Danusiny miszmasz
ale ladne malenstwa,juz niedlugo przyjade to sobie wszystko obejze:) ;:106
Basia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20974 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 985#850985 Zaczynam zbierac domowe
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu. Dawno u Ciebie nie byłam, ale boję się wchodzić, gdyż wpadam w kompleksy, gdy widzę Twoje niedoścignione dla mnie cuda. No i zachwyca mnie Twoja znajomość tych roślin. Wędrówka po Twoim ogrodzie to jak wycieczka po ogrodzie botanicznym, tylko o tyle przyjemniejsza, że nogi nie bolą.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu, wszystkie roślinki piękne, a ciemiernik "Helleborus orientalis " Double white " , bardziej green niż white" ... po prostu cudeńko !!!
Kupiłam w tym roku dwa ciemierniki:
- ciemiernik wschodni, zielonkawo-kremowy (tak pisze na etykiecie), mam nadzieję, że wyrośnie z niego taki, jak Twój
- ciemiernik Orientalis, na kartoniku ... bordowy
Mam jeszcze jeden, który dostałam od koleżanki, noo i jak spotkam jeszcze jakieś, na swej drodze, to na pewno kupię
... zakochałam się w ciemiernikach !!!
Kupiłam w tym roku dwa ciemierniki:
- ciemiernik wschodni, zielonkawo-kremowy (tak pisze na etykiecie), mam nadzieję, że wyrośnie z niego taki, jak Twój

- ciemiernik Orientalis, na kartoniku ... bordowy

Mam jeszcze jeden, który dostałam od koleżanki, noo i jak spotkam jeszcze jakieś, na swej drodze, to na pewno kupię

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Danusiu piękne ciemierniki mnie też w tym roku udało się kupić pełny biały i różowy .Muszę rozejrzeć się jeszcze za czarnym i będę cała szczęśliwa.
A pochwały są zasłużone masz piękne roślinki i o do tego znasz ich nazwy .
Ja to mam wiele roślin których nie znam nazw troszkę wstyd ale co zrobić.
Genia
A pochwały są zasłużone masz piękne roślinki i o do tego znasz ich nazwy .
Ja to mam wiele roślin których nie znam nazw troszkę wstyd ale co zrobić.
Genia
- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Witaj Ado i nie żartuj sobie ze mnie
. Te wszystkie rośliny są do zdobycia , tylko bardzo często nie wiemy czego szukać , bo np. nie znamy nazwy .
Halinko widzę ,że w tym roku jest moda na ciemierniki .Może dlatego ,ze kwitną bardzo wcześnie , duże kwiaty i długo się utrzymują .
Geniu nazwy roślin znam tylko dlatego ,że gdy nazbierałam już dużo różnych , to potem okazywało się ,że kupiłam piątą taką samą . No i zaczęłam sprawdzać nazwy i uczyć się ich . I okazało się to dobre .

Halinko widzę ,że w tym roku jest moda na ciemierniki .Może dlatego ,ze kwitną bardzo wcześnie , duże kwiaty i długo się utrzymują .
Geniu nazwy roślin znam tylko dlatego ,że gdy nazbierałam już dużo różnych , to potem okazywało się ,że kupiłam piątą taką samą . No i zaczęłam sprawdzać nazwy i uczyć się ich . I okazało się to dobre .