Witam miłych gości ogrodowych ,dzisiaj padało u mnie od południa dość obficie,znowu niewiele zrobiłam w ogrodzie ,ale cóż poradzić ,za to ukisiliśmy kapustę i ukisiłam barszczyk czerwony,więc ciągle coś jest do zrobienia ,może jutro będzie lepiej.
Aniu andzia458,to są konkretne odmiany ,ale etykiety są przy różanecznikach,byle czego zdechniętego nie kupuj,jeszcze później pojawiają sie w sprzedaży już kwitnące i wtedy kolorek sobie wybierzesz,może są koło Ciebie jakieś centra ogrodnicze ,pełno w nich kwitnących różaneczników tylko trochę później,pozdrawiam
Soniu,krecików dużo mi towarzyszy,czasem mój kotek któregoś wyłowi i zatłamsi,za moment różaneczniki wymalują ogród ,a kaskadowa praktycznie już obsadzona ,a zasuwają na niej roślinki jakby zawsze tam były,to na kapuście tak rosną
Kasiu,tak nam szybko ta wiosna przeleci ,tak od kwiatka do kwiatka ,pozdrawiam
Beatko,ten Grójecznik ma tak niepowtarzalny pokrój,ze zawsze dłużej się przy nim zatrzymuję ,jak spaceruję po ogrodzie ,nie wiem co to za magnolia ,jest u mnie już trochę a wtedy nie interesowały mnie odmiany,pozdrawiam
Iwonko,nie mam czasu na razie odpoczywać ,krecik powinien wiedzieć kto tu rządzi ,a on panoszy się jakby to było jego,pozdrawiam
Reniu,uwielbiam zapach podlanej ziemi i wylane z rabat rośliny,pozdrawiam
Dorotko,nie mam specjalnego sekretu co do różaneczników, trzeba kupić nawóz specjalny dla nich i odpowiednią dawkę rozpuszczam w wodzie w wiadrze i takie wiadro na jedną roślinę ,tak robię raz w roku i to wszystko,kaskadowa zarasta ,rośliny są przecież dopiero przesadzone ,a widać jak rosną ,pozdrawiam
Aniu anabuko,ja mam do maja wyjątkowo gorący okres,mało mam czasu na ogród,ale staram się ,żeby chociaż troszkę w nim być i coś zrobić ,no i nacieszyć się tymi kwiatuszkami wiosennymi,pozdrawiam
Bożenko,nic się nie spieszy ,ja na nic nie mam czasu nawet sadzić ,w wolnej chwili napiszę ,pozdrawiam
Aniu zara,witaj ,u mnie dzisiaj padał deszcz ,wiec zajęłam się inną pracą ,a ogród dalej na mnie czeka ,aż się czasem denerwuję ,kwiatuszki sobie radzą i beze mnie i umilają mi czas ,uwielbiam na nie patrzyć ,pozdrawiam
Marysiu,oj bardzo u mnie padało,byłam na chwile w ogrodzie to przelało mnie do dna

,trawa też bardzo rośnie ,a to mokro powoduje ,że nie wiadomo ,kiedy będzie można kosić ,magnolia jak rozkwitnie to jest jaśniejsza od środka ,grójecznik ma taki ciekawy pokrój,pozdrawiam