Jesień w familokowym
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień w familokowym
Och już przeszliśmy do sasanek
a ja mam pełną i białą
jak zakwitną to może zrobię zdjęcia 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda Jadziu co piszesz o wspomnieniach.
Ja nawet z czekoladopodobnej się cieszyłam.
I z cytrusów kubańskich, jeśli udało mi się je dostać.
Też robiłam łańcuchy i bombki, swetry na drutach na prezent pod choinkę, która zawsze była żywa i cały dom nią pachniał, bo ścinało się na tydzień przed świętami a nie jak teraz dwa miesiące.
Było biedniej, ale jak przyjemnie i wspólnotowo się żyło.
Teraz wszyscy na siebie tylko wilczym okiem patrzą i kombinują jakby tu drugiemu dokopać.
Mnie też terażniejsze święta nie cieszą jak dawniej, wolałabym żeby już było po nich.
Ja nawet z czekoladopodobnej się cieszyłam.
I z cytrusów kubańskich, jeśli udało mi się je dostać.
Też robiłam łańcuchy i bombki, swetry na drutach na prezent pod choinkę, która zawsze była żywa i cały dom nią pachniał, bo ścinało się na tydzień przed świętami a nie jak teraz dwa miesiące.
Było biedniej, ale jak przyjemnie i wspólnotowo się żyło.
Teraz wszyscy na siebie tylko wilczym okiem patrzą i kombinują jakby tu drugiemu dokopać.
Mnie też terażniejsze święta nie cieszą jak dawniej, wolałabym żeby już było po nich.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu zajrzałam do Ciebie a tu różyczki nadal kwitną
Niesamowity mamy ten listopad.
Tak jak pisały dziewczyny, chyba podgrzewasz swój ogród
Ozdoby świąteczne tak cudne, że szczęka opadła mi do kolan
Tak udekorowana choinka to sama radość, niech się schowają te sztuczne, marketowe twory.
Zgadzam się z dziewczynami, że inaczej wyglądały święta naszego dzieciństwa....teraz święta to wielki biznes, a nie o to przecież chodzi
. Święta, to radość ze spotkania z rodziną przy wigilijnym stole, ale też czas zadumy i spokoju
.
Tak jak pisały dziewczyny, chyba podgrzewasz swój ogród
Ozdoby świąteczne tak cudne, że szczęka opadła mi do kolan
Zgadzam się z dziewczynami, że inaczej wyglądały święta naszego dzieciństwa....teraz święta to wielki biznes, a nie o to przecież chodzi
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu Twoje podłogowe działa ale przestań grzać niech idą spać.
U mnie wieje, leje, zimno - robota nie skończona ale trudno mam jeszcze kilka lilii do wysadzenia, dostałam gipsówki i coś tam jeszcze, nie byłam na działce3 chyba więcej niż tydzień, zbieram się jutro ale zobaczymy u mnie jak wiesz wszystko idzie swoimi torami ja tu nie wiele mam do planowania -
czyli chce dusza do raju ale grzechy nie dają.
Trochę więcej siedzę przy kompie ale i tak myśli gdzieś uciekają.
Dostałam chyba fioła sporo nazamawiałam dalii trudno może uda mi się je przechować, tęsknię za tym widokiem.
Jadziu ja chyba obiecałam Tobie Ostrogowca czerwonego, u mnie jego pod dostatkiem walnij wiosną
albo popraw
jak co poleci do Ciebie 
U mnie wieje, leje, zimno - robota nie skończona ale trudno mam jeszcze kilka lilii do wysadzenia, dostałam gipsówki i coś tam jeszcze, nie byłam na działce3 chyba więcej niż tydzień, zbieram się jutro ale zobaczymy u mnie jak wiesz wszystko idzie swoimi torami ja tu nie wiele mam do planowania -
czyli chce dusza do raju ale grzechy nie dają.
Trochę więcej siedzę przy kompie ale i tak myśli gdzieś uciekają.
Dostałam chyba fioła sporo nazamawiałam dalii trudno może uda mi się je przechować, tęsknię za tym widokiem.
Jadziu ja chyba obiecałam Tobie Ostrogowca czerwonego, u mnie jego pod dostatkiem walnij wiosną
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANUSIU
czerwonego ostrogowca już mam ukorzenionego ,mam też białego.Podłogowe juz wyłączyłam ,bo u mnie też zimno i leje brrrr.Toś sobie nazamawiała dalii .Ja tez tam jakieś przechowuję ,ale czy zakwitną w przyszłym sezonie .????
DOROTKO no tak podgrzewam
,ale już wyłączyłam bo to njic nie dało .Tylko ciutek rozkwitły różane paki .Niestety chyba będą musiały zapomnieć o ciepełku
Masz rację teraz biznes rządzi światem a maluczkim pozostają skromne święta tak jak przykazane .Też nie lubię przepychu, a orzeszki, pierniki muszą wisieć na choince cukierki także .W ubiegłe święta psica syna przez te pachnące pierniczki wywaliła choinkę. Narobiła kłopotu, więc teraz robię nietłukące sie ozdoby
GRAŻYNKO masz świętą rację Teraz wszyscy na siebie tylko wilczym okiem patrzą i kombinują jakby tu drugiemu dokopać.
Mnie też terażniejsze święta nie cieszą jak dawniej, wolałabym żeby już było po nich. Jest to smutne stwierdzenie jedynie cieszę sie na Pasterkę i żeby było tak z 1/2 m śniegu
MATI przecież nie można pokazywać w koło tego samego ,wiec pomyślmy o cudnej, zielonej WIOŚNIE i jak wtedy w ogródku jest puuuuuusto a za chwilkę pojawia sie busz
Koniec marca 2014

