasz kogucik żył 6 lat .Mieszkał z kozą myślę ,że byli bardzo zżyci bo kiedy sprzedaliśmy kozę to kogucik gdzieś przepadł :( Poszedł jej szukać czy co ;:202
Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu a ja myślałam, że ciemiernik mi zginął, a on wyszedł spod śniegu. Ma jeden listek, więc pewnie trzeba będzie go skorupkami podkarmić, to może w końcu zakwitnie.
A kogut widać, że pan kurnika :).
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

I majowo!

Obrazek

Marysiu, czy to jest jabłoń ozdobna ?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, my dziś musieliśmy w końcu naszą górkę posypać, bo niby na plusie ale z ziemi mróz wychodzi i i tak jest lodowisko, słonka i u nas nie ma jest ponuro i smutno, ale ziemię już na jutro mam :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu o ile mnie SKS nie zawodzi to chyba nie, bo jakoś nie pamiętam żebyś pisała o kozie :D
Takie przyjaźnie między zwierzątkami są przedmiotem wielu fotografii i są bardzo wzruszające ;:196

Asiu bo ciemierniki z tymi liśćmi tak różnie mają. Ja mam np. dwa identyczne bo z tej samej rośliny pozyskane i teraz jeden ma zielone liście i pączki a drugi brązowe liście i pączki :wink: Rosną w takich samych warunkach, bo nawet koło tego z uschniętymi liśćmi jest o czerwonych kwiatkach i ma liście zielone :wink:
Tak jest jedyny bo z kogutami to różnie bywa więc niech będzie jeden :uszy

Ewuniu na etykiecie jest napisane 'Royalty' :D

Iwonko u mnie mokro, siąpi i mgliście jakby parowała woda? Na szczęście cały czas na plusie i nie ma rozbij..... :lol:
Na noc niestety pokazują minusowe temperatury więc? ale jutro znowu deszcz, jedyne co to że woda jest bardzo potrzebna ;:333 Lawenda się zazieleniła ;:oj
A ziemia się grzeje na grzejniku? :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na razie to ziemia taje, bo zamarznięta była, ale na noc pójdzie koło grzejnika co by ciepła była ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to moja przyszła wcześniej jak Lucynka ogłosiła poprzednie sianie :;230 , a od wczoraj nóżki grzeje na kaloryferze i zaraz robię przegląd nasion na jutro ;:219
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i właśnie u nas zaczęło padać takie białe z takimi kryształkami zamrożonymi, choroba ciasna ;:223
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

A ja dziś posadziłam 15 fuksji. Może też powinnam czekać do jutra, ale jutro mam dzień urzędowy, będę lekko zestresowana, to wolałam dziś się zabrać za sadzenie.
Iwonko ja od kilku lat kupuję wcześniej ziemię, zostawiam na dworze żeby zmarzła. Jak na razie mam spokój z ziemiórkami.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to dobrze, że mam przemrożoną :tan
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Chyba dobrze pamiętam że w ubiegłym roku też rozmrażałaś?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja niewiele pamiętam, część roku w szpitalu, część pod narkozą i pamięć się krótka zrobiła, ale ziemiórek chyba nie miałam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”