Domownicy Zgredo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dominiko, śliczną paczuszką dostałaś od Nataliady :)
Widzę, że wszystko ładnie u Ciebie rośnie, wśród Twoich roślinek w ogóle nie czuć, że nadchodzi jesień :)
Kociaki masz przeurocze, wszystie bez wyjątku, szkoda, że mój M. postawił mi ultimatum , albo rośliny albo zwierzątko :evil:
Ja niestety wolę mieszkać w buszu, ale i tak przy najbliższej okazji wymyślę jakiś pretekst i kupię synkowi chociaż rybkę w kuli :twisted: :twisted: :twisted:
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
ewelina8005
1000p
1000p
Od: 24 lip 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piekne kotki ale najbardziej podobają mi się te białe,super :)
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

Asiu broń Boże nie kupuj rybki w kuli !!!!

To dla rybek straszna męczarnia, ona mają wtedy zaburzenia błędnika i generalnie źle im się tam żyje . Wyobraź sobei siebie zamkniętą w kuli, to musi być okropne . Kuliste zbiorniki są w wielu krajach zabronione już, nei prowadzi się ich produkcji i sprzedaży. Jak chcesz małe akwarium to proponuję coś małego ale w normalnym kształcie - w wątku rybkowym wstawiałam zdjecia mojego zbiorniczka - malutki bo 16 l a ma wszystko co trzeba :wink:

ech, przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale tak mnie jakoś natchnęło na te rybki - ostatnio m jakoś sporo informacji miał n atemat złego wpływu kul :wink:
Awatar użytkownika
Zgredo
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 1 maja 2008, o 15:42

Post »

No właśnie Ilonko ciąża zapewne też jej szkodzi (w końcu hormony szaleją)... jestem cokolwiek w kropce. Na nie-wychodzenie szanse są małe - nawet jeśli ja będę jej pilnować, to nie każdego domownika to obchodzi... :? Natomiast kuweta odpada, próbowałam pogadać - nikt nie zgadza się na "smród" a mnie nie stać na kupienie pachnącego piachu... tu na wsi ludzie wolą zabić kociaki niż sterylizować kota... a uważają za niehumanitarne trzymanie go tylko w domu (i wspominają te "biedne męczące się w mieście" kotki) :/

Dzięki Kasiu :) Podzielę się, gdy się namnoży :) Teściowie już mają mnie za zło wcielone (zwłaszcza być-może-teść) albowiem ośmielam się posiadać zdanie własne (czego "gówniarzom" nie wolno) i jeszcze śmiem oczekiwać, aby szanowano moją prywatność i wybory. Zła, niedobra buntownica syna :D :!: To ciężkie o tyle, że mieszkam w sumie na ich łasce...

Moniczko - próbujesz przez kocie czy psie strony? Szkoda, że większość ludzi nie wie, że chce należeć do jakiegoś kota, zanim się on nie znajdzie w ich domu ;)

Asiu - śliczne, nie chcesz jednego? :D :P

Asiu, zgadzam się z Madzią co do kuli - rybki się w nich męczą, jak można wyczytać na rybich stronach, ale ale - jeśli zdecydujesz się na małe akwarium (które jest tańsze niż kula !) to chętnie podzielę się roślinkami - na pewno będę miała coś do oddania czy uszczyknięcia - i coś z obsady może będę mogła podarować i radą chętnie posłużę - na co tylko będziesz miała zapotrzebowanie ;)

Ewelinko - mnie też białe rozbrajają - uważają chyba, że jestem taką ich kocią ciocią (byłam przy porodzie, kotka nie rodziła dawno i jest bardzo "uludzionym" kotem), teraz ciągle ściąga mnie do małych łobuzów, strasznie potrafi być natarczywa, ale to naprawdę roztapia, jak maluchy na mój widok popiskują i gramolą się z kartonu żeby do mnie przyjść :)

