Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś cudownie się już robi..inaczej pachnie ziemia ;:333 piszesz..rabaty jeszcze puste ,a za moment wszystko się z nich wylewa..i to są święte słowa nawet nie wiadomo kiedy a powódź... ;:306
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie, zaraz pąki pękną magnolii. Kaskadowa naprawdę wygląda jakby miała drugi sezon, zaaklimatyzowały się rośliny. Martuś a zdradź sekret dogadzania RH i różanecznikom.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widać,że ogrody juz mają fajne kolorki, nie tylko zieleń i nuda.
Teraz tak szybko wszystko rośnie, zmienia się .
a my ciągle zaglądamy,podziwiamy, pracujemy, sadzimy, siejemy,,uf tak do maja :D
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Marto!
Te w kropki to, aż po trawie wszędzie się rozsiewają nawet w szczelinach chodnika tam gdzie wyskoczy ziarno i w jednym sezonie zrobi sie dywan ,muszę ich kntrolować!! daj adres na priv to ci wysle
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Ach co za zacne widoki oczom mym się ukazały ;:oj
Martusia magnolia, aż zachwyca głębią koloru - jest piękna.
Hiacynt ma równie ekscytującą barwę muszę takiego nabyć ;:173
Pozdrowionka z północy kraju ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i zpipcyło się ciemno, siąpi i ochłodziło się a do tego niskie ciśnienie :wink: Trawa rośnie jak w maju moja w ogrodzie rozjeżdżona, ale poza ogrodzeniem do koszenia. Niestety dzisiaj mokro ;:222 Śliczny kolor hiacynta ;:167 Grójecznik bardzo ciekawy, ale jak ciemna magnolia :D Pozdrawiam i słoneczka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam miłych gości ogrodowych ,dzisiaj padało u mnie od południa dość obficie,znowu niewiele zrobiłam w ogrodzie ,ale cóż poradzić ,za to ukisiliśmy kapustę i ukisiłam barszczyk czerwony,więc ciągle coś jest do zrobienia ,może jutro będzie lepiej.

Aniu andzia458,to są konkretne odmiany ,ale etykiety są przy różanecznikach,byle czego zdechniętego nie kupuj,jeszcze później pojawiają sie w sprzedaży już kwitnące i wtedy kolorek sobie wybierzesz,może są koło Ciebie jakieś centra ogrodnicze ,pełno w nich kwitnących różaneczników tylko trochę później,pozdrawiam ;:168

Soniu,krecików dużo mi towarzyszy,czasem mój kotek któregoś wyłowi i zatłamsi,za moment różaneczniki wymalują ogród ,a kaskadowa praktycznie już obsadzona ,a zasuwają na niej roślinki jakby zawsze tam były,to na kapuście tak rosną ;:306

Kasiu,tak nam szybko ta wiosna przeleci ,tak od kwiatka do kwiatka ,pozdrawiam ;:196

Beatko,ten Grójecznik ma tak niepowtarzalny pokrój,ze zawsze dłużej się przy nim zatrzymuję ,jak spaceruję po ogrodzie ,nie wiem co to za magnolia ,jest u mnie już trochę a wtedy nie interesowały mnie odmiany,pozdrawiam :wit

Iwonko,nie mam czasu na razie odpoczywać ,krecik powinien wiedzieć kto tu rządzi ,a on panoszy się jakby to było jego,pozdrawiam ;:196

Reniu,uwielbiam zapach podlanej ziemi i wylane z rabat rośliny,pozdrawiam ;:168

Dorotko,nie mam specjalnego sekretu co do różaneczników, trzeba kupić nawóz specjalny dla nich i odpowiednią dawkę rozpuszczam w wodzie w wiadrze i takie wiadro na jedną roślinę ,tak robię raz w roku i to wszystko,kaskadowa zarasta ,rośliny są przecież dopiero przesadzone ,a widać jak rosną ,pozdrawiam :wit

Aniu anabuko,ja mam do maja wyjątkowo gorący okres,mało mam czasu na ogród,ale staram się ,żeby chociaż troszkę w nim być i coś zrobić ,no i nacieszyć się tymi kwiatuszkami wiosennymi,pozdrawiam :wit

Bożenko,nic się nie spieszy ,ja na nic nie mam czasu nawet sadzić ,w wolnej chwili napiszę ,pozdrawiam :wit

Aniu zara,witaj ,u mnie dzisiaj padał deszcz ,wiec zajęłam się inną pracą ,a ogród dalej na mnie czeka ,aż się czasem denerwuję ,kwiatuszki sobie radzą i beze mnie i umilają mi czas ,uwielbiam na nie patrzyć ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,oj bardzo u mnie padało,byłam na chwile w ogrodzie to przelało mnie do dna ;:306 ,trawa też bardzo rośnie ,a to mokro powoduje ,że nie wiadomo ,kiedy będzie można kosić ,magnolia jak rozkwitnie to jest jaśniejsza od środka ,grójecznik ma taki ciekawy pokrój,pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy Marto!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Obejrzałam dzisiaj piwonie
Chyba wywalę 3. Już którys rok nie kwitną i w tym roku też nie będą
Musze kupić nowe.
Będę się za to cieszyła pięcioma.
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Martusiu. :wit U mnie też cały dzień do kitu. Trawę to wczoraj częściowo już drugi raz kosiliśmy. Rośnie jak na drożdżach. Piękne te Twoje wiosenne rabaty, a o Grujeczniku też myślałam i może się na niego kiedyś skuszę.
Pozdrawiam serdeczniei życzę ;:3
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Dzień dobry Martuś :wit
Wpadłam, żeby życzyć Ci miłego dnia i dużo słoneczka na dzisiaj ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, oj tak, szybko przeleci ta piękna wiosna, przy takiej pogodzie to nawet zbyt się nią nie nacieszymy, a już będzie po kwiatkach, więc słoneczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, u nas podobnie. Na kilka godzin pokaże się słońce, a później pada przez resztę dnia. Dzisiaj podobnie. Obudziło mnie słońce, wydawało się, ze będziemy mieć piękny dzień, a teraz ciemno jakbym wstała o 5 rano ;:222 Tyle tylko, że rośliny nie narzekają. Wszystko szybko przyrasta i niestety przekwita :roll:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś ale pięknie u ciebie ;:oj widać jaki duży masz ogród. Pierwiosnki śliczne, kocham się w nich od tamtego roku (w ogóle to ostatnio bardzo kochliwa się zrobiłam i wszystko bym chciała ;:223 )
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:oj Ależ ogrom wszystkiego :wit !
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”