Pies i ogród

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczurbobik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2016, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pies i ogród

Post »

Ważne jest też bezpieczeństwo psiaka. Bailutka, jak była mała, nawet pod nadzorem podczas spacerów potrafiła wywinąć takie numery, że szok. Często kończyło się jazdą wprost ze spaceru do weterynarza. Kilka przykładów: na pustym dosłownie polu znalazła i zjadła jedyną rosnącą jagódkę (wilczą jagodę), biegała biegała i rozcięła sobie, raz o szkło w lesie, raz o muszlę w wodzie, opuszek. Fontanna krwi, konieczne szycie. Coś fajnie bzyczało w ziemi i piesek zaciekawiony wsadził łepek - w gniazdo os. Innym razem weszła na właz od dziękuję burzowej (dobrze, że właz był). Wszystkie łapki wpadły w szczeliny, pies unieruchomiony :;230
W domu było lepiej, ale też się zdarzało. Pogryzione kolekcjonerskie mangi męża, "użarty" narożnik ściany. Obowiązkowe siusiu na drewniane panele. (wtedy jeszcze pracowałam na nocki i odsypiałam a piesek rządził).
Chcąc uniknąć takich niespodzianek i bez kennelka, może warto zastanowić się nad adopcją dorosłego psa?
Co do samego kennelka. Klatka może i źle się kojarzy, nie jest też specjalnie estetyczna, zwłaszcza, że powinna stać w miejscu zacisznym, ale tam, gdzie przeważnie się przebywa. Nie mogę jednak z niej zrezygnować, pomimo, że nie zamykam jej już od dawna. U mnie stoi w salonie. Robi za piętrowe legowisko - na dole poduszki dla psów, na górze legowisko dla kota. Baila z racji podeszłego wieku zaanektowała ją na stałe. Nie słyszy i niedowidzi a klatka jest jej "oazą bezpieczeństwa". Fibi też lubi sobie w klatce poleżeć. No i Kit. Ma swoje legowiska i koszyczki, ale przecież na psim posłaniu i w klatce lepiej :wink:
Pozdrawiam Lucyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”