Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Tulipany u Ciebie dalej królują. Dobrze że są przed różami i na tą chwilę królują :). Piękne masz odmiany i niezłą kolekcję zgromadziłaś. U mnie mimo centrum chyba faktycznie zimny klimat. U wszystkich hosty mają wysokie listki a u mnie dopiero kły. Twojego Ice będę podziwiała pierwszego. Rozmnożyły Ci się korony widzę. Ciekawe czy przetrwają do następnego roku.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, tulipany masz katalogowe ;:108 A wiesz, że nie wszyscy wierzą, że takie piękności można kupić w biedrze? Wczoraj próbowałam zachwalać marketowe cebule i zostałam zbyta tekstem, że miałam szczęście i tyle.. a przecież sporo forumek kupuje w marketach i cebulki się udają ;:173
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetne zdjęcia z psinką ;:215 ale to Cudowne http://img3.garnek.pl/a.garnek.pl/029/2 ... _800.0.jpg ;:138 szkoda, ze u mnie tulipany nie za pięknie rosną :? nacieszę oczy u ciebie ;:173
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,tulipanowe pola są u Ciebie cudne ,tyle odmian i takich pięknych ,dobrze ,że można tu przyjść i poprawić sobie samopoczucie ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No jak tam Aniu, masz może nowe foto ice cream?
Żebyśmy nie przegapili kwitnienia... ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tulipanowe czarowanie powolutku już odchodzi w niebyt ;:131 ...za nimi będą inne i tak aż do jesieni... ;:7 Cieszy ten nieustanny spektakl natury!.. :D Dobrze , że dane nam zapisywać kolejne jego odsłony obiektywem! :heja
Miłego dnia Aniu ! :D
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wczoraj pogoda była słoneczna,ciepła,idealny dzień na skoszenie trawki,która po ostatnich dwóch deszczowych nocach odrosła i dostała wigoru.
Róże wcześniej opryskane preparatem na szkodniki jakby mniej były oblegane przez wszelkiego rodzaju muszyska ;:218
Tulipany za to jeszcze kwitną i starają się jak mogą.

Moni dostałam je od przemiłej forumki,a teraz ja mogę je u siebie podziwiać,powinny być jeszcze żółte,może się pokażą...

Jadziuwczoraj jakby mniej czarnych much latało,chyba pomógł oprysk,ale niestety róże kwitnące raz zostały zaatakowane przez bruzdownice,za późno popryskałam i chyba będzie mało kwiatów ;:222
Żółte tablice lepne ...czemu ja ich nie mam? Ot gapa ze mnie,ale miałabym radochę widząc jak są poprzyczepiane te gadziny ;:303

Aniu wszystko z dnia na dzień rośnie,tulipanki już wszystkie zakwitły,tylko Ice Cream został i czekam na niego,a jest na co czekać.
To niesamowity tulipan,wczoraj zobaczyłam w samym środeczku białą plamkę,co zwiastuje właśnie ten biały krem mniam ;:215

Soniu Ice Cream rośnie przed szachownicami,które w tym roku nie wytworzyły koszyczków kwiatowych.Z boku żagwin pięknie teraz zakwitł.

Aga w tym roku po raz pierwszy kosy dosłownie umiłowały sobie naszą działkę,cały czas są obecne,nie boją się nas,kąpią się w oczku,robią przedstawienie ;:333

Alana Super Parrot mnie zachwycają,mają duże,pofalowane kwiaty białe z zielonym pąsem ;:167
Mata Hari to takie cudeńko,najpierw kremowe,a teraz całkowicie w róż się zmieniły.

Dorotko Gabi to takie sreberko,gdzie wszędzie jej pełno,uwielbia działkę,ale ostatnio to szału dostaje jak widzi kosa dreptającego po trawie ;:306
Ice Cream odłożyłaś? Ja nie mogłam się oprzeć,już od dwóch lat za mną chodził,musiałam zobaczyć go na żywo,czy to naprawdę takie cudo i rarytas wśród tulipanów? Niedługo się okaże ;:224

Jolu ja ten pomysł zgapiłam od pewnej forumki,na forum tyle można się dowiedzieć,uwielbiam tę skarbnicę wiedzy ;:333
W B ostatnio wyprzedają tabliczki białe ogrodowe 10 szt za 3,99.Kupiłam jedną paczkę...