Madziu - nie śmiecisz, to faktycznie informacje warte przekazywania, aby jak najmniej rybek wiodło smutne życie a akwaryści mieli więcej radości z dbania o swoich kolorowych domowników (urządzenia akwarium to przednia zabawa - sadzenie roślinek, na przykład ^^) :)

Czekam dziś niecierpliwie na kolejną paczuszkę, będę miała nowe cuda do pokazania ^^ :D
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

W takim razie pozostaje mi trzymać kciuki za koteczkę, oby jak najdłużej cieszyła się zdrówkiem. Z poglądami niektórych nie da się dyskutować, a to strasznie przykre. Znam ludzi, którzy mają domek pry ruchliwej ulicy i często "przygarniają" od sąsiadów nowe koty, bo poprzednie nie miały dość szczęścia. Ale oczywiście trzymanie kota w domu męczy go. Podobnie słyszałam, że męczą się moje psy. Jednak nie wyobraża sobie mojego ratlerko-pudelkowego mieszańca jako psa podwórzowego. :twisted:
Fajnie, że maluszki tak się w Tobie rozkochały. Mam nadzieję, że trafią do dobrych i odpowiedzialnych domków.
Potwierdzam też zdanie dotyczące kuli. Akwarium - choćby 25l - zajmuje malutko miejsca, a jest już dobrą przestrzenią np. dla bojownika. I właśnie roślinnie można poszaleć. Zapraszamy do wątku rybkowego :D Dla mnie to naprawdę fascynująca przygoda, tworzyć od zera podwodny świat. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Ojoj :oops:
Aż mi wstyd, że chciałam zamęczyć rybkę w kuli :oops:
Ale dobrze, że powiedziałyście mi dziewczyny,w takim razie nie będzie rybki.
Ja mam małe akwarium, prawdopodobnie też 16 litrów, miałam już kiedyś rybki.
Ale w obecnej chwili, gdy mam tyle kwietów, to w zasadzie nie mam gdzie tego akwarium postawić niestety :roll:
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
lvlidnight
200p
200p
Od: 28 paź 2008, o 19:16

Post »

Haim - weź kociaka od Zgredo. Swojego M. spróbuj przekonać, że dzieci lepiej się rozwijają, uczą się odpowiedzialności i...... takie tam.
Kiedyś nie lubiłam kotów :oops: , ale za sprawą mojej córki, która ciągle powtarzała "tupisz mi tota?" przygarnęliśmy jednego małego pchlarza. Trzy dni chował się i uciekał- taki był dzikus, jednak jego zamiłowanie do głaskania i miziania zwycieżyło. Teraz przychodzi na zawołanie (jak piesek) i wskakuje na kolana oraz......... bardzo lubi kwiatki :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Pozdrawiam,

lvlonika
Awatar użytkownika
esti42
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 14:54

Post »

Ale słodka kicia ;:12
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA :)
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

a jaka ma sierść piękną :D :D

Asiu dla pocieszenia powiem ci że całkiem niedawno sama miałam rybkę w kuli :oops: , na szczęście szybko mi padła :oops: :oops: , o tych kulach powinni głośniej mówić bo wiele osób kupuje takie ozdoby :roll:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

Urocza kocia :D
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Super słodziuchne są te kocie maluchy!!! Szkoda, że ja nie mieszkam u siebie,bo takto...... :D :D
Awatar użytkownika
lvlidnight
200p
200p
Od: 28 paź 2008, o 19:16

Post »

Cieszę się, że Wam się kiciuś podoba :lol: Nie chcę zaśmiecać wątku Zgredo, pragnę tylko zachęcić do przygarnięcia dzikusa, który przy odrobinie okazanej miłości stanie się przeuroczą przytulanką

Obrazek
Uważajcie - zanim się obejrzycie przytulanka będzie korzystać z Waszych sprzętów ;:191

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,

lvlonika
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

No tak-na laptopie jest przecież tak cieplutko...
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Basiu , a może on poluję na myszkę Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
basga