Mój ogrodowy zakątek- Priam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czesc Przemku! piekny masz swoj ogrod! szafirki i tulipany sliczne! Strasznie musisz kochac swoj ogrod,bo tak ladnie o niego dbasz ,a tak daleko musisz tam jechac. Niesamowite!Dziekuje za fajne porady w moim watku i milego pobytu w Kroscienku!Pozdrawiam
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Będzie Cię brakować na forum ,
Przemku w swoim ogrodzie masz bardzo kolorowo choć faktycznie pielenie już by się przydało
Jednak na skalniaku bardziej roślinki rozrośnie te niż u mnie .Ale w przyszłym roku i u mnie będzie pięknie ,gęsto
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękny skalniak .... Czy melisa Ci nie przemarza?
Miłego odpoczynku :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Przemku w Krościenku na uczelnianym wyjeździe.Piękny zachód słońca nam przed wyjazdem zaserwowałeś.Liczę na kolejne zdjęcie czosnku.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Przemku !
Piękne zdjęcia pokazałeś !
Zazdroszczę pokaźnego łubinu , lilie zapowiadają się obiecująco !
Przemek, nie wiem, czy mam ze sobą brać bergenię do Wrocka ? Nie wiem czy tam będziesz ?
Pozdrawiam. Pell.
:D :oops:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Przemku wpadłam z wizytą a ciebie nie ma :roll: Ale nic to i tak się rozejrzałam :lol: Bardzo podoba mi się ta żółto kwitnąca roślinka na twoim skalniaczku :lol: cóż to takiego :?: :?: Chcę się też pochwalić, że kupiłam sobie rh Nova Zembla :heja A przy okazji, już nic z tego nie rozumiem. Na jakimś wątku podpisałam swoją różową elegancję, że to azalia. Jakiś forumowicz mnie poprawił, że to nie azalia tylko rhododendron. Czy rhododendron to to samo co różanecznik :?: :?: Pozdrawiam :lol: Wpadaj czasem do mnie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Witajcie Kochani ;:1

Wczoraj wieczorem wróciłem z Pienin. Pobyt w Krościenku na pewno będę miło wspominał. W końcu kiedy jedzie się do jakiegoś miejsca w konkretnym celu to czas szybko mija. Codzienne wycieczki po górach pozwoliły na oderwanie się od codzienności i dały mi możliwość poznania wielu gatunków roślin, które później były wymagane na kolokwium końcowym.

Nie było mnie tutaj kilka dni i tym bardziej cieszy mnie fakt, że tyle osób na mnie tutaj czeka. to bardzo miłe z Waszej strony ;)
Teraz śpieszę odpowiedzieć na Wasze posty do mnie:

Jolu -
ciesze się, ze nie masz problemów z fotosikiem.

violetto - ja chyba jednak zrezygnuje i nie będę próbował szczepić róż bo się na tym nie znam i nie mam możliwości stałego doglądania roślin.

Agulino -
za wszelką cenę staram się, aby rośliny nie cierpiały podczas mojej nieobecności. Dlatego też staram się aby rośliny w moim ogrodzie należały do roślin cebulowych lub bylin. Oczywiście nie da się ukryć, że jednoroczne też znajdują u mnie swoje miejsce. Za rady nie dziękuj bo jak tylko mogę to staram się pomagać :)

e-geniu - miło, że tęskniłaś ;) Mój skalniak na pewno czeka zmiana bo część roślin wymaga sciółkowania a nie mogę tego zrobić jeżeli są wokół nich chwasty, które prędzej czy później pokażą swoje główki.

evluk - na całe szczęście nie miałem tego problemu i melisa nie przemarzła ;)

Ewo - jak tylko pojawię sie an wsi to przywiozę fotki czosnku. Mam nadzieję, ze zakwitnie złocisty. A skoro lubisz widoki to m.in dla Ciebie umieszczam je niżej.

pelagio72
- zauważyłem, ze łubin tak obficie kwitnie w kilkuletnich odstępach, więc Ty też się doczekasz. a co do Wrocławia to w nim nie bywam ;) Byłem tam tylko dwa razy na wycieczkach ze szkoły.

iwo27 -
na skalniaku widnieje żółta smagliczka, która jest też jednym z gatunków muraw naskalnych w Pieninach. Co do rododendrona to jego innymi nazwami jest Rh i różanecznik. A Twoja niewielka pomyłka azalia <--> rododendron nie jest znacząca. Nova Zembla to jak najbardziej różanecznik i ma takie same wymagania jak azalie.