DOROTKO no tak podgrzewam
GRAŻYNKO masz świętą rację Teraz wszyscy na siebie tylko wilczym okiem patrzą i kombinują jakby tu drugiemu dokopać.
Mnie też terażniejsze święta nie cieszą jak dawniej, wolałabym żeby już było po nich. Jest to smutne stwierdzenie jedynie cieszę sie na Pasterkę i żeby było tak z 1/2 m śniegu
MATI przecież nie można pokazywać w koło tego samego ,wiec pomyślmy o cudnej, zielonej WIOŚNIE i jak wtedy w ogródku jest puuuuuusto a za chwilkę pojawia sie busz
Koniec marca 2014

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu ale super
Ja już chcę wiosny
Pozdrawiam cieplutko
u mnie też zimno i leje 
Pozdrawiam cieplutko
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu bardzo wiosennie u Ciebie , to dobrze bo ja mam już dość powoli tych szarych ponurych dni.
Poproszę o więcej wiosny , bo szybko przyjdzie.
Poproszę o więcej wiosny , bo szybko przyjdzie.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Może i smutne, ale kiedyś było inaczej i bardziej wszyscy się cieszyli z tej atmosfery.
Dzisiaj tego nie ma a wszystko przykryte tylko komercją.
Cóż .......takie czasy.
Na szczęście są i ludzie i ludziska .......jak moja babcia mówiła.
Góry pokrywa biały śnieg, więc może jednak spadnie i u nas.
Przydałoby się trochę bieli, żeby pokryła tą szarość.
Na pewno byłoby weselej.
Dzisiaj tego nie ma a wszystko przykryte tylko komercją.
Cóż .......takie czasy.
Na szczęście są i ludzie i ludziska .......jak moja babcia mówiła.
Góry pokrywa biały śnieg, więc może jednak spadnie i u nas.
Przydałoby się trochę bieli, żeby pokryła tą szarość.
Na pewno byłoby weselej.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu
jestem naprawdę mile zaskoczona prezentem od Ciebie, czym tez sobie mogłam zasłużyć na takie wyróżnienie
dzwonię do Sasanki ale ta nadaje aż gorąca linia ale będzie podskakiwać...........
Dziewczyny moja choinkę w tym roku będą zdobiły Jadzi dzwoneczki, płatki śniegu ale jestem szczęśliwa
Dziewczyny moja choinkę w tym roku będą zdobiły Jadzi dzwoneczki, płatki śniegu ale jestem szczęśliwa
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu u Ciebie tak wiosną a u mnie lezą do góry przebiśniegi i krokusy, nawet niektóre tulipany się budzą i jak na złość aparat wysiadł
jakby się coś u mnie w listopadzie i grudniu nie działo byłoby to wielkie święto 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MARYSIU u Ciebie wiosna, a u mnie róże sobie dalej kwitną jakby nigdy nic ..Nawet żółtek ma pąka
Tylko zmarniał mi Heliotrop .Chyba mu trochę za zimno
ANUSIU jak to za co za wszystko
przede wszystkim za wielkie
Cieszę sie ,że mogłam sprawić Ci niespodziankę Dzięki Marysi oczywiście
GRAŻYNKO co zrobić takie czasy nastały
Biel przyjdzie ty widzisz chociaż białe górki a my na nizinach widzimy tylko jak na razie szarość
JADZIU trochę wiosny jesienią również się przyda ,ale trochę róż nie zawadzi dodać
TERENIU dzisiaj było śliczna pogoda a trochę deszczu przydało sie roślinkom przed zimą.Ja ciągle zarobiona jeszcze jestem ,a musiałabym mieć w rękach maszynę
.
To dzisiejsze fotki dopiero obrobione ,bo czasu nie było.

ANUSIU jak to za co za wszystko
GRAŻYNKO co zrobić takie czasy nastały
JADZIU trochę wiosny jesienią również się przyda ,ale trochę róż nie zawadzi dodać
TERENIU dzisiaj było śliczna pogoda a trochę deszczu przydało sie roślinkom przed zimą.Ja ciągle zarobiona jeszcze jestem ,a musiałabym mieć w rękach maszynę
.
To dzisiejsze fotki dopiero obrobione ,bo czasu nie było.

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu pięknie kwitną nadal róże
Muszę podjechać do siebi co moje porabiają
Muszę podjechać do siebi co moje porabiają
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Jadziu, wspomnienia są piękne, ale ja cieszę się że można dostać wszystko w sklepie, nie miała bym już siły walczyć o przyprawy do pierników, o śledzie i kawałek szynki. Piękne ozdoby robisz.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu ale mi dałaś piękne wspomnienia. wszystko przypomniało mi moje dzieciństwo 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Jadziu witaj
Wspomnienia piękne ale ozdóbki to po prostu majstersztyk
a na szydełku też tworzysz?
Wspomnienia piękne ale ozdóbki to po prostu majstersztyk