Pod Dębem ;)
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod Dębem ;)
Joasiu nawet zapylacze sie uwijają żeby nie zabrakło im jedzonka .Super wyglądają te kępy krokusów .Nie ma tego złego masz chociaż teraz czas dla nas
Rumaka już odpaliłaś 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Joasiu dobudówka zrobiona, krokusy kwitną, przymusowy czas wolny, więc wiosenny ogród będzie piękny.
Pszczoły pięknie sfotografowałaś.
Remontu nie zazdroszczę, ale jak konieczny, to nie ma wyjścia.
Też marzył mi się kurs fotografii, ale najpierw wnusiami się zajmowałam, a teraz czas nieodpowiedni.
Pozdrawiam
Pszczoły pięknie sfotografowałaś.
Też marzył mi się kurs fotografii, ale najpierw wnusiami się zajmowałam, a teraz czas nieodpowiedni.
Pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pokaż jak wygląda dobudówka
Całe szczęście że mamy ogrody
Przynajmniej można wyjśc na dwór
Całe szczęście że mamy ogrody
Przynajmniej można wyjśc na dwór
-
DzonaK
Witajcie
JAKUCH jeszcze nie był odpalany w tym sezonie muszę filtry i płyny zmienić , ale to na spokojnie.
cyma2704 czas na fotografię zawsze jest odpowiedni no pomijając obecną kwarantanne.
Margo2 masz rację gdyby nie ogród to bym zwariowała siedząc tyle w domu. Zdjęcia dobudówki zamieszczam poniżej.
Tak wyglądało przed remontem

A po remoncie już tak

No i czeka nas remont całego domu bo na chwilę obecną wystrój jest jak ja to mówię babciny.
Zamówiłam sobie troche nasion , między innymi jeżówki , pelargonie, niecierpki, rączniki, petunie i dmuszek jajowaty.
Dziś już wysiałam koleusy, dalie werbenę i aksamitki. Dziś piękna pogoda byłam trochę na ogrodzie z Szymkiem, teraz chwila relaksu.
Pozdrawiam
JAKUCH jeszcze nie był odpalany w tym sezonie muszę filtry i płyny zmienić , ale to na spokojnie.
cyma2704 czas na fotografię zawsze jest odpowiedni no pomijając obecną kwarantanne.
Margo2 masz rację gdyby nie ogród to bym zwariowała siedząc tyle w domu. Zdjęcia dobudówki zamieszczam poniżej.
Tak wyglądało przed remontem

A po remoncie już tak

No i czeka nas remont całego domu bo na chwilę obecną wystrój jest jak ja to mówię babciny.
Zamówiłam sobie troche nasion , między innymi jeżówki , pelargonie, niecierpki, rączniki, petunie i dmuszek jajowaty.
Dziś już wysiałam koleusy, dalie werbenę i aksamitki. Dziś piękna pogoda byłam trochę na ogrodzie z Szymkiem, teraz chwila relaksu.
Pozdrawiam
- JAKUCH

Joasiu nie wszystko na raz domek wygląda ślicznie ważne ze wszystko funkcjonuje.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wyszło super.
Bardzo chciałabym mieć taki przedsionek.
U mnie ciasno, metr na metr
Bardzo chciałabym mieć taki przedsionek.
U mnie ciasno, metr na metr
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Joasiu
Przedsionek dobudówka - super
A jak elegancko w środku
Oj ,nam by się też przydał bo domek mały a korytarz szerokości drzwi.
Zostawiasz buty i kurtki ,cały ten bałagan i dalej masz więcej miejsca.
U nas też wystrój babciny ,ale nam pasuje
Koleusy miałaś cudne ,kącik z palet bardzo fajny.
Krokusy bardzo ładne i takie skupione blisko ziemi
Przedsionek dobudówka - super
A jak elegancko w środku
Oj ,nam by się też przydał bo domek mały a korytarz szerokości drzwi.
Zostawiasz buty i kurtki ,cały ten bałagan i dalej masz więcej miejsca.
U nas też wystrój babciny ,ale nam pasuje
Koleusy miałaś cudne ,kącik z palet bardzo fajny.
Krokusy bardzo ładne i takie skupione blisko ziemi
- sauromatum

