Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Zosiu, u Was to już prawdziwa wiosna  u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota
 u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota  A zakupy  widać, że udane
  A zakupy  widać, że udane  piękne będą te kosaćce.
 piękne będą te kosaćce.

u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota
 u mnie tylko wody wszędzie pełno i błota  A zakupy  widać, że udane
  A zakupy  widać, że udane  piękne będą te kosaćce.
 piękne będą te kosaćce.Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie

Działka w mazurskiej krainie
Zosiu ,zakupy wspaniale. Mam chyba taką lilię, kwitła w ubiegłym roku bardzo ładnie. Kosaćce mają bardzo ciekawe kolory. Sadź, a my będziemy je podziwiać w twoim ogrodzie. Wczoraj przyleciały do nas żurawie, mam nadzieję, że już będzie wiosna i weźmiemy się za róże. Czekam na Twój sygnał do działania. Pozdrawiam.

- andriu53
- 1000p 
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko miedzianem robi się opryski też krzewom . Trzeba koniecznie usunąć brązowe części gałązek i dobrze opryskać wewnątrz krzewu . U mnie dwie pelargonie wypadły , bo mi muszki je podgryzły , a róże są piękne , bo je znam. Koniecznie do oprysku musi być słoneczny dzień .iwo-1 pisze:Zosiu ja wyczytałam u Ciebie że Miedzian na róże. I to zastosuje i jak zrozumiałam dopiero po odkopczykowniu.
Pelargonie chyba wszystkie mi się przyjeły,robiłam tak jak podejżałam u Ciebe.
Pozdrawiam Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków

Spis wątków
- andriu53
- 1000p 
Jolciu wiosenka już do mnie zawitała , bo krokusiki pięknie pokazały swoje buziaczki , aż lżej mi się zrobiło na duszy i zaczęłam już troszkę porządków . Popatrz jakie ładniusie .jolciajci pisze:Zosiu a jak tam u ciebie wiosa w ogródku :P . Czy już przyszła czy jeszcze się ociąga
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków

Spis wątków
- bogusia177
- andriu53
- 1000p 
Alu bardzo się cieszę , że jesteś już w formie , bo mi też Cię brakowało . Często zaglądałam na Twoją stronkę i czekałam aż się pojawisz i doczekałam się . W Niemczech te róże są bardzo znane , bo niektóre mają licencję . U nas ciężko je spotkać , może pod inną nazwą ?Ja jeszcze nie ruszyłam osłonek , ponieważ jest jeszcze za wcześnie , choć mają już piękne listeczki , bo zaglądałam .Fleur 78 pisze:Witaj Zosiaczku!
U mnie róże już wystartowały i będę chyba musiała zrobić w najbliższych dniach cięcie i oprysk. Nie mogę się już doczekać kiedy zakwitną!Tych odmian, które wspominałaś niedawno, nie znam. Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają więc ja rowniez czekam na
zdjęcia...

Spis wątków

Spis wątków
- andriu53
- 1000p 
Daisy do oprysku można też zastępczo na 5l 3 łyżki oleju jadalnego . Stosowałam oba sposoby i oba są dobre .Daisy pisze:Dzięki ZosiuGloria piękna!
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, a wiem to od znajomego ogrodnika, poleca on by do oprysków dodac troszke płynu do mycia naczyń
Twierdzi, że wtedy środek, który stosujemy ma szansę wniknąć do rośliny, bo nie spływa tak szybko.
Postanowiłam wypróbować w tym roku, dam znać czy pomogło
Pozdrawiam Zosia
Spis wątków

Spis wątków
- andriu53
- 1000p 
Boguniu byłam i jestem jeszcze chora . Siadł mi kręgosłup i mocno cierpię . W ogóle nie mogłam siedzieć , myślałam że wścieknę się z bólu , ale dziś nafaszerowałam się prochami i dlatego mogę odpisać na posty . Jak wiesz to głupi zawsze sobie robotę wymyśli i to są skutki mojej bezmyślności . Póżniej do Ciebie napiszę .bogusia177 pisze:Zosieńko ,gdzie przebywasz ,,chora jesteś ,czy ciężko pracujesz :P

Spis wątków

Spis wątków
- andriu53
- 1000p 
Asiu nie przejmuj się , bo wszyscy mamy obsesję na punkcie pięknych kwiatów . Chciałam sobie dokupić liliowców , bo na nie zachorowałam w tym sezonie .JSZFRED pisze:Dzięki Zosi za zgodę na podglądanie, ja tez tak po cichu jeszcze myslę gdzie tu upchnąc jakis okazik , tyle jest piękności na rynku,
Pozdrowionka cieplutkie,

Spis wątków

Spis wątków
- bogusia177
- jolciajci
- Przyjaciel Forum 
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Zosiu wiosenka u ciebie piękna , a i zakupy są super.
Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu . Czy już ci trochę lepiej
 . Czy już ci trochę lepiej  

Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
 , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
Mam pytanie , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia
 , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia  a jak płyn to ile na 5 litrów.
  a jak płyn to ile na 5 litrów. 
Pozdrawiam cieplutko.

Widzę że szykujesz nasionka do wysiewu :P .
Zosiu oszczędzaj się trochę bo potem są tego skutki jak widziałam na zdjęciu

Ja dzisiaj też byłam na działce i miałam trochę roboty
 , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.
 , i zrobiłam tak jak ty a plecy bolą że hej :x . Za to radość wielka że można już wyjść na działkę i popielić te chwaściory co już wyłazą.Mam pytanie
 , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia
 , czy lepiej dać olej do oprysku czy ludwik bo przecież płyn to chemia  a jak płyn to ile na 5 litrów.
  a jak płyn to ile na 5 litrów. Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola

- andriu53
- 1000p 
Oj Madziu muszę się z tego jak najszybciej wygrzebać , bo niedługo trzeba nawozić drzewka i robić opryski , a ja mam sztywny kręgosłup i do niczego się nie nadaję .Karolcia pisze:O właśnie przyznała się,ja nie chciałam tego pisać

Spis wątków

Spis wątków