Ogródek EdytyB - początki amatora

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Katarynka pisze:Ale piękna wiosna u Ciebie!! Proszę wygłaskaj piesia ode mnie :D ...
Oj zrobię to na 100%, wielki kochany psiak :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, zmiany jak w kalejdoskopie, piękne roslinki i tyle zakupów :) Piekny będziesz miała ten swój ogródek, babci chyba "gula" skoczy :lol: :lol:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave kochanie dziękuje jeszcze raz za prezenty, co do babci to już odpuściłam i tak jej nie zadowolę. Grunt żeby rosło, pachniało i cieszyło oczy.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Edytko, dziękuję za życzenia :) Piękne tulipany :)
Rh nie są miniaturowe, to po prostu bardzo młode krzewy. Biały wygląda mi na Madame Masson, bardzo dobra stara odmiana dorastająca do 3 m. Ten drugi to prawdopodobnie jakaś odmiana rh williamsianum, Claudius :?: , nie będzie już tak okazały.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Witaj Edyto!
Od mojej ostatniej wizyty u Ciebie minęło sporo czasu.
Z przyjemnością przeszłam przez cały wątek zapoznając się z Twoimi i Twoich gości wypowiedziami.
Oczywiście jestem mile zaskoczona zmianami ale chyba najbardziej rozmachem z jakim tworzysz swój ogródek.
Sprowadzasz mnóstwo przeróżnych roślin dążąc by to miejsce stało się jak najszybciej takim jakie chcesz je widzieć.
Już jest pięknie choć to dopiero początek Twojej drogi i początek sezonu.
Twój entuzjazm jest zaraźliwy. :D
Ciekawa jestem Twoich pnących róż ale na ich kwiaty musimy jeszcze troszkę poczekać.
Teraz jeszcze królują wiosenne,czy nie myślisz również o tym by jesienią zakupić ich nieco więcej i dosadzić
między trwałymi nasadzeniami? Dzięki temu ogród wcześnie po zimie zaczyna żyć,wcześnie staje się kolorowy.
Twoje plany są na pewno bogate,będę więc podglądać czasem jakie zachodzą tu zmiany.;:101
Pozdrawiam Cię serdecznie
KaRo :D ;:100
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Edytko, dziękuję za życzenia :) Piękne tulipany :)
Rh nie są miniaturowe, to po prostu bardzo młode krzewy. Biały wygląda mi na Madame Masson, bardzo dobra stara odmiana dorastająca do 3 m. Ten drugi to prawdopodobnie jakaś odmiana rh williamsianum, Claudius :?: , nie będzie już tak okazały.
Za identyfikację pierwszego Rh dziękuję, tylko on taki jest od kilku lat (babciny)
a białego nazwę napisałam.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo pisze:Witaj Edyto!
Od mojej ostatniej wizyty u Ciebie minęło sporo czasu.
Z przyjemnością przeszłam przez cały wątek zapoznając się z Twoimi i Twoich gości wypowiedziami.
Oczywiście jestem mile zaskoczona zmianami ale chyba najbardziej rozmachem z jakim tworzysz swój ogródek.
Sprowadzasz mnóstwo przeróżnych roślin dążąc by to miejsce stało się jak najszybciej takim jakie chcesz je widzieć.
Już jest pięknie choć to dopiero początek Twojej drogi i początek sezonu.
Twój entuzjazm jest zaraźliwy. :D
Ciekawa jestem Twoich pnących róż ale na ich kwiaty musimy jeszcze troszkę poczekać.
Teraz jeszcze królują wiosenne,czy nie myślisz również o tym by jesienią zakupić ich nieco więcej i dosadzić
między trwałymi nasadzeniami? Dzięki temu ogród wcześnie po zimie zaczyna żyć,wcześnie staje się kolorowy.
Twoje plany są na pewno bogate,będę więc podglądać czasem jakie zachodzą tu zmiany.;:101
Pozdrawiam Cię serdecznie
KaRo :D ;:100
KaRo dziękuję za miłe słowa,
co do nasadzeń fakt, że jeszcze wiele chciejstw mam ale muszą poczekać - stopniowo będe gromadziła nowe roślinki, jak na razie zastanawiam się nad ogólnym wyglądem , tzn. duże drzewa, krzaki, gdzie mają być rabaty potem pomyślę o mniejszych roślinkach.
Fakt, ze w głowie mam już jakiś plan to na realizację i jej efekty będe musiała jeszcze poczekać.
Nr mam rząd jodeł i cyprysów, tam w przyszłości powstanie rabata, jednak teraz całe swe siły kieruję na ogarnięcie całości, odchwaszczenie, założenie trawnika.
Szukam wlasnie drugiego drzewa może katalpę, nie wiem.

Pozdrowienia i dziękuję za wizytę.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Edytko, sądzę, że floks, który masz to nie f. szydlasty, ale f. Douglasa. Obstawiam 'Lilac Cloud'. Sprawdź w necie fotki.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Hej, to i u Ciebie pojawiły się jaszczurki? To dobry znak dla ogrodu! Ale się uwijasz! Piękne krzewy, cudowny biały bez
(czy jest szczepiony?), no a różanecznik Madame Masson to wytworne piękno. Kiedyś widziałam w katalogach i już wtedy
mnie zachwycił. Twój tulipanowiec jeszcze malutki, musisz trochę poczekać. Piszesz, że szukasz większego drzewa-
widziałaś wiąz holenderski?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

hej hej
Edytko u Ciebie już złota karta.. ty to poeta jesteś i ....wieszcz.. :) :)
Ty to jesteś pracuś jak mróweczka i pszczółka razem wzięte..
szalejesz w tym ogrodzie, ze hoho
\pozdrawiam
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Edytko - słyszałam, że masz problemy z tą pięknotą ;)

Obrazek

Powiem Ci, że stosowanie chemii to ostateczna ostateczność - jak jest tego poskrzypka tyle, że nie dajesz rady...
Ja radzę sobie w ten sposób, że 2-3 razy dziennie (szczególnie teraz , w okresie ich sexowania) robię obchód lili, wyłapuję te chrzaszcze - są bardzo widoczne dzięki temu kolorkowi - i...wysyłam do lepszego świata.
Potem kiedy części uda się mimo wszystko przetrwać, złożyć jaja (takie czarne mazidło na spodzie liści) po prostu ściagam je z liści, lub te liście obrywam. Jak na razie obywam się bez chemi... i cieszę takimi widokami

Obrazek

prawie dwumetrowymi smolinosami...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edyto zakupy świetne. uwijasz się w ogrodzie jak mróweczka, bo tak czyściutko wszędzie.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Edyto pamiętaj ,że nie wszystko da sie od razu kupić i posadzić.Potrzeba na to czasu.A na razie metodą prób i błędów uczymy się wszystkiego... :D Zakupy rewelacja..
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Pięknie u Ciebie edytko można cię podziwiać co z :lol: przyjemnością czynię :P :P :P
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Edytko :D
Ciekawa jestem jak będą wyglądać te wszystkie powojniki w pełnym rozkwicie. Tulipanki też piękne , takie pastelowe kolorki bardzo mi się podobają.
Miłego dnia :D
Sabina

Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”