Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
A ja odgapię Arabellę na korzeniu
Mam taki spory, właściwie całą karpę po brzozie, której nijak nie mogliśmy pociać. Będzie podporą dla powojnika 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
wysoko Ci urosła Giardina na zdjęciu góruje nad płotem.....
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Uwielbiam Limelight. Moja rosnie w cieniu, ale juz jej zrobiłam trochę sloneczka, więc mam nadzieję, że w przyszłym roku zaszaleje
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wiecie co? Lubię sierpień,może to dziwne,bo zbliża się jesień maleńkimi kroczkami,ale właśnie teraz jest ta gra świateł w ogrodzie
Wszystko na raz kwitnie,nie tylko róże,ale towarzyszą im hortensje,żurawki,trawy,jeżówki,dalie...
Tej jesieni mam ochotę na kupno cebulek tulipanów,szachownicy,której wcale nie mam i kilka różyczek np.Blue For You
.Madame Pierre Oger i parę historycznych,ale powtarzających kwitnienie:)
Kaniu konewka to fajny gadżet i do tego z duszą,lubię takie cudeńka stare
Ona jest bardzo ciężka,ja podlewam plastikowymi ...
Mam u siebie w kilku miejscach stare korzenie po drzewach,które zostały wykarczowane,bo niestety nie rodziły owoców,a jedynie zarastały liśćmi
Kasiurom żurawki w kolorach jasnych niestety nie nadają się na miejsca słoneczne.Zrobiłam błąd sadząc niektóre z nich,listki są poprzypalane,muszę je koniecznie przesadzić
Red Baron bardzo mi pasuje przy oczku i w ogóle ta trawka podbiła moje serce,jest warta zakupu.
W promieniach słońca wygląda nieziemsko
O fajnie,że podsunęłaś mi pomysł posadzenia lobelii w konewce,mam jeszcze jedną,na wiosnę obsadzę ją tymi pięknymi, drobnymi kwiatuszkami
Jolu jeśli posiadasz korzeń to warto posadzić koło niego powojnika,pnie się i oplata
Maju na razie jeszcze nic nie zamówiłam,muszę dokładnie przemyśleć prawdopodobne dosadzenie różyczek,miejsca coraz mniej
Mam ochotę na kilka,do października na pewno coś wybiorę
Giardiną jestem zachwycona,co ona wyrabia w tym roku
Gosiu Limelight jest wspaniałą odmianą,o mały włos bym się jej pozbyła,po prostu uschłaby na amen,omijałam ją zeszłego lata,myślałam,że da sobie sama radę,a teraz chodzę koło niej i pilnuję,a ona w zamian za troskę odwdzięcza się wielkimi bukietami
Hortensja nn lubię ten limonkowy kolor

Rybki mają się dobrze

Red Baron w promieniach słońca

Krakowiak

Szałwie

Summer Samba

Jeżówka Green Jevel z lobelią i smagliczką

Ogórki własne na pyszne kanapki,ale jak smakują

Pozdrawiam
Wszystko na raz kwitnie,nie tylko róże,ale towarzyszą im hortensje,żurawki,trawy,jeżówki,dalie...
Tej jesieni mam ochotę na kupno cebulek tulipanów,szachownicy,której wcale nie mam i kilka różyczek np.Blue For You
Kaniu konewka to fajny gadżet i do tego z duszą,lubię takie cudeńka stare
Mam u siebie w kilku miejscach stare korzenie po drzewach,które zostały wykarczowane,bo niestety nie rodziły owoców,a jedynie zarastały liśćmi
Kasiurom żurawki w kolorach jasnych niestety nie nadają się na miejsca słoneczne.Zrobiłam błąd sadząc niektóre z nich,listki są poprzypalane,muszę je koniecznie przesadzić
Red Baron bardzo mi pasuje przy oczku i w ogóle ta trawka podbiła moje serce,jest warta zakupu.
W promieniach słońca wygląda nieziemsko
O fajnie,że podsunęłaś mi pomysł posadzenia lobelii w konewce,mam jeszcze jedną,na wiosnę obsadzę ją tymi pięknymi, drobnymi kwiatuszkami
Jolu jeśli posiadasz korzeń to warto posadzić koło niego powojnika,pnie się i oplata
Maju na razie jeszcze nic nie zamówiłam,muszę dokładnie przemyśleć prawdopodobne dosadzenie różyczek,miejsca coraz mniej
Giardiną jestem zachwycona,co ona wyrabia w tym roku
Gosiu Limelight jest wspaniałą odmianą,o mały włos bym się jej pozbyła,po prostu uschłaby na amen,omijałam ją zeszłego lata,myślałam,że da sobie sama radę,a teraz chodzę koło niej i pilnuję,a ona w zamian za troskę odwdzięcza się wielkimi bukietami
Hortensja nn lubię ten limonkowy kolor

