Wiecie co? Lubię sierpień,może to dziwne,bo zbliża się jesień maleńkimi kroczkami,ale właśnie teraz jest ta gra świateł w ogrodzie
Wszystko na raz kwitnie,nie tylko róże,ale towarzyszą im hortensje,żurawki,trawy,jeżówki,dalie...
Tej jesieni mam ochotę na kupno cebulek tulipanów,szachownicy,której wcale nie mam i kilka różyczek np.Blue For You

.Madame Pierre Oger i parę historycznych,ale powtarzających kwitnienie:)
Kaniu konewka to fajny gadżet i do tego z duszą,lubię takie cudeńka stare

Ona jest bardzo ciężka,ja podlewam plastikowymi ...
Mam u siebie w kilku miejscach stare korzenie po drzewach,które zostały wykarczowane,bo niestety nie rodziły owoców,a jedynie zarastały liśćmi
Kasiurom żurawki w kolorach jasnych niestety nie nadają się na miejsca słoneczne.Zrobiłam błąd sadząc niektóre z nich,listki są poprzypalane,muszę je koniecznie przesadzić
Red Baron bardzo mi pasuje przy oczku i w ogóle ta trawka podbiła moje serce,jest warta zakupu.
W promieniach słońca wygląda nieziemsko
O fajnie,że podsunęłaś mi pomysł posadzenia lobelii w konewce,mam jeszcze jedną,na wiosnę obsadzę ją tymi pięknymi, drobnymi kwiatuszkami
Jolu jeśli posiadasz korzeń to warto posadzić koło niego powojnika,pnie się i oplata
Maju na razie jeszcze nic nie zamówiłam,muszę dokładnie przemyśleć prawdopodobne dosadzenie różyczek,miejsca coraz mniej

Mam ochotę na kilka,do października na pewno coś wybiorę
Giardiną jestem zachwycona,co ona wyrabia w tym roku
Gosiu Limelight jest wspaniałą odmianą,o mały włos bym się jej pozbyła,po prostu uschłaby na amen,omijałam ją zeszłego lata,myślałam,że da sobie sama radę,a teraz chodzę koło niej i pilnuję,a ona w zamian za troskę odwdzięcza się wielkimi bukietami
Hortensja nn lubię ten limonkowy kolor
Rybki mają się dobrze
Red Baron w promieniach słońca
Krakowiak
Szałwie
Summer Samba
Jeżówka Green Jevel z lobelią i smagliczką
Ogórki własne na pyszne kanapki,ale jak smakują
Pozdrawiam