Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Tulipany u Ciebie dalej królują. Dobrze że są przed różami i na tą chwilę królują
. Piękne masz odmiany i niezłą kolekcję zgromadziłaś. U mnie mimo centrum chyba faktycznie zimny klimat. U wszystkich hosty mają wysokie listki a u mnie dopiero kły. Twojego Ice będę podziwiała pierwszego. Rozmnożyły Ci się korony widzę. Ciekawe czy przetrwają do następnego roku.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, tulipany masz katalogowe
A wiesz, że nie wszyscy wierzą, że takie piękności można kupić w biedrze? Wczoraj próbowałam zachwalać marketowe cebule i zostałam zbyta tekstem, że miałam szczęście i tyle.. a przecież sporo forumek kupuje w marketach i cebulki się udają 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świetne zdjęcia z psinką
ale to Cudowne http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/029/2 ... _800.0.jpg
szkoda, ze u mnie tulipany nie za pięknie rosną
nacieszę oczy u ciebie 
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,tulipanowe pola są u Ciebie cudne ,tyle odmian i takich pięknych ,dobrze ,że można tu przyjść i poprawić sobie samopoczucie 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
No jak tam Aniu, masz może nowe foto ice cream?
Żebyśmy nie przegapili kwitnienia...
Żebyśmy nie przegapili kwitnienia...
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Tulipanowe czarowanie powolutku już odchodzi w niebyt
...za nimi będą inne i tak aż do jesieni...
Cieszy ten nieustanny spektakl natury!..
Dobrze , że dane nam zapisywać kolejne jego odsłony obiektywem!
Miłego dnia Aniu !

Miłego dnia Aniu !
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wczoraj pogoda była słoneczna,ciepła,idealny dzień na skoszenie trawki,która po ostatnich dwóch deszczowych nocach odrosła i dostała wigoru.
Róże wcześniej opryskane preparatem na szkodniki jakby mniej były oblegane przez wszelkiego rodzaju muszyska
Tulipany za to jeszcze kwitną i starają się jak mogą.
Moni dostałam je od przemiłej forumki,a teraz ja mogę je u siebie podziwiać,powinny być jeszcze żółte,może się pokażą...
Jadziuwczoraj jakby mniej czarnych much latało,chyba pomógł oprysk,ale niestety róże kwitnące raz zostały zaatakowane przez bruzdownice,za późno popryskałam i chyba będzie mało kwiatów
Żółte tablice lepne ...czemu ja ich nie mam? Ot gapa ze mnie,ale miałabym radochę widząc jak są poprzyczepiane te gadziny
Aniu wszystko z dnia na dzień rośnie,tulipanki już wszystkie zakwitły,tylko Ice Cream został i czekam na niego,a jest na co czekać.
To niesamowity tulipan,wczoraj zobaczyłam w samym środeczku białą plamkę,co zwiastuje właśnie ten biały krem mniam
Soniu Ice Cream rośnie przed szachownicami,które w tym roku nie wytworzyły koszyczków kwiatowych.Z boku żagwin pięknie teraz zakwitł.
Aga w tym roku po raz pierwszy kosy dosłownie umiłowały sobie naszą działkę,cały czas są obecne,nie boją się nas,kąpią się w oczku,robią przedstawienie
Alana Super Parrot mnie zachwycają,mają duże,pofalowane kwiaty białe z zielonym pąsem
Mata Hari to takie cudeńko,najpierw kremowe,a teraz całkowicie w róż się zmieniły.
Dorotko Gabi to takie sreberko,gdzie wszędzie jej pełno,uwielbia działkę,ale ostatnio to szału dostaje jak widzi kosa dreptającego po trawie
Ice Cream odłożyłaś? Ja nie mogłam się oprzeć,już od dwóch lat za mną chodził,musiałam zobaczyć go na żywo,czy to naprawdę takie cudo i rarytas wśród tulipanów? Niedługo się okaże
Jolu ja ten pomysł zgapiłam od pewnej forumki,na forum tyle można się dowiedzieć,uwielbiam tę skarbnicę wiedzy
W B ostatnio wyprzedają tabliczki białe ogrodowe 10 szt za 3,99.Kupiłam jedną paczkę...
Madziu tulipanki osładzają mi chwile przed kwitnieniem róż,które w tym roku będą opóźnione z powodów właścicielki i jej zachowania w marcu,kiedy to z sekatorem szalała nie patrząc,czy to róża parkowa,czy rabatówka
Dasz wiarę? Po kilku latach czekania na piękne krzaki dorwała się kobita jak szczerbaty do sucharów,a teraz piszczę,że jeszcze pączków nie widać
Korony się rozmnożyły,ale nie zakwitły,teraz pożółkły im liście i nie wygląda to imponująco,a raczej straszy...
Ice Cream powoli zaczyna spektakl,już lekko widać biały środek
Sabinko ludzie nie zdają sobie sprawy z tego,że tulipany z B to perełki i zawsze ...no prawie zawsze zgodne odmianowo.
U mnie w B przez długi czas leżały cebule,a ja sobie kopałam i znajdywałam to co chcę.Jednak Flaming Flag była tylko jedna paczuszka
Patkazaczemu u Ciebie nie rosną,może masz nornice?
Martuś zapraszam dziś na kolejną sesję tulipanową,w tym roku mam ich sporo i bardzo mnie cieszą,a jak komuś może to poprawić samopoczucie,to jeszcze bardziej jestem happy
Zuza mam oczywiście Ice Cream,ale jeszcze zamknięty,dozuje powoli wrażenia wizualne
Maryna bez aparatu się nie ruszam,muszę mieć uwiecznione na fotkach obrazy z ogródka w kolejnych etapach .
Później,gdy zimno można się ogrzać wspomnieniami...
3 maja pojechaliśmy do ogrodnictwa niedaleko działki z okazji festynu,jednak nie odbył się,ale ja miałam okazję,by zakupić pelargonie do skrzynek balkonowych i dwie werbeny oraz kulę,która od dawna mi się podobała
Gabi obowiązkowo obwąchuje nowe roślinki...

