Jadziu dziś po powrocie z pracy mięsko leżakuje w lodówce :PJadzia1 pisze:Witajciedziś zostawiam przepis na pyszne mięsko
![]()
* O ,50 kg schabu
* łyżka soli
* łyżka cukru
* pół łyżki pieprzu mielonego prwdziwnego![]()
Wykonanie
Mięso myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , mieszamy wszystkie składniki , i wsypujemy do torebki foliowej takiej aby nasz schab tam się zmieścił . Wkładamy schab i obtaczamy w przyprawach , torebkę szczelnie zamykamy i na 4 dni do lodówki .
Co dziennie rano i wieczorem wyjmujemy torebkę i przewracamy schab , tak aby powstały sos nasączył mięso ( bez otwierania torebki)Piątego dnia wyjmujemy mięso , osuszamy ręcznikiem i suszymy w piekarniku w 100 c jakieś 40 , 60 min , Mięso musi się,..... kurcze jak tu powiedzieć skurczyć i z cisnąć w sobie<najlepsze jest następnego dnia . Ja właśnie nastawiłam w lodówce następną porcję .
SMACZNEGO![]()
Tak wygląda jak leżakuje
A tu już gotowe do jedzenia
O końcowym efekcie poinformuję