- Od: 18 maja 2010, o 08:54
Super przybudówka - dodatkowego miejsca nigdy za wiele 
W tym roku pierwszy raz kupiłem nasiona rączników - i zostałem zaskoczony wyglądem nasion, które same w sobie są bardzo ozdobne
Trzymam kciuki za wszystkie wysiewy
W tym roku pierwszy raz kupiłem nasiona rączników - i zostałem zaskoczony wyglądem nasion, które same w sobie są bardzo ozdobne
Trzymam kciuki za wszystkie wysiewy
-
DzonaK
Witajcie
Ostatnio dużo pracowałam w ogrodzie walczyłam z korzeniami żeby było miejsce na nową rabatę i przytargałam kilkanaście taczek ziemi , co niestety odbiło się na moim zdrowiu. Jutro pilna wizyta u lekarza. Chyba jedyny bat nade mną, żebym nic nie robiła
Kupiłam w tym roku sporo miskantów , na razie czekają na parapecie bo są spod szklarni więc jest ryzyko , ze przymrozki mogą je delikatnie potargać. Wolę chwilę się wstrzymać jak mam żałować.
A zagoszczą kolejny w sumie trzeci bo jeden przysłała Stasia razem z cukrowym , te już są wysadzone bo były kopane z gruntu więc nic im nie będzie
Miskant olbrzymi, Cukrowy, Krater, Memory, Etincelle, Malepartus , dodatkowo bergenia , tawuła Pumila, budleja pink , krwawnica, ostnica Pony i rozplenica Moundry .
Od Stasi zakupiłam parzydło leśne , tawułki , rabarbar , gesiówkę kaukaską , liliowce Stella de Orio i Double River wye, hosty no i miskanty
Dodatkowo wysiane sałaty , dynie , koleusy, jeżówki ( z tego znowu chyba nic nie będzie ). rudbekie, szczypiorek i wiele innych , oczywiście nie opisałam i teraz czekam na niespodzianki
I ruszamy już z domem za trzy tygodnie wymienią okna piec już kupiony, będzie co robić.
Ogród tak robię pobieżnie bo będzie jeszcze oczyszczalnia więc na razie nie pędzę z nasadzeniami aż tak bardzo. Znaczy się nie robię nowych rabat.
Pozdrawiam Was gorąco i życzę zdrówka. A zostawiam dla Was kawę i ciastka na osłodę

Ostatnio dużo pracowałam w ogrodzie walczyłam z korzeniami żeby było miejsce na nową rabatę i przytargałam kilkanaście taczek ziemi , co niestety odbiło się na moim zdrowiu. Jutro pilna wizyta u lekarza. Chyba jedyny bat nade mną, żebym nic nie robiła
Kupiłam w tym roku sporo miskantów , na razie czekają na parapecie bo są spod szklarni więc jest ryzyko , ze przymrozki mogą je delikatnie potargać. Wolę chwilę się wstrzymać jak mam żałować.
A zagoszczą kolejny w sumie trzeci bo jeden przysłała Stasia razem z cukrowym , te już są wysadzone bo były kopane z gruntu więc nic im nie będzie
Miskant olbrzymi, Cukrowy, Krater, Memory, Etincelle, Malepartus , dodatkowo bergenia , tawuła Pumila, budleja pink , krwawnica, ostnica Pony i rozplenica Moundry .
Od Stasi zakupiłam parzydło leśne , tawułki , rabarbar , gesiówkę kaukaską , liliowce Stella de Orio i Double River wye, hosty no i miskanty
Dodatkowo wysiane sałaty , dynie , koleusy, jeżówki ( z tego znowu chyba nic nie będzie ). rudbekie, szczypiorek i wiele innych , oczywiście nie opisałam i teraz czekam na niespodzianki
I ruszamy już z domem za trzy tygodnie wymienią okna piec już kupiony, będzie co robić.
Ogród tak robię pobieżnie bo będzie jeszcze oczyszczalnia więc na razie nie pędzę z nasadzeniami aż tak bardzo. Znaczy się nie robię nowych rabat.
Pozdrawiam Was gorąco i życzę zdrówka. A zostawiam dla Was kawę i ciastka na osłodę

