No właśnie Ilonko ciąża zapewne też jej szkodzi (w końcu hormony szaleją)... jestem cokolwiek w kropce. Na nie-wychodzenie szanse są małe - nawet jeśli ja będę jej pilnować, to nie każdego domownika to obchodzi...

Natomiast kuweta odpada, próbowałam pogadać - nikt nie zgadza się na "smród" a mnie nie stać na kupienie pachnącego piachu... tu na wsi ludzie wolą zabić kociaki niż sterylizować kota... a uważają za niehumanitarne trzymanie go tylko w domu (i wspominają te "biedne męczące się w mieście" kotki) :/
Dzięki Kasiu

Podzielę się, gdy się namnoży

Teściowie już mają mnie za zło wcielone (zwłaszcza być-może-teść) albowiem ośmielam się posiadać zdanie własne (czego "gówniarzom" nie wolno) i jeszcze śmiem oczekiwać, aby szanowano moją prywatność i wybory. Zła, niedobra buntownica syna

To ciężkie o tyle, że mieszkam w sumie na ich łasce...
Moniczko - próbujesz przez kocie czy psie strony? Szkoda, że większość ludzi nie wie, że chce należeć do jakiegoś kota, zanim się on nie znajdzie w ich domu ;)
Asiu - śliczne, nie chcesz jednego?

:P
Asiu, zgadzam się z Madzią co do kuli - rybki się w nich męczą, jak można wyczytać na rybich stronach, ale ale - jeśli zdecydujesz się na małe akwarium (które jest tańsze niż kula !) to chętnie podzielę się roślinkami - na pewno będę miała coś do oddania czy uszczyknięcia - i coś z obsady może będę mogła podarować i radą chętnie posłużę - na co tylko będziesz miała zapotrzebowanie ;)
Ewelinko - mnie też białe rozbrajają - uważają chyba, że jestem taką ich kocią ciocią (byłam przy porodzie, kotka nie rodziła dawno i jest bardzo "uludzionym" kotem), teraz ciągle ściąga mnie do małych łobuzów, strasznie potrafi być natarczywa, ale to naprawdę roztapia, jak maluchy na mój widok popiskują i gramolą się z kartonu żeby do mnie przyjść
Madziu - nie śmiecisz, to faktycznie informacje warte przekazywania, aby jak najmniej rybek wiodło smutne życie a akwaryści mieli więcej radości z dbania o swoich kolorowych domowników (urządzenia akwarium to przednia zabawa - sadzenie roślinek, na przykład ^^)
Czekam dziś niecierpliwie na kolejną paczuszkę, będę miała nowe cuda do pokazania ^^