Madziu tulipanki osładzają mi chwile przed kwitnieniem róż,które w tym roku będą opóźnione z powodów właścicielki i jej zachowania w marcu,kiedy to z sekatorem szalała nie patrząc,czy to róża parkowa,czy rabatówka ;:223 Dasz wiarę? Po kilku latach czekania na piękne krzaki dorwała się kobita jak szczerbaty do sucharów,a teraz piszczę,że jeszcze pączków nie widać ;:145
Korony się rozmnożyły,ale nie zakwitły,teraz pożółkły im liście i nie wygląda to imponująco,a raczej straszy...
Ice Cream powoli zaczyna spektakl,już lekko widać biały środek ;:167

Sabinko ludzie nie zdają sobie sprawy z tego,że tulipany z B to perełki i zawsze ...no prawie zawsze zgodne odmianowo.
U mnie w B przez długi czas leżały cebule,a ja sobie kopałam i znajdywałam to co chcę.Jednak Flaming Flag była tylko jedna paczuszka ;:222

Patkazaczemu u Ciebie nie rosną,może masz nornice?

Martuś zapraszam dziś na kolejną sesję tulipanową,w tym roku mam ich sporo i bardzo mnie cieszą,a jak komuś może to poprawić samopoczucie,to jeszcze bardziej jestem happy :heja

Zuza mam oczywiście Ice Cream,ale jeszcze zamknięty,dozuje powoli wrażenia wizualne ;:333

Maryna bez aparatu się nie ruszam,muszę mieć uwiecznione na fotkach obrazy z ogródka w kolejnych etapach .
Później,gdy zimno można się ogrzać wspomnieniami...

3 maja pojechaliśmy do ogrodnictwa niedaleko działki z okazji festynu,jednak nie odbył się,ale ja miałam okazję,by zakupić pelargonie do skrzynek balkonowych i dwie werbeny oraz kulę,która od dawna mi się podobała :D
Gabi obowiązkowo obwąchuje nowe roślinki...

Obrazek

Co to za planeta? ;:303

Obrazek

Na balkonie rośnie 5 powojników,ładnie idą w górę,ale zauważyłam,że Dr.Ruppel ma kilka jaśniejszych,przebarwionych liści,więc dziś polecę do apteki po fioletowe tabletki...dziewczyny ile tabletek na jedną konewkę 1,5 l?Rozpuścić w ciepłej wodzie? :oops:

Obrazek

Tulipanowy świat ...

Obrazek

Obrazek

Spring Green

Obrazek

Dolls Minuet

Obrazek

Elegant Lady,a za nimi First Lady stroi się w listki...

Obrazek

Mata Hari z Flaming Flag

Obrazek

Energetyczne kolorki...

Obrazek

Sun Lover

Obrazek

Angelique

Obrazek

Mata Hari różowa landrynka

Obrazek

Flaming Flag

Obrazek

Ice Cream powoli się rozwija,celebruję tę chwilę ;:170

Obrazek

Inne ujęcie

Obrazek

Maj i bez już niedługo...