Rybki mają się dobrze

Red Baron w promieniach słońca

Krakowiak

Szałwie

Summer Samba

Jeżówka Green Jevel z lobelią i smagliczką

Ogórki własne na pyszne kanapki,ale jak smakują

Pozdrawiam
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, zdjęcia piękne! Tak ładnie piszesz o zbliżającej się jesieni
. O sierpniu, to wszystko prawda, zwłaszcza kiedy jest pogodny, tak jak w tym roku. Ja też podziwiam kolory w ogrodzie, bo mam dalie i róże a to już wystarczy, żeby dostać oczopląsu
. Na dodatek druga połowa lata obfituje w owoce i można już się nieźle wyżywić z ogródka. Nie mam ogórków i zazdraszczam Ci ich bardzo
. W przyszłym roku mam zamiar nadrobić tę stratę. Koleżanka namówiła mnie jeszcze na cukinię, ponoć sama pięknie rośnie bez zabiegów.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Muszę przesadzić lawendę, bo mi bardzo się rozrosła.
Zastanawiam się czy tak można? , a może nowe sadzonki trzeba kupić?
Światło w sierpniu jest niesamowite
! Szczególnie popołudniowe... aczkolwiek - jak pisałam u siebie - wyzwala we mnie nostalgię za przemijającym latem... a i dni coraz krótsze...
Tulipanki już kupiłam. I krokusy i szafirki.... Osobiście szalałam w hurtowni p.Królika
Tulipanki już kupiłam. I krokusy i szafirki.... Osobiście szalałam w hurtowni p.Królika
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj
Wooow rybki fantastyczne
. Baron wygląda pięknie. W przeciwieństwie do mojego. Krakowiak hmmm nie słyszałam dotąd o nim. Teraz już wiem że muszę go mieć. Mając eMa krakowiaka
Summer samba - jakie to cudeńko!
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Śliczne rybki
i oczko
Hortensje i jeżówki teraz królują w ogrodach , pięknie kwitną
Red Baron miałam kiedyś i mi zginęła, ale dałam sąsiadce i od niej teraz kawałek dostanę
Kupiłam ostatnio dwie jasne żurawki, i posadziłam w cieniu , skoro się jednak przypalają .
Lobelia w konewce wyglądała ślicznie, na pewno ci się spodoba
Hortensje i jeżówki teraz królują w ogrodach , pięknie kwitną
Red Baron miałam kiedyś i mi zginęła, ale dałam sąsiadce i od niej teraz kawałek dostanę
Kupiłam ostatnio dwie jasne żurawki, i posadziłam w cieniu , skoro się jednak przypalają .
Lobelia w konewce wyglądała ślicznie, na pewno ci się spodoba
- Annes 77