Zdjęcia z wycieczki na Sokolice:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Padalec zwyczajny - tak mi się wydaje
Obrazek Obrazek

Motylki które z wielką chęcią siadały na ludziach ;)
Biesek murzynek Odezia atrata
Motyle żywią się nektarem, często przylatują do kwitnących wierzb
Obrazek Obrazek
---
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku Ty wróciłeś to ja wyjeżdżam na tydzień do Zakopanego .

Przemku a ja na swój skalniak potrzebuję drobniutkich kamyczków kiedyś sobie je kupię i wysypię na skalniak .
Piękne zdjęcia z wyjazdu
Genia
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Przemku pękne zdjęcia z gór, tylko ten padalec jakoś tak na mnie działa :shock:
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj Przemku-znakomity padalec, jak każda Ewa mam skłonność do gadów :lol: Mam nadzieję,ze podczas wyjazdu miałeś okazję skosztować znakomitych wód mineralnych z ujęcia przy źródłach w lesie?
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Witaj Przemku-znakomity padalec, jak każda Ewa mam skłonność do gadów :lol: Mam nadzieję,ze podczas wyjazdu miałeś okazję skosztować znakomitych wód mineralnych z ujęcia przy źródłach w lesie?
Odnośnie gadów i Ew potwierdzam, dla mnie również są niesamowicie interesujące :lol:

Jak widać na powyżej załączonych obrazkach, wycieczka się bardzo udała :wink:
Przecudne widoki :)
pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Przemku przepiękne krajobrazy, mój syn też niedawno wrócił z Zakopanego...........nie mogę się napatrzyć takie śliczne zdjęcia ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Przemku ale Ci zazdroszcze wycieczki! przepiękne widoczki..... chociaż do monitora mogę powzdychać :D
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Witaj imienniku! Ty tu sobie podróżujesz a ja zasuwam na działce. Agnieszka (Saaga) ustawiła mnie do pionu i zarządziła wykopywanie cebulek (i bulw). Więc w przerwach pomiędzy opadami ryję w ziemi i szukam. Moje pytanie dotyczy gatunków- na jakich Ci zależy najbardziej oraz czy masz miejsce na malutkie bulwy/cebule tj. takie, które w przyszłym roku mogą jeszcze nie zakwitnąć?
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Geniu - tak więc teraz Ty podziwiasz moje widoki z Pienin a za tydzień ja będę podziwiał Twoje z Tatr :) Na mój skalniak już kupiłem korę (większość pójdzie pod róże) i paczkę białego żwirku.

Agawo - moja mama też nie przepada za takimi zdjęciami. Ja traktuję te zwierzęta jako obiekt fotograficzny i specyficzny gatunek fauny.

Ewo - padalec jest beznogą jaszczurką więc jest płazem (przyznam się, że zawsze też myliłem tego płaza i wpisywałem go do gadów). Co do źródełek to nie piłem z nich wody ze względu na to, ze nie zatrzymywaliśmy się na dłuższe postoje a dodatkowo na stan jakości wody w źródłach coraz większy wpływ ma człowiek. Ale za to piłem wodę ze Szczawnicy ;)

evluk- wychodzi na to, że odwiedzające mnie Ewy mają podobny gust :) To moze spodoba sie Wam piosenka waszej młodszej imienniczki Ewa Farna "CICHO"
Co do wycieczki to naprawdę się udała z tym, że brakowało mi czasu na zrobienie zdjęć roślinom.

jolllu500 - Góry i morze to najpiękniejsze miejsca w Polsce, dlatego uważam, że każdy Polak powinien choć raz być w tych miejscach :) A dodatkowo można się fajnie opalić :)

onko37 - cieszę sie, ze mogę komuś sprawić radość wprowadzając na Forum swoje zdjęcia z Pienin.

przemku1136 - oj jak miło :wink: cieszy mnie, że tak zaangażowaliście się w pomoc dla mnie i dla mojego ogrodu. Mam nadzieję, że przeze mnie nie nabawisz się bólu kręgosłupa. Co do roślinek cebulowych i bulwiastych nie mam wygórowanych potrzeb. Cieszy mnie każda roślinka otrzymana od Was. z tego co pamiętam to Agnieszka lub Ty chcieliście pozbyć się białej szachownicy kostkowej. Bardzo ucieszyłbym się z krokusów i irysów żyłkowanych. Resztę pozostawiam waszemu dobremu sercu.

Zachód słońca widziany z mojego pokoju.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

W drodze na Trzy Korony
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”