Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Zosiu, u Was to już prawdziwa wiosna
u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota
A zakupy widać, że udane
piękne będą te kosaćce.

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Zosiu ,zakupy wspaniale. Mam chyba taką lilię, kwitła w ubiegłym roku bardzo ładnie. Kosaćce mają bardzo ciekawe kolory. Sadź, a my będziemy je podziwiać w twoim ogrodzie. Wczoraj przyleciały do nas żurawie, mam nadzieję, że już będzie wiosna i weźmiemy się za róże. Czekam na Twój sygnał do działania. Pozdrawiam.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko miedzianem robi się opryski też krzewom . Trzeba koniecznie usunąć brązowe części gałązek i dobrze opryskać wewnątrz krzewu . U mnie dwie pelargonie wypadły , bo mi muszki je podgryzły , a róże są piękne , bo je znam. Koniecznie do oprysku musi być słoneczny dzień .iwo-1 pisze:Zosiu ja wyczytałam u Ciebie że Miedzian na róże. I to zastosuje i jak zrozumiałam dopiero po odkopczykowniu.
Pelargonie chyba wszystkie mi się przyjeły,robiłam tak jak podejżałam u Ciebe.
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Jolciu wiosenka już do mnie zawitała , bo krokusiki pięknie pokazały swoje buziaczki , aż lżej mi się zrobiło na duszy i zaczęłam już troszkę porządków . Popatrz jakie ładniusie .jolciajci pisze:Zosiu a jak tam u ciebie wiosa w ogródku :P . Czy już przyszła czy jeszcze się ociąga
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- andriu53
- 1000p
Alu bardzo się cieszę , że jesteś już w formie , bo mi też Cię brakowało . Często zaglądałam na Twoją stronkę i czekałam aż się pojawisz i doczekałam się . W Niemczech te róże są bardzo znane , bo niektóre mają licencję . U nas ciężko je spotkać , może pod inną nazwą ?Ja jeszcze nie ruszyłam osłonek , ponieważ jest jeszcze za wcześnie , choć mają już piękne listeczki , bo zaglądałam .Fleur 78 pisze:Witaj Zosiaczku!
U mnie róże już wystartowały i będę chyba musiała zrobić w najbliższych dniach cięcie i oprysk. Nie mogę się już doczekać kiedy zakwitną!Tych odmian, które wspominałaś niedawno, nie znam. Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają więc ja rowniez czekam na
zdjęcia...

Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Daisy do oprysku można też zastępczo na 5l 3 łyżki oleju jadalnego . Stosowałam oba sposoby i oba są dobre .Daisy pisze:Dzięki ZosiuGloria piękna!
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, a wiem to od znajomego ogrodnika, poleca on by do oprysków dodac troszke płynu do mycia naczyń![]()
Twierdzi, że wtedy środek, który stosujemy ma szansę wniknąć do rośliny, bo nie spływa tak szybko.
Postanowiłam wypróbować w tym roku, dam znać czy pomogło
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Boguniu byłam i jestem jeszcze chora . Siadł mi kręgosłup i mocno cierpię . W ogóle nie mogłam siedzieć , myślałam że wścieknę się z bólu , ale dziś nafaszerowałam się prochami i dlatego mogę odpisać na posty . Jak wiesz to głupi zawsze sobie robotę wymyśli i to są skutki mojej bezmyślności . Póżniej do Ciebie napiszę .bogusia177 pisze:Zosieńko ,gdzie przebywasz ,,chora jesteś ,czy ciężko pracujesz :P

Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Asiu nie przejmuj się , bo wszyscy mamy obsesję na punkcie pięknych kwiatów . Chciałam sobie dokupić liliowców , bo na nie zachorowałam w tym sezonie .JSZFRED pisze:Dzięki Zosi za zgodę na podglądanie, ja tez tak po cichu jeszcze myslę gdzie tu upchnąc jakis okazik , tyle jest piękności na rynku,
Pozdrowionka cieplutkie,
![]()
![]()

Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Zosiu wiosenka u ciebie piękna , a i zakupy są super.
Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu
. Czy już ci trochę lepiej
Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty
, i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
Mam pytanie
, czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia
a jak płyn to ile na 5 litrów.
Pozdrawiam cieplutko.
Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu

Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty

Mam pytanie

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- andriu53
- 1000p
Oj Madziu muszę się z tego jak najszybciej wygrzebać , bo niedługo trzeba nawozić drzewka i robić opryski , a ja mam sztywny kręgosłup i do niczego się nie nadaję .Karolcia pisze:O właśnie przyznała się,ja nie chciałam tego pisać

Spis wątków
Spis wątków