Wczoraj mieliśmy u nas dożynki,fajnie było
Podlałam wczoraj wszystko,ale w nocy nieźle popadało
Zrobiłam kilka fotek sierpniowych,a dziś 1 wrzesień....
Kaniu cukinie mam,obrosły mi cały kompostownik,szalone bestie,ale wszyscy się cieszą,bo pyszne kotleciki można z nich zrobić:)
Ogórków nie mam dużo,raczej wystarczą do kanapek,nie na zaprawy,ale to cieszy jak zbierzesz swoje warzywa:)
Koniecznie muszę posadzić jabłonkę karłową
Wczoraj zakupiłam w Biedronce cebule tulipanów,narcyzy i szachownice
Z każdych zakupów bardzo się cieszę...
Maju z powodzeniem można przesadzać lawendę,moją musiałam przenieść i ma się dobrze:)
Asiu ja kupiłam w Biedronce cebule,ale u pana Królika też przeglądałam i mam na kilka chrapkę...
Zamawiasz w tym roku róże?
MID rybki dobrze się mają,nieźle się rozmnażają,a jaki mają apetyt
Coraz bardziej lubuję się w trawkach,lubię jak kołyszą się na wietrze
Krakowiak super mi rośnie,ma dużo drobnych różowych kwiatków:)
Kasiu dzięki
Red Baron chyba sobie dokupię,ale przeczekam zimę,zobaczę czy przeżyje:)
Jasne żurawki są ładne,ale niestety liście mocno się przypalają na słońcu.Jedną zmarnowałam
Jak dobrze,że podsunęłaś mi pomysł z lobelią.Znów wysieję w lutym w inspekcie i będę robiła swoje kompozycje
Moje zakupy ...

Wrzosiec

Hortensja Pinky Winky przebarwia się na ciemny róż...

Rozplenica japońska zakwitła kilkoma kłosami:)

Maria Theresia z szałwiami

Ma jeszcze sporo pąków...

Z bliska

Eden

Trawka przy oczku

Cheppendale

Tip Top

The weedgwood Rose

Pozdrawiam wrześniowo
Zrobiłam kilka fotek sierpniowych,a dziś 1 wrzesień....
Kaniu cukinie mam,obrosły mi cały kompostownik,szalone bestie,ale wszyscy się cieszą,bo pyszne kotleciki można z nich zrobić:)
Ogórków nie mam dużo,raczej wystarczą do kanapek,nie na zaprawy,ale to cieszy jak zbierzesz swoje warzywa:)
Koniecznie muszę posadzić jabłonkę karłową
Wczoraj zakupiłam w Biedronce cebule tulipanów,narcyzy i szachownice
Maju z powodzeniem można przesadzać lawendę,moją musiałam przenieść i ma się dobrze:)
Asiu ja kupiłam w Biedronce cebule,ale u pana Królika też przeglądałam i mam na kilka chrapkę...
Zamawiasz w tym roku róże?
MID rybki dobrze się mają,nieźle się rozmnażają,a jaki mają apetyt
Coraz bardziej lubuję się w trawkach,lubię jak kołyszą się na wietrze
Krakowiak super mi rośnie,ma dużo drobnych różowych kwiatków:)
Kasiu dzięki
Jasne żurawki są ładne,ale niestety liście mocno się przypalają na słońcu.Jedną zmarnowałam
Jak dobrze,że podsunęłaś mi pomysł z lobelią.Znów wysieję w lutym w inspekcie i będę robiła swoje kompozycje
Moje zakupy ...

Wrzosiec

Hortensja Pinky Winky przebarwia się na ciemny róż...

Rozplenica japońska zakwitła kilkoma kłosami:)

Maria Theresia z szałwiami

Ma jeszcze sporo pąków...

Z bliska

Eden

Trawka przy oczku

Cheppendale

Tip Top

The weedgwood Rose

Pozdrawiam wrześniowo
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetne zakupy!
Widzę, że róże kwitną u Ciebie w najlepsze. Ja też z chęcią powiększyłabym kolekcję traw ale u mnie coś nie chcą rosnąć, nawet te najmniej wymagające. Teraz niedawno posadziłam kolejną trawę, którą dostałam w prezencie i już widzę, że schną jej liście. Pomysł Kasi z lobelią w konewce naprawdę jest wart wykorzystania. U Kasi wygląda to prześlicznie! 
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, świetne zakupy
Róże kwitną cudnie, jeszcze ma być długo ciepło więc nacieszymy się naszymi pięknościami
Hortensja ślicznie się przebarwia, będzie jeszcze ciemniejsza?
U ciebie jest cieplejszy klimat, Red Baron powinna spokojnie przezimować
Trawy są super, ale ja sama mam złe doświadczenia z nimi, kilka już uśmierciłam, i podchodzę do nich z rezerwą
Szkoda żurawki ale czasem tak bywa że miejsce roślince kompletnie nie pasuje
Róże kwitną cudnie, jeszcze ma być długo ciepło więc nacieszymy się naszymi pięknościami
Hortensja ślicznie się przebarwia, będzie jeszcze ciemniejsza?
U ciebie jest cieplejszy klimat, Red Baron powinna spokojnie przezimować
Trawy są super, ale ja sama mam złe doświadczenia z nimi, kilka już uśmierciłam, i podchodzę do nich z rezerwą
Szkoda żurawki ale czasem tak bywa że miejsce roślince kompletnie nie pasuje
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja też kupiła już tulipany. To znak, że nadchodzi jesień, ale w sumie bardzo lubie tę przemijalność pór roku.
Gdyby cały czas była wiosna szybko znudziałaby się nam. A tak po zimie znowu cieszymy się kolorami
Gdyby cały czas była wiosna szybko znudziałaby się nam. A tak po zimie znowu cieszymy się kolorami
- Annes 77