Co to za planeta?

Na balkonie rośnie 5 powojników,ładnie idą w górę,ale zauważyłam,że Dr.Ruppel ma kilka jaśniejszych,przebarwionych liści,więc dziś polecę do apteki po fioletowe tabletki...dziewczyny ile tabletek na jedną konewkę 1,5 l?Rozpuścić w ciepłej wodzie?

Tulipanowy świat ...

Spring Green

Dolls Minuet

Elegant Lady,a za nimi First Lady stroi się w listki...

Mata Hari z Flaming Flag

Energetyczne kolorki...

Sun Lover

Angelique

Mata Hari różowa landrynka

Flaming Flag

Ice Cream powoli się rozwija,celebruję tę chwilę

Inne ujęcie

Maj i bez już niedługo...

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia
Róże wcześniej opryskane preparatem na szkodniki jakby mniej były oblegane przez wszelkiego rodzaju muszyska
Tulipany za to jeszcze kwitną i starają się jak mogą.
Moni dostałam je od przemiłej forumki,a teraz ja mogę je u siebie podziwiać,powinny być jeszcze żółte,może się pokażą...
Jadziuwczoraj jakby mniej czarnych much latało,chyba pomógł oprysk,ale niestety róże kwitnące raz zostały zaatakowane przez bruzdownice,za późno popryskałam i chyba będzie mało kwiatów
Żółte tablice lepne ...czemu ja ich nie mam? Ot gapa ze mnie,ale miałabym radochę widząc jak są poprzyczepiane te gadziny
Aniu wszystko z dnia na dzień rośnie,tulipanki już wszystkie zakwitły,tylko Ice Cream został i czekam na niego,a jest na co czekać.
To niesamowity tulipan,wczoraj zobaczyłam w samym środeczku białą plamkę,co zwiastuje właśnie ten biały krem mniam
Soniu Ice Cream rośnie przed szachownicami,które w tym roku nie wytworzyły koszyczków kwiatowych.Z boku żagwin pięknie teraz zakwitł.
Aga w tym roku po raz pierwszy kosy dosłownie umiłowały sobie naszą działkę,cały czas są obecne,nie boją się nas,kąpią się w oczku,robią przedstawienie
Alana Super Parrot mnie zachwycają,mają duże,pofalowane kwiaty białe z zielonym pąsem
Mata Hari to takie cudeńko,najpierw kremowe,a teraz całkowicie w róż się zmieniły.
Dorotko Gabi to takie sreberko,gdzie wszędzie jej pełno,uwielbia działkę,ale ostatnio to szału dostaje jak widzi kosa dreptającego po trawie
Ice Cream odłożyłaś? Ja nie mogłam się oprzeć,już od dwóch lat za mną chodził,musiałam zobaczyć go na żywo,czy to naprawdę takie cudo i rarytas wśród tulipanów? Niedługo się okaże
Jolu ja ten pomysł zgapiłam od pewnej forumki,na forum tyle można się dowiedzieć,uwielbiam tę skarbnicę wiedzy
W B ostatnio wyprzedają tabliczki białe ogrodowe 10 szt za 3,99.Kupiłam jedną paczkę...
Madziu tulipanki osładzają mi chwile przed kwitnieniem róż,które w tym roku będą opóźnione z powodów właścicielki i jej zachowania w marcu,kiedy to z sekatorem szalała nie patrząc,czy to róża parkowa,czy rabatówka
Korony się rozmnożyły,ale nie zakwitły,teraz pożółkły im liście i nie wygląda to imponująco,a raczej straszy...
Ice Cream powoli zaczyna spektakl,już lekko widać biały środek
Sabinko ludzie nie zdają sobie sprawy z tego,że tulipany z B to perełki i zawsze ...no prawie zawsze zgodne odmianowo.
U mnie w B przez długi czas leżały cebule,a ja sobie kopałam i znajdywałam to co chcę.Jednak Flaming Flag była tylko jedna paczuszka
Patkazaczemu u Ciebie nie rosną,może masz nornice?
Martuś zapraszam dziś na kolejną sesję tulipanową,w tym roku mam ich sporo i bardzo mnie cieszą,a jak komuś może to poprawić samopoczucie,to jeszcze bardziej jestem happy
Zuza mam oczywiście Ice Cream,ale jeszcze zamknięty,dozuje powoli wrażenia wizualne
Maryna bez aparatu się nie ruszam,muszę mieć uwiecznione na fotkach obrazy z ogródka w kolejnych etapach .
Później,gdy zimno można się ogrzać wspomnieniami...
3 maja pojechaliśmy do ogrodnictwa niedaleko działki z okazji festynu,jednak nie odbył się,ale ja miałam okazję,by zakupić pelargonie do skrzynek balkonowych i dwie werbeny oraz kulę,która od dawna mi się podobała
Gabi obowiązkowo obwąchuje nowe roślinki...

