Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

A ja odgapię Arabellę na korzeniu :heja Mam taki spory, właściwie całą karpę po brzozie, której nijak nie mogliśmy pociać. Będzie podporą dla powojnika ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania, a co zamówiłaś :;230 wyczytałam na samym początku ;:173
wysoko Ci urosła Giardina na zdjęciu góruje nad płotem..... ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam Limelight. Moja rosnie w cieniu, ale juz jej zrobiłam trochę sloneczka, więc mam nadzieję, że w przyszłym roku zaszaleje
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wiecie co? Lubię sierpień,może to dziwne,bo zbliża się jesień maleńkimi kroczkami,ale właśnie teraz jest ta gra świateł w ogrodzie ;:108
Wszystko na raz kwitnie,nie tylko róże,ale towarzyszą im hortensje,żurawki,trawy,jeżówki,dalie...
Tej jesieni mam ochotę na kupno cebulek tulipanów,szachownicy,której wcale nie mam i kilka różyczek np.Blue For You ;:108.Madame Pierre Oger i parę historycznych,ale powtarzających kwitnienie:)

Kaniu konewka to fajny gadżet i do tego z duszą,lubię takie cudeńka stare ;:108 Ona jest bardzo ciężka,ja podlewam plastikowymi ...
Mam u siebie w kilku miejscach stare korzenie po drzewach,które zostały wykarczowane,bo niestety nie rodziły owoców,a jedynie zarastały liśćmi ;:131

Kasiurom żurawki w kolorach jasnych niestety nie nadają się na miejsca słoneczne.Zrobiłam błąd sadząc niektóre z nich,listki są poprzypalane,muszę je koniecznie przesadzić ;:108
Red Baron bardzo mi pasuje przy oczku i w ogóle ta trawka podbiła moje serce,jest warta zakupu.
W promieniach słońca wygląda nieziemsko ;:167
O fajnie,że podsunęłaś mi pomysł posadzenia lobelii w konewce,mam jeszcze jedną,na wiosnę obsadzę ją tymi pięknymi, drobnymi kwiatuszkami ;:224

Jolu jeśli posiadasz korzeń to warto posadzić koło niego powojnika,pnie się i oplata ;:333

Maju na razie jeszcze nic nie zamówiłam,muszę dokładnie przemyśleć prawdopodobne dosadzenie różyczek,miejsca coraz mniej ;:224 Mam ochotę na kilka,do października na pewno coś wybiorę :uszy
Giardiną jestem zachwycona,co ona wyrabia w tym roku :shock:

Gosiu Limelight jest wspaniałą odmianą,o mały włos bym się jej pozbyła,po prostu uschłaby na amen,omijałam ją zeszłego lata,myślałam,że da sobie sama radę,a teraz chodzę koło niej i pilnuję,a ona w zamian za troskę odwdzięcza się wielkimi bukietami ;:108

Hortensja nn lubię ten limonkowy kolor ;:108

Obrazek

Rybki mają się dobrze ;:333

Obrazek

Red Baron w promieniach słońca ;:167

Obrazek

Krakowiak

Obrazek

Szałwie

Obrazek

Obrazek

Summer Samba

Obrazek

Jeżówka Green Jevel z lobelią i smagliczką ;:224

Obrazek

Ogórki własne na pyszne kanapki,ale jak smakują ;:333

Obrazek

Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, zdjęcia piękne! Tak ładnie piszesz o zbliżającej się jesieni :D . O sierpniu, to wszystko prawda, zwłaszcza kiedy jest pogodny, tak jak w tym roku. Ja też podziwiam kolory w ogrodzie, bo mam dalie i róże a to już wystarczy, żeby dostać oczopląsu :D . Na dodatek druga połowa lata obfituje w owoce i można już się nieźle wyżywić z ogródka. Nie mam ogórków i zazdraszczam Ci ich bardzo :D . W przyszłym roku mam zamiar nadrobić tę stratę. Koleżanka namówiła mnie jeszcze na cukinię, ponoć sama pięknie rośnie bez zabiegów.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć Aniu.... mniam jakie ogóreczki ;:204
Muszę przesadzić lawendę, bo mi bardzo się rozrosła.
Zastanawiam się czy tak można? , a może nowe sadzonki trzeba kupić?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Światło w sierpniu jest niesamowite ;:170 ! Szczególnie popołudniowe... aczkolwiek - jak pisałam u siebie - wyzwala we mnie nostalgię za przemijającym latem... a i dni coraz krótsze...
Tulipanki już kupiłam. I krokusy i szafirki.... Osobiście szalałam w hurtowni p.Królika :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj :wit Wooow rybki fantastyczne ;:333 . Baron wygląda pięknie. W przeciwieństwie do mojego. Krakowiak hmmm nie słyszałam dotąd o nim. Teraz już wiem że muszę go mieć. Mając eMa krakowiaka :D Summer samba - jakie to cudeńko!
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Śliczne rybki ;:138 ;:138 i oczko ;:138 ;:138
Hortensje i jeżówki teraz królują w ogrodach , pięknie kwitną :roll:
Red Baron miałam kiedyś i mi zginęła, ale dałam sąsiadce i od niej teraz kawałek dostanę :wink:
Kupiłam ostatnio dwie jasne żurawki, i posadziłam w cieniu , skoro się jednak przypalają .
Lobelia w konewce wyglądała ślicznie, na pewno ci się spodoba :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj mieliśmy u nas dożynki,fajnie było :D Podlałam wczoraj wszystko,ale w nocy nieźle popadało ;:224
Zrobiłam kilka fotek sierpniowych,a dziś 1 wrzesień....

