Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

hanka55 pisze: To wilczomlecz sosnka, cenna rosłina zielarska skupowana przez Herbapol.
Lubi gleby suche, piaszczyste i wapienne, dlatego ni diabła nie chce u mnie zagościć :-).
A jest fantastycznym straszakiem na krety i nornice !
Haniu, to jak to może tak u mnie pieknie rosnąć skoro u mnie paskudna, ciężka glina? ale niech sobie rośnie ile chce jeśli tylko odstrasza potwory!
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko, teraz ja przyszłam do Ciebie z wizytą :)
Oglądam i czytam jak razem z rodzinką pracujecie, miejsce piękne aż chciałoby się pochodzić po tej łące...ehh :) Dobrze, że rączka synka jest i będzie sprawna, jak czytałam co się stało, to robiło mi się coraz zimniej.Tłumacz...tłumacz i jeszcze raz tłumacz dzieciaczkom, że niektórych rzeczy nie mogą robić.Pozdrawiam rodzinkę i trzymajcie się :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Oj działeczka naprawdę pokaźna...............piękne klimaty ............moje ukochane strony.... ;:11
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te Twoje widoczki Moniczko :D Cała rodzinka pracuje na to żeby ogród był jak marzenie, ale uważaj na dzieciaczki, dobrze, że rąbanie drzewa tylko tak się skończyło.

Szkoda, że powódź błotna zniszczyła Twoje roślinki, może trzeba wynieść troche rabatę?
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Moniko świetna okolica działki, lubię takie klimaty, przez wiele lat próbowałem stworzyć u siebie
namiastkę naturalnego środowiska, ale naturę można tylko próbować kopiować.

Dobrze, że u syna na bólu i strachu się skończyło, będzie uważał w przyszłości, ale nie gniewaj się
to Wasz wina i należało by wyciągnąć wnioski.

Życzę, żeby już wszystko szło z górki i bez niespodzianek.

Pozdrawiam, Krzysztof.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Przyszłam Moniko odcisnąć łąpkę , w odzwiedziny wpadam często ale cichaczem :wink:
Masz bardzo piękne okolice , chyba bardzo ciche prawda ? Z dala od szosy i szumu autek ...
Stolik jest bardzo orginalny i bardo ładny . Gratuluje mężulkowi i mężulka :D
Zauważyłam kiedyś też superową kuchnię u Ciebie , też taką mam , stoi w piwnicy , czasami gdy nie ma gazu robi się na niej obiadek . Nie wiem czemu zawsze wychodzi smaczniejszy :lol:
A o roślinak to co ja bedę gadać jak są superaśnie :D
Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wisienka pisze:... Mam już jakieś wyobrażenie Waszych włości...
A ja nie mam :? Nigdzie nie widzę domku holenderskiego, o którym piszesz i brak mi punktu odniesienia. Widzę jedynie, ze bardzo piękny to teren!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rogalm1 pisze:
hanka55 pisze: To wilczomlecz sosnka, cenna rosłina zielarska skupowana przez Herbapol.
Lubi gleby suche, piaszczyste i wapienne, dlatego ni diabła nie chce u mnie zagościć :-).
A jest fantastycznym straszakiem na krety i nornice !
Haniu, to jak to może tak u mnie pieknie rosnąć skoro u mnie paskudna, ciężka glina? ale niech sobie rośnie ile chce jeśli tylko odstrasza potwory!
MOnia nawet nie wiesz jak się mylisz
w takiej gliniastej ziemi super rośnie, choć robota w takim gruncie nei należy do najmilszych

miałam próbke tego dwa lata pod rząd, kiedy to byłam na wakacjach na podkarpaciu u przyjaciela rodziców
wspaniałą prawdziwa wieś i drewniany domeczek

a grządki gliniaste
nocą rosa, dniem upały, a rośłinki aż szalały
mięta ode mnie z ogrodu (u mnie nie przekracza wysokości do kolan) tam wyrasta prawie taka jak ja

a lubczyk... szkoda gadać - wielkie olbrzymie krzewisko większe ode mnie
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Moniko,oto stokrotka w prezencie :D :D :D