- JAKUCH

Ojjj Joasiu zapowiada sie pracowita wiosna a nawet chyba do lata zejdzie ,jednak potem nic tylko delektować sie wszystkim . Oby wszystko poszło zgodnie z planem tego Ci zyczę a takze zdróweczka bo czytam że też nie dbasz o ten najważniejsze rusztowanie czyli kręgosłup
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Asiu
widzę że sporo już zrobiliście.
I jeszcze trochę prac pozostaje .
U mnie ciągle tych prac jest dużo.
Pięknie Wiosenne Kwitnienia.
Świetne zdjęcie filiżanki z ciasteczkiem .
I jeszcze trochę prac pozostaje .
U mnie ciągle tych prac jest dużo.
Pięknie Wiosenne Kwitnienia.
Świetne zdjęcie filiżanki z ciasteczkiem .
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, toś się rozpędziła, kochaniutka!
Niech więc wszystko się Wam uda doprowadzić do szczęśliwego końca, a o zdrówko dbaj, bo "nic nad zdrowie ani lepszego, ani droższego" - jak napisał poeta.
Ogród będzie bardzo kolorowy, biorąc pod uwagę poczynione przez Ciebie zakupy i wysiewy.
Niech Was korona omija szerokim łukiem, a ogród pięknieje i cieszy.

Niech więc wszystko się Wam uda doprowadzić do szczęśliwego końca, a o zdrówko dbaj, bo "nic nad zdrowie ani lepszego, ani droższego" - jak napisał poeta.
Ogród będzie bardzo kolorowy, biorąc pod uwagę poczynione przez Ciebie zakupy i wysiewy.
Niech Was korona omija szerokim łukiem, a ogród pięknieje i cieszy.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Asiu kolorowe kwiaty i piękne żyjątka masz w ogrodzie.
Mam nadzieję, że miskantowi cukrowemu zrobiłaś solidną przegrodę, jest wyjątkowo ekspansywny, zarasta wszystko wokół.
Remonty uciążliwe, ale potem domek będzie wyglądał, jak marzenie. Najbardziej lubię, jak po remontach się wysprząta i potem długo czysto i spokój.
Zdrowia i spokoju.
Mam nadzieję, że miskantowi cukrowemu zrobiłaś solidną przegrodę, jest wyjątkowo ekspansywny, zarasta wszystko wokół.
Remonty uciążliwe, ale potem domek będzie wyglądał, jak marzenie. Najbardziej lubię, jak po remontach się wysprząta i potem długo czysto i spokój.
Zdrowia i spokoju.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Joasiu, zdążyłyśmy wszystko zrealizować a ja dopiero teraz tu dotarłam, chyba powiadomienie przeoczyłam.
A u Ciebie wielkie zmiany, przybudówka ułatwi Wam życie, wygląda wspaniale, zwłaszcza w środku wypieszczona na maxa.
Ogródek mieni się kolorami, zapylające korzystają ze stołówki , nawet pajączek przycupnął, grzejąc się w promykach słonka.
Mam nadzieję, że już wszystko posadziłaś, bo zapowiadają deszczowe dni. Tylko się nie przemęczaj, bo zdrowie to skarb.

A u Ciebie wielkie zmiany, przybudówka ułatwi Wam życie, wygląda wspaniale, zwłaszcza w środku wypieszczona na maxa.
Ogródek mieni się kolorami, zapylające korzystają ze stołówki , nawet pajączek przycupnął, grzejąc się w promykach słonka.
Mam nadzieję, że już wszystko posadziłaś, bo zapowiadają deszczowe dni. Tylko się nie przemęczaj, bo zdrowie to skarb.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Joasiu
Zdjęcia piękne ,genialnie uchwyciłaś owady
Współczuję dolegliwości kręgosłupa
Też jeżdżę taczką ,ale nie całkiem załadowaną.
Umówmy się nie jest to zajęcie dla delikatnych niewiast - część ciężaru wisi na plecach i jeszcze te wstrząsy.
Uważaj na siebie kochana
Super trawy zamówiłaś ,ja też je lubię.
Tylko trzeba uważać bo niektóre ,nawet miskanty bardzo się rozrastają i potem trudno rozłogi usunąć.
U mnie jedna rabata zarośnięta miskantem ,mimo ,że był w wiadrze sadzony a druga wydmuchrzycą - też zwiała z pojemnika.
Zdjęcia piękne ,genialnie uchwyciłaś owady
Współczuję dolegliwości kręgosłupa
Też jeżdżę taczką ,ale nie całkiem załadowaną.
Umówmy się nie jest to zajęcie dla delikatnych niewiast - część ciężaru wisi na plecach i jeszcze te wstrząsy.
Uważaj na siebie kochana
Super trawy zamówiłaś ,ja też je lubię.
Tylko trzeba uważać bo niektóre ,nawet miskanty bardzo się rozrastają i potem trudno rozłogi usunąć.
U mnie jedna rabata zarośnięta miskantem ,mimo ,że był w wiadrze sadzony a druga wydmuchrzycą - też zwiała z pojemnika.