Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zosieńko ,wielkie dzięki za paczuszkę z kwiatamiObrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Zosiu, u Was to już prawdziwa wiosna :!: u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota :( A zakupy widać, że udane ;:333 piękne będą te kosaćce.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zosiu - ale zrobiłaś zakupy. Ta jedna z lilii to chyba pełna - to nowość.
A co to jest za roślina ta na ostatniej fotce?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Zosiu ,zakupy wspaniale. Mam chyba taką lilię, kwitła w ubiegłym roku bardzo ładnie. Kosaćce mają bardzo ciekawe kolory. Sadź, a my będziemy je podziwiać w twoim ogrodzie. Wczoraj przyleciały do nas żurawie, mam nadzieję, że już będzie wiosna i weźmiemy się za róże. Czekam na Twój sygnał do działania. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iwo-1 pisze:Zosiu ja wyczytałam u Ciebie że Miedzian na róże. I to zastosuje i jak zrozumiałam dopiero po odkopczykowniu.
Pelargonie chyba wszystkie mi się przyjeły,robiłam tak jak podejżałam u Ciebe.
Iwonko miedzianem robi się opryski też krzewom . Trzeba koniecznie usunąć brązowe części gałązek i dobrze opryskać wewnątrz krzewu . U mnie dwie pelargonie wypadły , bo mi muszki je podgryzły , a róże są piękne , bo je znam. Koniecznie do oprysku musi być słoneczny dzień .
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

jolciajci pisze:Zosiu a jak tam u ciebie wiosa w ogródku :P . Czy już przyszła czy jeszcze się ociąga :wink:
Jolciu wiosenka już do mnie zawitała , bo krokusiki pięknie pokazały swoje buziaczki , aż lżej mi się zrobiło na duszy i zaczęłam już troszkę porządków . Popatrz jakie ładniusie .
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Piękna wiosna u Was i już.
Zakupy super, będę obserwować uważnie tuberozę...u mnie nie zakwitła w ubiegłym roku :(
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu ,czy już się pryska róże miedzianem ,napisz jak się ten oprysk dokładnie nazywa :P
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Fleur 78 pisze:Witaj Zosiaczku!
U mnie róże już wystartowały i będę chyba musiała zrobić w najbliższych dniach cięcie i oprysk. Nie mogę się już doczekać kiedy zakwitną! :lol: Tych odmian, które wspominałaś niedawno, nie znam. Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają więc ja rowniez czekam na
zdjęcia... :D
Alu bardzo się cieszę , że jesteś już w formie , bo mi też Cię brakowało . Często zaglądałam na Twoją stronkę i czekałam aż się pojawisz i doczekałam się . W Niemczech te róże są bardzo znane , bo niektóre mają licencję . U nas ciężko je spotkać , może pod inną nazwą ?Ja jeszcze nie ruszyłam osłonek , ponieważ jest jeszcze za wcześnie , choć mają już piękne listeczki , bo zaglądałam . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Daisy pisze:Dzięki Zosiu :) Gloria piękna!

Jeśli mogę coś podpowiedzieć, a wiem to od znajomego ogrodnika, poleca on by do oprysków dodac troszke płynu do mycia naczyń :shock:
Twierdzi, że wtedy środek, który stosujemy ma szansę wniknąć do rośliny, bo nie spływa tak szybko.

Postanowiłam wypróbować w tym roku, dam znać czy pomogło :)
Daisy do oprysku można też zastępczo na 5l 3 łyżki oleju jadalnego . Stosowałam oba sposoby i oba są dobre .
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

bogusia177 pisze:Zosieńko ,gdzie przebywasz ,,chora jesteś ,czy ciężko pracujesz :P
Boguniu byłam i jestem jeszcze chora . Siadł mi kręgosłup i mocno cierpię . W ogóle nie mogłam siedzieć , myślałam że wścieknę się z bólu , ale dziś nafaszerowałam się prochami i dlatego mogę odpisać na posty . Jak wiesz to głupi zawsze sobie robotę wymyśli i to są skutki mojej bezmyślności . Póżniej do Ciebie napiszę . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

JSZFRED pisze:Dzięki Zosi za zgodę na podglądanie, ja tez tak po cichu jeszcze myslę gdzie tu upchnąc jakis okazik , tyle jest piękności na rynku,
Pozdrowionka cieplutkie,
:oops: :lol: :oops:
Asiu nie przejmuj się , bo wszyscy mamy obsesję na punkcie pięknych kwiatów . Chciałam sobie dokupić liliowców , bo na nie zachorowałam w tym sezonie . Obrazek
Spis wątków
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic nie wiedziałam ,mogłaś się nie śpieszyć z tą wysyłką ,lecz sie Zosieńko ,nie pracuj i kuruj się,żebyś wyzdrowiała bo wiesz w naszym wieku ......... :P ;:196
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Zosiu wiosenka u ciebie piękna , a i zakupy są super.
Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu :( . Czy już ci trochę lepiej :roll: :?:
Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty :oops: , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
Mam pytanie :D , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia :roll: a jak płyn to ile na 5 litrów.

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Karolcia pisze:O właśnie przyznała się,ja nie chciałam tego pisać :oops:
Oj Madziu muszę się z tego jak najszybciej wygrzebać , bo niedługo trzeba nawozić drzewka i robić opryski , a ja mam sztywny kręgosłup i do niczego się nie nadaję . Obrazek
Spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”