Co to za planeta?

Na balkonie rośnie 5 powojników,ładnie idą w górę,ale zauważyłam,że Dr.Ruppel ma kilka jaśniejszych,przebarwionych liści,więc dziś polecę do apteki po fioletowe tabletki...dziewczyny ile tabletek na jedną konewkę 1,5 l?Rozpuścić w ciepłej wodzie?

Tulipanowy świat ...

Spring Green

Dolls Minuet

Elegant Lady,a za nimi First Lady stroi się w listki...

Mata Hari z Flaming Flag

Energetyczne kolorki...

Sun Lover

Angelique

Mata Hari różowa landrynka

Flaming Flag

Ice Cream powoli się rozwija,celebruję tę chwilę

Inne ujęcie

Maj i bez już niedługo...

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ice Cream stopniuje napięcie
Ale już sobie go zapisałam na przyszły rok. Bardzo ciekawy kwiat.
Za to Van Eijk u mnie zaczął brzydko przekwitać, schną mu płatki od góry. Generalnie do mnie jakoś ten brudny róż nie przemówił. Może źle go zestawiłam. Zakwitł wcześnie i dalej trwa w tej pół zaschniętej pozie.
Za to Van Eijk u mnie zaczął brzydko przekwitać, schną mu płatki od góry. Generalnie do mnie jakoś ten brudny róż nie przemówił. Może źle go zestawiłam. Zakwitł wcześnie i dalej trwa w tej pół zaschniętej pozie.
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Czytam i zastanawiam się, jak wyglądają jednorazowe nożyczki do grilla
Dopiero po chwili zaskoczyłam
Zdjęcie Gabi z nowoodkrytą planetą
Nadmanganianu daję 1 tabletkę na litr wody. Tylko jaśniejsze listki to może bardziej brak jakichś minerałów? Ja mam ten problem z First Lady na jednej gałęzi, wygląda na chlorozę. Rok temu to samo działo się z sąsiadką Louis Odier - obawiam się, że korzenie tuj wyżarły całe żelazo
Muszę prysnąć chelatem żelaza, ale to nie rozwiąże głównego problemu.
Dobrego dnia!
Dobrego dnia!
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Normalnie już bym chciała, żeby była jesień, no dobra, może nie koniecznie jesień, ale cebule tulipanowe w Auchan
Aniu, jak wypatrzysz je przede mną to głośno trąb u mnie
Aniu, jak wypatrzysz je przede mną to głośno trąb u mnie
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, Ice Cream już tak ma, że wystawia naszą cierpliwość na dużą próbę
Taki już jego urok
Cudnie wyglądają Elegant Lady
Moje niestety nie przetrwały, coś chyba je "wcięło"
Majówka pod znakiem zakupów
Bardzo piękna, postarzana kula, podoba mi się niezmiernie
Aniu, wiesz może co to za odmiana:

Kolor morelowy, cudny
Majówka pod znakiem zakupów
Aniu, wiesz może co to za odmiana:

Kolor morelowy, cudny
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dla mnie cudem jest Flaming Flag i na pewno się za nim rozejrzę jesienią to samo za Ice Cream.Ciekawe spostrzeżenie co do zakupów cebulowych .Też mam takie z B i zgadzają się z tym co zakwitło .Szkoda ,ze Sun Lover nie ma zamiaru stać na baczność tylko wciąż ma giętkie nogi 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też zapisuję Flaming Flag no i Ice Cream.
A cebule z Biedronki i z Lidla u mnie zgadzają się co do joty, i to już kolejny rok. Natomiat inne duże markety. Nigdy nie wiadomo, co wyrośnie. Już żadnych tulipanów tam nie kupię.
A cebule z Biedronki i z Lidla u mnie zgadzają się co do joty, i to już kolejny rok. Natomiat inne duże markety. Nigdy nie wiadomo, co wyrośnie. Już żadnych tulipanów tam nie kupię.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Jolu oj stopniuje,ale to mi się podoba,nie ma od razu zachwytu i zaraz klapy
Van Ejk u mnie trzyma pion,a liście ma zdrowe
Milenko muszę zakupić chelat żelaza koniecznie
Dzięki za podsunięcie myśli.
Dzisiaj podleję nawozem z tabletką,muszą zakwitnąć,innego wyjścia nie ma
Zuza no co Ty jesień? Przecież czekaliśmy na wymarzoną wiosnę,a maj to najpiękniejszy miesiąc
W Auchan był stojak z pięknymi,odmianowymi tulipanami,mogłam zakupić jeszcze co nieco,ale miałam juz sporo tulipanów z B i tylko Ice Cream włożyłam dumna do koszyka
Teraz dokupię na pewno tulipanów strzępiastych
Jak tylko je zobaczę będę trąbić i ogłaszać
Elwi to znaczy Elegant Lady wcale Ci nie wyszły? z moich zeszłorocznych zakwitły teraz tylko dwa,ale na szczęście dokupiłam jesienią jedną paczuszkę i teraz kwitną świeżutkie
Te tulipanki o które pytasz to Freeman z B
Jadziu Falming Flag są bardzo ciekawe i kolorystycznie współgrają z innymi kolorkami
Sun Lover z czasem się pokłada,ciężar kwiatów każe im się kłaść na ziemię,ale kolorki to wynagradzają.
Wandziu cebule w Lidlu jeszcze nie kupowałam,ale z B to pewniaki i co roku będę polowała
W Auchan też zgodne,tym razem na pewno się skuszę na inne odmiany.
W Tesco dwa lata temu kupiłam Angeilque 6 szt za 6,95,myślę,że to dobry zakup...

Miłego dnia dalszego życzę...u mnie wyszło własnie słonko,ale dzisiaj dzień bez działeczki,codziennie nie mam możliwości
Crispy Gold z Queen of the Night

Van Ejk u mnie trzyma pion,a liście ma zdrowe
Milenko muszę zakupić chelat żelaza koniecznie
Dzisiaj podleję nawozem z tabletką,muszą zakwitnąć,innego wyjścia nie ma
Zuza no co Ty jesień? Przecież czekaliśmy na wymarzoną wiosnę,a maj to najpiękniejszy miesiąc
W Auchan był stojak z pięknymi,odmianowymi tulipanami,mogłam zakupić jeszcze co nieco,ale miałam juz sporo tulipanów z B i tylko Ice Cream włożyłam dumna do koszyka
Jak tylko je zobaczę będę trąbić i ogłaszać
Elwi to znaczy Elegant Lady wcale Ci nie wyszły? z moich zeszłorocznych zakwitły teraz tylko dwa,ale na szczęście dokupiłam jesienią jedną paczuszkę i teraz kwitną świeżutkie
Te tulipanki o które pytasz to Freeman z B
Jadziu Falming Flag są bardzo ciekawe i kolorystycznie współgrają z innymi kolorkami
Sun Lover z czasem się pokłada,ciężar kwiatów każe im się kłaść na ziemię,ale kolorki to wynagradzają.
Wandziu cebule w Lidlu jeszcze nie kupowałam,ale z B to pewniaki i co roku będę polowała
W Auchan też zgodne,tym razem na pewno się skuszę na inne odmiany.
W Tesco dwa lata temu kupiłam Angeilque 6 szt za 6,95,myślę,że to dobry zakup...

Miłego dnia dalszego życzę...u mnie wyszło własnie słonko,ale dzisiaj dzień bez działeczki,codziennie nie mam możliwości
Crispy Gold z Queen of the Night

- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Podobają mi się takie ciemne tulipany. Zdecydowanie!
Idealne do kompozycji z Flaming Flag.
Tak właśnie zamiaruję posadzić jesienią.
Ja na pewno dalej będę kupować tulipanowe cebule w Biedrze.
Ja na pewno dalej będę kupować tulipanowe cebule w Biedrze.