Róże Georginii ( Alicji) cz.III

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Georginii ( Alicji) cz.III

Post »

W oczekiwaniu na wiosnę,popatrzmy jeszcze na róże.Może czas nie będzie się tak dłużył.

Cristata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna róża i piękne zdjęcia.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cristata nie tylko ma piekne wiaty, ale te pąki ;:109
No i stało się muszę ją wpisać do kajeciku chciejstw jesiennych ...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A maja już siedzi w ziemi :heja i strasznie się cieszę że zobaczę jej kwiaty w tym roku. ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa mchówki są wyjątkowo fotogeniczne.

Aniu Moja drugi rok ale już kilka kwiatków było.

Majka Jeszcze mam Musseux du Japon ale jeszcze nie kwitła.Wypuściła latem jeden długaśny pęd ,myślę że w tym roku będą kwiatki.

Róża historyczna,powtarza kwitnienie ,pachnie .Zgrabny kompaktowy krzaczek.Zobaczymy co dalej.To jej pierwszy sezon ,posadzona jesienią 2011.Przeżyła zimę i jeszcze ładnie zakwiła.Podoba mi się. ;:215

Duchesse de Rohan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo - też mam te trzy róże choć u mnie nie kwitła Cristata. Twoje ma piękne kwiaty - pamiętasz może czy pachną?
Jak wysoko urosła Ci Duchesse de Rohan?
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Witaj Alu ;:196 !!! Po długiej przerwie wreszcie mam więcej i czasu i zapału do bywania na forum. Mam nadzieję, że tak już zostanie ;:108 .

Ale ładniutka ta Duchesse de Rohan .... Malutka, a jak obficie zakwitła! Czy ona kwitnie już w pierwszym roku po posadzeniu? Kwiaty ma przepiękne ... ;:173 .

Twoja rabata Malinowa zapowiada się bardzo interesująco :uszy . Tyle angielek w jednym miejscu to musi być raj dla oczu i ... nosa :D . Ech ... rozmarzyłam się ... :oops: . A w ogóle to widać w niej, jak zwykle zresztą w Twoich założeniach, dokładność i perfekcjonizm w szczegółach (kolorystyka i wzrost). Gratuluję pomysłu i życzę Ci sił do realizacji tego ...malinowego planu :D .
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku, Alu!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Cristata bardzo ładnie pachnie ,tylko na razie ma wiotkie pędy musiałam podpierać. Natomiat Duchesse de Rohan dorosła do 0,80 cm ,pędy też nie były zbyt grube ale utrzymywała się sama.
Wkleję zdjęcia innych posadzonych w tym samym czasie.,to dopiero pierwszy ich rok a zima jak wiemy nie była dla młodych róż łaskawa.

Belle Isis

Obrazek

Obrazek

Leda

Obrazek

Niestety bez kwiatków w tym roku ,ale za to wyrosła na ok.1,20

Assemblage z Beaute's

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorosła do 1 m.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko bardzo długo Cię nie było,myślałam nawet że zrezygnowałaś w udzielaniu się na FO.Dobrze że wróciłaś.Bardzo się cieszę.
Duchesse de Rohan zakwitła mi w pierwszym roku tak samo ,jak Belle Isis i Assemblage z Beaute's. Tylko Leda się wyłamała ale za to najbardziej się rozrosła.Miałam jeszcze posadzone w tym miejscu Mirandę i Rose du Roi ale niestety nie przeżyły zimy.Mirandę kupiłam jeszcze raz na inną rabatę a na jej miejsce Posadziłam Pink Lady a na miejsce po Rose du Roi kupiłam Sissighurst Castle.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Od lewej Assemblage z Beaute's
Leda
Duchesse de Rohan
Pink Leda
Belle Isis
Sissinghurst Castle

Moniko dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego najlepszego.Wiosną posadzę róże na malinowej rabacie i zobaczymy co z tego wyszło. :lol:
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Również jestem zauroczona Ledą, dlatego jest już zamówiona u Sipa :uszy . Tylko jest pytanie: czy przyśle :roll: ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Piękna kompozycja :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

A mi się pomieszały róże. Posadziłam na wiosnę obok siebie Duchesse de Rohan, Ispahan i Yolande d'Aragon.
Zdjęłam opaski ;:124 a potem zapomniałam która jest którą. Jedna zakwitła jednym niedużym kwiatkiem ale to mi niczego nie wyjaśniło. Może w tym roku uda mi się je rozpoznać.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Alu :wit
Masz niezwykle wysmakowane róże ;:oj
....nie udziałem się w wątku z planowaniem rabaty, bo gdzie mi do takiego wytrawnego kolekcjonera, ale obserwuję z ogromnym zaciekawieniem, no i oczywiscie wszystkie twoje róże podziwiam...

'Leda' obłędna ;:167 Zobaczyłam ją kiedyś, kilka lat temu w książce i zapadła w pamięć....a tu proszę, widzę u Ciebie ;:173 Rany.....
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Z wymienionych róż zamówiłam sobie Belle Issis i liczę na to że będzie wiosną. :uszy
Też zauważyłam że jak historyczna nie kwitła to się ładnie rozrosła i utworzyła ładny krzaczek, chyba w tym roku wszystkim tym 'wielkim' z założenia różom pourywam pąki jak je wytworzą, niech najpierw urosną a potem mogą kwitnąć do woli. ;:173
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko Może się uda i zmówienie będzie zrealizowane.Moja jest ze szkółki Schutheis tak jak pozostałe.

Aniu dziękuję.Wybierałam takie nie za bardzo wysokie i lubię jak kwiatki mają do góry.Ale nie zawsze tak wychodzi jakby się chciało.

Ewa ja dosyć długo trzymam zawieszki ,do chwili aż jestem pewna że już mam zakodowane że pamiętam na 100 % gdzie jaka róża posadzona.Niektóre szybko wchodzą do głowy ,ale nieraz muszę trochę częściej zaglądać do zawieszki.Latem jak wszystkie zakwitną to na pewno rozpoznasz która jest która.

Justynko Rabata malinowa już zaplanowana i róże zamówione.Trochę się zeszło ale daliśmy wspólnie radę.Sporo się dowiedziałam o angielkach ,zwłaszcza to że mogą różnie się rozrastać i dopiero po posadzeniu w swoim ogrodzie dowiemy się co mamy.Planując tak otwarcie ,można liczyć na wsparcie dziewczyn które już te róże mają, lub coś o nich wiedzą.Ale też jest to dobre źródło informacji dla innych a o to przecież chodzi.Myślę że kolorystycznie wyszło dobrze a co do wysokości to zobaczymy.

Majka Może tylko wtedy gdy ma dużo kwiatów a jest maleńka.Każda pewnie chce pokazać nowej gospodyni jaka jest piękna i sprawić radość. :lol: Ale to na pewno pomaga róży się zadomowić.Ja tak zrobiłam z różą Fisherman's Friend miałam bardzo małe sadzonki a pąków kwiatowych rzuciły sporo,więc zostawiłam tylko po jednych kwiatku żeby sprawdzić odmianę.Poszły szybko w górę i drugie kwitnienie miały bardzo obfite.Tak że nie wiele straciłam a do jesieni dorosły do 1,30.Mam dwie sadzonki obok siebie.Zobaczymy jak przezimują.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”