Kaniu cukinie mam,obrosły mi cały kompostownik,szalone bestie,ale wszyscy się cieszą,bo pyszne kotleciki można z nich zrobić:)
Ogórków nie mam dużo,raczej wystarczą do kanapek,nie na zaprawy,ale to cieszy jak zbierzesz swoje warzywa:)
Koniecznie muszę posadzić jabłonkę karłową ;:108
Wczoraj zakupiłam w Biedronce cebule tulipanów,narcyzy i szachownice :D Z każdych zakupów bardzo się cieszę...

Maju z powodzeniem można przesadzać lawendę,moją musiałam przenieść i ma się dobrze:)

Asiu ja kupiłam w Biedronce cebule,ale u pana Królika też przeglądałam i mam na kilka chrapkę... ;:224
Zamawiasz w tym roku róże?

MID rybki dobrze się mają,nieźle się rozmnażają,a jaki mają apetyt ;:173
Coraz bardziej lubuję się w trawkach,lubię jak kołyszą się na wietrze ;:333
Krakowiak super mi rośnie,ma dużo drobnych różowych kwiatków:)

Kasiu dzięki ;:196 Red Baron chyba sobie dokupię,ale przeczekam zimę,zobaczę czy przeżyje:)
Jasne żurawki są ładne,ale niestety liście mocno się przypalają na słońcu.Jedną zmarnowałam ;:145
Jak dobrze,że podsunęłaś mi pomysł z lobelią.Znów wysieję w lutym w inspekcie i będę robiła swoje kompozycje ;:333

Moje zakupy ...

Obrazek

Wrzosiec

Obrazek

Hortensja Pinky Winky przebarwia się na ciemny róż...

Obrazek

Rozplenica japońska zakwitła kilkoma kłosami:)

Obrazek

Maria Theresia z szałwiami

Obrazek

Ma jeszcze sporo pąków...

Obrazek

Z bliska

Obrazek

Eden ;:167

Obrazek

Obrazek

Trawka przy oczku

Obrazek

Cheppendale ;:167

Obrazek

Tip Top

Obrazek

The weedgwood Rose

Obrazek

Pozdrawiam wrześniowo :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Świetne zakupy! ;:138 Widzę, że róże kwitną u Ciebie w najlepsze. Ja też z chęcią powiększyłabym kolekcję traw ale u mnie coś nie chcą rosnąć, nawet te najmniej wymagające. Teraz niedawno posadziłam kolejną trawę, którą dostałam w prezencie i już widzę, że schną jej liście. Pomysł Kasi z lobelią w konewce naprawdę jest wart wykorzystania. U Kasi wygląda to prześlicznie! :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Aniu, świetne zakupy ;:138
Róże kwitną cudnie, jeszcze ma być długo ciepło więc nacieszymy się naszymi pięknościami :D
Hortensja ślicznie się przebarwia, będzie jeszcze ciemniejsza?
U ciebie jest cieplejszy klimat, Red Baron powinna spokojnie przezimować ;:108
Trawy są super, ale ja sama mam złe doświadczenia z nimi, kilka już uśmierciłam, i podchodzę do nich z rezerwą :wink:
Szkoda żurawki ale czasem tak bywa że miejsce roślince kompletnie nie pasuje :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też kupiła już tulipany. To znak, że nadchodzi jesień, ale w sumie bardzo lubie tę przemijalność pór roku.
Gdyby cały czas była wiosna szybko znudziałaby się nam. A tak po zimie znowu cieszymy się kolorami
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda nieciekawa dzisiaj,jutro mam zamiar pojechać na działeczkę ;:108
Kilka dni mnie nie było,bo zimnica straszna no i rozpoczęcie roku szkolnego ;:224
Na razie słonka brak,ale jak zapowiadają w TV ma się polepszyć hurraaaaa ;:138

Kaniu ja od niedawna próbuję z trawami,coraz bardziej mi się podobają:)
Może spróbuj inne odmiany posadzić? Moje dwie świeżynki spisują się cudnie.Miskanta Giganteusa masz? Rośnie w zastraszającym tempie,już jedną odnogę wykopałam i przesadziłam w inne miejsce:)

Kasiu cieszę się na słoneczną pogodę,jeszcze mam nadzieję,że nacieszymy się kwiatami,a potem długa zima,ale jak na razie cieszę się wrześniem,potem sadzenie cebulek i znów oczekiwanie :uszy
Pinky Winky powinna jeszcze bardziej się zaróżowić...zobaczymy jak się wybarwi:)
Red Baron z tej jestem bardzo zadowolona,nie chciałabym jej stracić ;:185
Umierciłaś trawy,czy one same poschły?
Zgadzam się,że nie zawsze to co rośnie innym pięknie u nas się udaje,też miałam dużo strat rok temu w różach...

Gosiu tulipany i inne czekają na posadzenie,ale poczekam jeszcze,bo przed nami nie koniec ciepłych dni:)
Masz rację,że właśnie to oczekiwanie nas pociąga,szalejemy wtedy na wiosnę i wykupujemy wszystko ze sklepów ogrodniczych hehe

Obrazek

Szałwia trójbarwna

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cudne kolorowe, bogate widoki :D Końcówka lata jest wspaniała.......Ja nie mogę napatrzeć się na te łany jeżówek..... bajka ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”