Felu ja przyjeżdzam co roku autokarem,bo taniej.Bagażu dużo(jedzenie

) więc na lotnisko nie ma się co pchać.Samochodem żeby się zwróciło trzeba by we 4-rech i nie dostali byśmy służbowego busa wtedy...Autokarem 26 godzin.Strasznie uciążliwa podróż

,ale za to nie trzeba sie szarpać z bagażami i zawożą nas pod sam zakład.Tam czekają na nas busy wynajete 9 -osobowe i kwatery tzw.ŻITY(po polsku).Mamy czas na zwiedzanie w soboty i niedziele

Zawsze wyjeżdzamy wcześnie rano i wracamy prawie nocą.Zwiedzamy miasteczka,zamki,jkatedry,jeżdzimy nad ocean no i oczywiście okupujemy sklepy hihi.Mamy foldery w domkach więc wiemy gdzie się udać.
Dachy z czarnych łupek widziałam.Kamień to chyba najtańsze tworzywo do budowy domów(byłam w kamieniołomach)Nowoczesne domki budowane są już bardziej tradycyjnie,w jasnych tonacjach z czerwona dachówką.Prawie wszystkie identyczne.Podobają mi się kolory okien od białych po cukierkowy róż ,lawendę,niebieski,buraczkowy ,zielony....To co najbardziej lubię we Francuskich domach(tam gdzie byłam) to tradycja i miłość do staroci.Te meble,bibeloty i styl LUDWIKA...są obłędne

Nie mogę się doczekać pieczonych kasztanów