Obrazek
Cały czas obserwuje Twoje zmagania z "ziemią" i jestem pełna podziwu :D :D :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Ojojojo ale mieliście przygody brrr. Ale dobrze, że tak to sie skończyło.
A tereny masz prześliczne naprawdę. A ten sąsiad może jemu niech geodeta wytłumaczy że ten lasek co ma to nie jego ;) ale wy mu pozwolicie tam przebywać jak ma ochotkę ;) ale to jest wasze ;) po co ma płacić kasę za to ;)
A stolik fajowy pomysłowy ;) a co t za gra co dzieciaczki grały. Sama miałabym ochotkę posiedzieć pod grusza i pograć eh.....
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Moniko, stolik super !
No nie tylko, byłabym bez serca gdybym nie podziwiała łąki, smakołyków które rosną w zasięgu ręki i Twojej pracy.
Dzieci oczywiście nie pomijam,bo widać jak bardzo Ci pomagają.
Zresztą co tu dużo gadać, jestem zauroczona tym miejscem od kiedy go pokazujesz.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dziękuję za słońce, jest nadzieja, że glina wyschnie i to 17-tonowe ustrojstwo wjedzie , wywierci, i odjedzie nie dokonując większych zniszczeń!

Katka, dziękuję za pochwały, przekażę mężowi to sie ucieszy bo kleił ten stolik trzy razy - ale się nie poddał!

Moniko, my tłumaczymy, ale niestety Szymek jest okropnie odważny- pewnie dla tego, że ma starsze rodzeństwo i trudno Go upilnować, trochę się martwię, żeby nie zjadł czegoś trującego, bo uwielbia wszystko sam sprawdzać, a bąblowicę to chyba ma murowaną, bo jak tylko pojawiają się jakieś boróweczki to już są w jego brzuszku!

Witaj Bożenko, jeśli to Twoje ukochane strony, to powinnaś je odwiedzić - zapraszam!

Ewo - Daisy, właśnie rozmyślam jak to zrobić, żeby już żadna ulewa nie zniszczyła mi kwiatków i warzyw i wymyśliłam, że musimy zrobić głęboki rów i skierować wodę bezpośrednio do lasu

Krzysztofie, mam pełną świadomość, że to nasza wina! Nie wiem jak przeżyjemy tam bezpiecznie- pewnie jeszcze z rok albo dwa będzie tak okropnie nieprzemyślanie samodzielny - już mi dwa razy zginął, bo postanowił sam wrócić do domu. Musiałam urodzić czwarte dziecko, żeby dopiero odkryć, jak może być trudne wychowywanie małego człowieka.

Basiu, właśnie ta cisza, spokój i ogromna zielona przestrzeń nas zachwyciły - w Krakowie mamy bardzo ciasno, mieszkamy w 7 osób w trzech niedużych pokojach więc jak wyjedziemy na działkę to wreszcie mamy dużo przestrzeni!

Izo, nasz domek holenderski to taka biała przyczepa z zielonym paskiem, może tak Ci się zlała z drzewami, że jej nie zauważyłaś. Spróbuję wkleić jakieś wyraźniejsze zdjęcie

Aga, już się przekonałam, że w tej glinie ładnie sie przyjmują roślinki, tylko dziwi mnie, że podobno ten wilczomlecz ma rosnąć na piachu, wapiennym i suchym a to zupełnie nie pasuje do mojej okolicy

Tak się tu rozpisuję o wszystkim, mam nadzieję, że nie zanudzam za bardzo, ale za to w wakacje dam Wam spokój, bo będę na internetowym odwyku!
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdo, dziękuję za piękne zdjęcie!

Harwi, z sąsiadem będzie trudno, ale siła mojego spokoju jest ogromna i nie dam się wyprowadzić z równowagi! Dobrze, że mamy za sobą drugiego sąsiada. Mateusz dostał na Komunię taka grę Osadnicy i oczywiście musimy teraz w nią codziennie grać, ale cieszę się, że lubią gry planszowe a nie tylko komputer!

Gabrysiu, dziękuję za miłe słowa, a nie podzieliłabyś się ze mną swoim fotograficznym talentem?
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

No to gra pasuje do waszej obecnej sytuacji ;) :lol: Super, że grają w planszowe a nie tylko psuja oczy przed monitorem. A gra w taka grę na świeżym powietrzu daje tez odpowiedni klimat i stwarza nastrój. Osadnicy hmn a trzeba tam kopać studnie czy sadzić roślinki :lol: :lol:

Z sąsiadem, życzę cierpliwości ;)
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Harwi - w tej grze też wszystko trzeba zaczynać od zera :D

Specjalnie dla Chatte spróbowałam opisać zdjęcia
Obrazek

Obrazek
Zablokowany