Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Ogródek Olgi - Olga00
Witaj Jadziu. Jutro muszę wcześnie wstać i prędziutko posadzić róże, jak tylko będę miała czas to na pewno pokażę
Dzisiaj w biedronce widziałam różyczki miniaturki po 5 zł. Tylko nie wiem czy można je wsadzić do gruntu i czy one przezimują, a może to są takie domowe różyczki?
Witaj onka37 nick tego sprzedawcy to: koltuniasta 2873, ale mają też swoją stronę: sadzonki. abc24. pl. W tym roku pierwszy raz zamawiałam byliny na allegro, ale jeśli chodzi o przesyłkę to była bardzo dobrze zabezpieczona, także roślinki doszły w idealnym stanie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnej nocy
Witaj onka37 nick tego sprzedawcy to: koltuniasta 2873, ale mają też swoją stronę: sadzonki. abc24. pl. W tym roku pierwszy raz zamawiałam byliny na allegro, ale jeśli chodzi o przesyłkę to była bardzo dobrze zabezpieczona, także roślinki doszły w idealnym stanie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnej nocy
Witam miłych gości
Różyczka jest już na swoim miejscu. Dokupiłam jeszcze miniaturkę białą, nie wiem czy uda mi się ją przechować na drugi rok.

Nowa rabatka z różami. Między różami będą lilie.

I jeszcze kwiatki, które kwitną.

Martuniu ja też nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o róże, jak w kwiaciarni coś jest to ja kupuję.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku
Różyczka jest już na swoim miejscu. Dokupiłam jeszcze miniaturkę białą, nie wiem czy uda mi się ją przechować na drugi rok.

Nowa rabatka z różami. Między różami będą lilie.

I jeszcze kwiatki, które kwitną.

Martuniu ja też nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o róże, jak w kwiaciarni coś jest to ja kupuję.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku
Ola moja córcia dostała rok temu różyczkę w donicy i póki kwitła to miała ją u siebie ,ale jak przestała to trafiła do mnie .Wsadziłam ją do gruntu i przykryłam tak jak inne róże i jakie było moje zdziwienie gdy wiosną zaczęła ładnie rosnąć i zakwitła :lol:Więc myślę ,że Twoje też przetrwają zimę .Bardzo fajnie wymyśliłaś tę rabatę różowo -liliową oj już nie mogę doczekać się lata aby zobaczyć jak ładnie będzie wszystko kwitło .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No ja właśnie wysiewałam nasionka (zakupioną mieszankę kolorów) już w styczniu do doniczek, na miejsca stałe wysadzałam w czerwcu. Wydaje mi się, że dobrze im robi jak są wysiane po kilka do jednej doniczki, później jak je przesadziłam na miejsca stałe to tak szybko "ruszały", a te co były same w doniczce to się tak kisiły.
Bardzo ładny kolor tej bordowej nie mam takiej.
Bardzo ładny kolor tej bordowej nie mam takiej.

To jest róża Angielska, nie wiem czym się różni od innych, ale jest ładna:lol: