Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Aniu nasiona tytoniu leśnego Ci podeślę ;:108 :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

ee to ja już wole poczekać i wiosna kupić ze 2 wieloletnie :roll: Tym bardziej,że brzydko się robi i zimno. Pewnie bym się długo chryzantemami nie nacieszyła :evil:
Ehh byle do przyszłego sezonu :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dziękuję Aniu ;:167 , będę Ci bardzo wdzięczna, bo ten tytoń wyjątkowo mi się podoba ;:oj .

obita- może kup jakieś 2 ładne i wkop na razie z doniczkami, a później przenieś na parapet do domu, chyba, że tam już nie ma miejsca :;230 . Trzeba czekać cały rok, żeby popatrzeć na kwiatki i po co? ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

NIe ma miejsca na parapetach,ale najgorsze że inne miejsca też pozajmowane :lol: Wolę poczekać i pozbierać kaskę na przyszły rok :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

To pierwsze zdjęcie, z oczkiem na drugim planie jest boskie. Jak ja lubię takie ogrody, w których są takie zakamarki.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Aniu jak Ty się martwisz tym,że coraz mniej do pokazania to co ja mam powiedzieć :?: :!: :shock:
Chyba zacznę owcze tyłki fotografować albo kurze kupry,bo roślin z kolorem innym niż zielony u mnie brak.I tak o zgrozo do wiosny :roll: A wątek mój to w sen zimowy zapadnie ;:224

A u Ciebie takie bogactwo kolorów i kształtów,piękne kompozycje,fantastyczne zdjęcia ;:215
I przesłodki rudzielec ;:167
No :!: To bez marudzenia :!: I proszę wstawiać więcej zdjęć,żebym miała do czego wzdychać ;:306
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

obita -sama wiesz najlepiej, czego ci potzeba ;:168

PEPSI- to oczko ma ok. 14 lat i często myślę, że zawsze tu było. Cieszę się, że się podoba :D . Trochę go 'poturbowałam' niedawno, ale tak zarosło, że niedługo byłyby tylko szuwary :;230 . Nie wiem, ile jeszcze wytrzyma, bo widzę, że powolutku, ale jednak, ubywa wody. Z samego parowania byłoby mniej. No cóż, zobaczymy ;:174 .

Amelko- wiem, że chciałoby się wszystko mieć od razu, ale czasem się nie da. Musisz wytrzymać do wiosny i wtedy już będziesz miała kwiaty do jesieni, słowo! ;:196 .
Co do fotografowania zwierzątek i ptactwa, to czemu nie? ;:306 . Pomysł niegłupi i może być wesoło - pomyśl ;:131 .
Znalazłam tu na FO taki wątek; myślę, że by Ci się przydał na 'zaś', bo uważam, że ta metoda ulżyłaby Ci w pracy. Wg mnie świetna ;:63 .

Co do trawnika, to możesz położyć tekturę w miejsce rabaty, przyłożyć jakimiś kamieniami, posypać skoszoną trawą... Wszystko na kształt rabaty... Na wiosnę będziesz mieć gotową rabatę, zasiloną, nawiezioną, bez chwastów... Tylko M przekopie...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406

Obrazek

Obrazek
moja ulubioa żuraweczka
Obrazek
poza jedną rozetą między chryzantemami - to jedna roślina :?:
Obrazek

Obrazek
kolorowo i bez kwiatów :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jak wszyscy, to wszyscy ... i ja też :;230
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Takie kolorowe zdjęcia z żurawkami w roli głównej musiałabym z mojego archiwum wziąć ;:138
Moje w w większości zniknęły jeszcze zielonych zostało co nieco...Ale już mi przeszło jak i hosty...a do niedawna palpitacji serca dostawałam na ich widok... ;:131 Mam co mam i nic nowego mnie nie kusi ;:7 Myślałam dziś o wypadzie na działkę ale znowu deszcze przelotne u mnie :roll: ...może między nimi się wcisnę...Choć kaszel nie dał mi dospać...
Ładne promienne fotki zapodałaś ;:196 a białe zawilce masz cudne, moje nie mogą się rozkręcić zakwitają i przekwitają tak szybko ,że nie mogę nawet fotki zrobić jak sobie o nich przypomnę, troszkę spartyna je zagłusza...Oczko też masz ładne ...no i wszystko inne też... mówię o ogrodzie rzecz jasna! ;:306

Miłego dnia! Pewnie nadal w ogrodzie grzebać będziesz! ;:97

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie, zapomniałaś o mnie, żeby pochwalić :;230 . Może jednak lepiej, że nie, bo i tak jestem wysoka, a jakbym jeszcze urosła, to łóżka by zabrakło ;:306 .
Dziękuję za słowa uznania ogrodu ;:196 . Wiem sama, że nasze upodobania się zmieniają i trochę się tego boję. Ale też wiem, że nie mam na to lekarstwa. Będę mieć to, co w danym momencie będzie mi 'grało w duszy' (ale nastrojowo):oops: ; pewnie dlatego, że lepiej się czuję i już dzisiaj mam zamiar iść do ogrodu i wysadzić resztę 'niedobitków' :D .
Pozostaną tylko tulipany, ale te jeszcze czekają na chłodniejszą ziemię, jak mi podpowiedziała pani od tulipanów w Skierniewicach. Może się oprę o jakąś habaziową tuję :;230 , bo mi potrzebne miejsce na funkie, a one mają tam dobrą ziemię.

Może Ci się uda pobyt na działce, więc miłego dnia i spokojnie, bez szaleństw ;:168 ;:167 .
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu kolorowo u Ciebie ;:333 U mnie bardzo szybko wszystko przekwitło, a deszcze pomogły i coraz mniej koloru. Może przebarwienia ubarwią ogród nim liście spadną. Moje kępy chryzantem chyba za wysoko przycięłam, bo je wyciągnęło a teraz po deszczach rozeszły się na boki, a u Ciebie zwarte kępy :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu połączenie żurawek z chryzantemami ;:215 mogę odgapić?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, mi też się to spodobało, czyli połączenie żurawek z chryzkami. Fajnie to wygląda. I fotka oczka, super ;:333
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu- moje chryzantemy są samokrzewiące; one tak rosną - nie dotykałam się do nich. Te zwykłe też mi się powyciągały, ale i posadziłam w niezbyt 'szczęśliwym' miejscu ;:185 . Poza tym zapomniałam drugi raz je pouszczykiwać ;:124 . Mam je w ogóle pierwszy sezon, więc dopiero się uczę :oops: Co do deszczu, to dalej sucho. Pokropiło i tyle ;:145 . Jakoś nierówno pada tej jesieni ;:222 .

Aniu- odgapiaj, jak Ci się podoba :roll: . Sama się dzisiaj zastanawiałam, dlaczego tak to posadziłam, ale tam jest najwięcej słońca i chyba z braku innego miejsca; nie przypuszczałam, że tak się rozrosną. Sadzonki były takie malutkie :;230 . Ale jest kolorowo i o to chodzi.

PEPSI- dziękuję za uznanie ;:108 ; nowicjuszowi czasem coś się uda :oops: .

moja barbula
Obrazek

Obrazek
chciałam powąchać, ale pszczoła też chciała - ustąpiłam :;230
Obrazek
tę chryzantemę z lewej muszę zabrać, jest za duża ;:oj , nie teraz, oczywiście
Obrazek

Obrazek
'lekki' chaos się zrobił :roll:
Obrazek
Julii jeszcze próbuje kwitnąć
Obrazek
..."Głucho wszędzie, ciemno wszędzie, co to będzie, co to będzie... "...
Obrazek
przemycam zdjęcie - tak piekę dynię. Smaruję oliwą i do piekarnika nagrzanego do 200*C na 30 min. Zdejmuję skórę i miksuję do zupy lub do słoików, oczywiście z przyprawami. Nie sypię nic do pieczenia, ale można. Prz obieraniu się objadam :oops: .
Obrazek
Smacznych snów! ;:19
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Cudnie rosną żurawki ;:138 a dynie to na słodko ? czy jak
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj mati1999 :wit - dynia jest słodka po upieczeniu, ale generalnie z takiej robi się zupę-krem na ostro. Można dodatkowo posypać prażonymi ziarnami dyni albo słonecznika.
Na słodko też ją można zrobić, dodając do ciasta czy placuszków z jabłkiem ;:36 .
A żurawki w tym roku faktycznie nie zawiodły :D .
Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”