Pogoda nieciekawa dzisiaj,jutro mam zamiar pojechać na działeczkę
Kilka dni mnie nie było,bo zimnica straszna no i rozpoczęcie roku szkolnego
Na razie słonka brak,ale jak zapowiadają w TV ma się polepszyć hurraaaaa
Kaniu ja od niedawna próbuję z trawami,coraz bardziej mi się podobają:)
Może spróbuj inne odmiany posadzić? Moje dwie świeżynki spisują się cudnie.Miskanta Giganteusa masz? Rośnie w zastraszającym tempie,już jedną odnogę wykopałam i przesadziłam w inne miejsce:)
Kasiu cieszę się na słoneczną pogodę,jeszcze mam nadzieję,że nacieszymy się kwiatami,a potem długa zima,ale jak na razie cieszę się wrześniem,potem sadzenie cebulek i znów oczekiwanie
Pinky Winky powinna jeszcze bardziej się zaróżowić...zobaczymy jak się wybarwi:)
Red Baron z tej jestem bardzo zadowolona,nie chciałabym jej stracić
Umierciłaś trawy,czy one same poschły?
Zgadzam się,że nie zawsze to co rośnie innym pięknie u nas się udaje,też miałam dużo strat rok temu w różach...
Gosiu tulipany i inne czekają na posadzenie,ale poczekam jeszcze,bo przed nami nie koniec ciepłych dni:)
Masz rację,że właśnie to oczekiwanie nas pociąga,szalejemy wtedy na wiosnę i wykupujemy wszystko ze sklepów ogrodniczych hehe

Szałwia trójbarwna

Kilka dni mnie nie było,bo zimnica straszna no i rozpoczęcie roku szkolnego
Na razie słonka brak,ale jak zapowiadają w TV ma się polepszyć hurraaaaa
Kaniu ja od niedawna próbuję z trawami,coraz bardziej mi się podobają:)
Może spróbuj inne odmiany posadzić? Moje dwie świeżynki spisują się cudnie.Miskanta Giganteusa masz? Rośnie w zastraszającym tempie,już jedną odnogę wykopałam i przesadziłam w inne miejsce:)
Kasiu cieszę się na słoneczną pogodę,jeszcze mam nadzieję,że nacieszymy się kwiatami,a potem długa zima,ale jak na razie cieszę się wrześniem,potem sadzenie cebulek i znów oczekiwanie
Pinky Winky powinna jeszcze bardziej się zaróżowić...zobaczymy jak się wybarwi:)
Red Baron z tej jestem bardzo zadowolona,nie chciałabym jej stracić
Umierciłaś trawy,czy one same poschły?
Zgadzam się,że nie zawsze to co rośnie innym pięknie u nas się udaje,też miałam dużo strat rok temu w różach...
Gosiu tulipany i inne czekają na posadzenie,ale poczekam jeszcze,bo przed nami nie koniec ciepłych dni:)
Masz rację,że właśnie to oczekiwanie nas pociąga,szalejemy wtedy na wiosnę i wykupujemy wszystko ze sklepów ogrodniczych hehe

Szałwia trójbarwna

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu cudne kolorowe, bogate widoki
Końcówka lata jest wspaniała.......Ja nie mogę napatrzeć się na te łany jeżówek..... bajka