Obrazek

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ice Cream stopniuje napięcie ;:306 Ale już sobie go zapisałam na przyszły rok. Bardzo ciekawy kwiat.
Za to Van Eijk u mnie zaczął brzydko przekwitać, schną mu płatki od góry. Generalnie do mnie jakoś ten brudny róż nie przemówił. Może źle go zestawiłam. Zakwitł wcześnie i dalej trwa w tej pół zaschniętej pozie.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Czytam i zastanawiam się, jak wyglądają jednorazowe nożyczki do grilla ;:306 Dopiero po chwili zaskoczyłam :oops: Zdjęcie Gabi z nowoodkrytą planetą ;:215 Nadmanganianu daję 1 tabletkę na litr wody. Tylko jaśniejsze listki to może bardziej brak jakichś minerałów? Ja mam ten problem z First Lady na jednej gałęzi, wygląda na chlorozę. Rok temu to samo działo się z sąsiadką Louis Odier - obawiam się, że korzenie tuj wyżarły całe żelazo :evil: Muszę prysnąć chelatem żelaza, ale to nie rozwiąże głównego problemu.
Dobrego dnia! :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Normalnie już bym chciała, żeby była jesień, no dobra, może nie koniecznie jesień, ale cebule tulipanowe w Auchan ;:198 ;:306
Aniu, jak wypatrzysz je przede mną to głośno trąb u mnie ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, Ice Cream już tak ma, że wystawia naszą cierpliwość na dużą próbę :wink: Taki już jego urok :D Cudnie wyglądają Elegant Lady ;:167 Moje niestety nie przetrwały, coś chyba je "wcięło" ;:145
Majówka pod znakiem zakupów ;:215 Bardzo piękna, postarzana kula, podoba mi się niezmiernie :D
Aniu, wiesz może co to za odmiana:
Obrazek
Kolor morelowy, cudny ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dla mnie cudem jest Flaming Flag i na pewno się za nim rozejrzę jesienią to samo za Ice Cream.Ciekawe spostrzeżenie co do zakupów cebulowych .Też mam takie z B i zgadzają się z tym co zakwitło .Szkoda ,ze Sun Lover nie ma zamiaru stać na baczność tylko wciąż ma giętkie nogi :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też zapisuję Flaming Flag no i Ice Cream.
A cebule z Biedronki i z Lidla u mnie zgadzają się co do joty, i to już kolejny rok. Natomiat inne duże markety. Nigdy nie wiadomo, co wyrośnie. Już żadnych tulipanów tam nie kupię.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu oj stopniuje,ale to mi się podoba,nie ma od razu zachwytu i zaraz klapy ;:306
Van Ejk u mnie trzyma pion,a liście ma zdrowe ;:215

Milenko muszę zakupić chelat żelaza koniecznie ;:108 Dzięki za podsunięcie myśli.
Dzisiaj podleję nawozem z tabletką,muszą zakwitnąć,innego wyjścia nie ma ;:303

Zuza no co Ty jesień? Przecież czekaliśmy na wymarzoną wiosnę,a maj to najpiękniejszy miesiąc ;:167
W Auchan był stojak z pięknymi,odmianowymi tulipanami,mogłam zakupić jeszcze co nieco,ale miałam juz sporo tulipanów z B i tylko Ice Cream włożyłam dumna do koszyka :D Teraz dokupię na pewno tulipanów strzępiastych ;:215
Jak tylko je zobaczę będę trąbić i ogłaszać ;:303

Elwi to znaczy Elegant Lady wcale Ci nie wyszły? z moich zeszłorocznych zakwitły teraz tylko dwa,ale na szczęście dokupiłam jesienią jedną paczuszkę i teraz kwitną świeżutkie ;:333
Te tulipanki o które pytasz to Freeman z B ;:108

Jadziu Falming Flag są bardzo ciekawe i kolorystycznie współgrają z innymi kolorkami ;:333
Sun Lover z czasem się pokłada,ciężar kwiatów każe im się kłaść na ziemię,ale kolorki to wynagradzają.

Wandziu cebule w Lidlu jeszcze nie kupowałam,ale z B to pewniaki i co roku będę polowała ;:333
W Auchan też zgodne,tym razem na pewno się skuszę na inne odmiany.
W Tesco dwa lata temu kupiłam Angeilque 6 szt za 6,95,myślę,że to dobry zakup...

Obrazek

Miłego dnia dalszego życzę...u mnie wyszło własnie słonko,ale dzisiaj dzień bez działeczki,codziennie nie mam możliwości ;:222

Crispy Gold z Queen of the Night

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Podobają mi się takie ciemne tulipany. Zdecydowanie! ;:215 Idealne do kompozycji z Flaming Flag. ;:167 Tak właśnie zamiaruję posadzić jesienią. ;:215
Ja na pewno dalej będę kupować tulipanowe cebule w Biedrze. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”