Mój ogród wśród łąk część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 7

Post »

Witaj Gosiu,choineczka przed domkiem śliczna a i renifery pasują do niej ,liczy się pomysł i każdy jest dobry ,zwierzątka domowe już będą miały spokój ,najgorsza była ta miniona noc z hałasem ,teraz to już tylko na wiosnę czekamy bo jest tuż,tuż ,W Nowym Roku życzę dużo zdrowia i spełnienia marzeń tych osobistych i tych ogrodowych,buziaczki ;:196 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w Nowym Roku 2019 :wit
Nowy sezon przed nami, nowe plany... ;:3

Ewelinko - Miło, że wpadłaś i ślicznie dziękuję za życzenia ;:196 Tobie również życzę samych słonecznych chwil :wit

Aguś - Tobie też wszystkiego dobrego ;:196 Gałązki mocowałam drucikiem do pnia, który zamocowałam w pieńku. Gałązki do góry nogami muszą być, żeby kształt zachować choinkowy :D Pięć minut całej roboty. Też lubię prosto i zwyczajnie, z roku na rok coraz bardziej skupiam się na tych ekologicznych, zielonych, modrzewiowych. Samo dobro, co po zmianie nastroju znika w kominku. ;:173
Koty przeżyły strzały, ale Lulcia z wiekiem coraz gorzej to znosi. Kurczę, to powinno być zakazane. Mówimy i piszemy o zwierzętach, a jeszcze w domach są starsi ludzie, małe dzieci, chorzy ludzie... Jak oni to znoszą ;:223

Martuś - Dziękuję ;:196 i ;:196 życzę T ;:196 obie samych radości w tym nowym roczku ;:136

A ja kochani zaczynam sezon. ;:224 W tym roku zmieniłam firmę z nasionami, bo w zeszłym roku trochę się zawiodłam na innej. Zobaczymy jak ta się sprawdzi. Zamówiłam nasiona warzyw, które od lat uprawiam w swoim warzywniku, ale tym razem postawiłam na nowe odmiany, te, których do tej pory nie miałam, a które mnie zaintrygowały z różnych powodów. Nowy rok, nowe wyzwania ;:333

Obrazek

W prezencie dostałam też te nasionka pomidorów. Już mnie ręce zaczynają swędzieć.... a za oknem prawdziwa zima. Napadało dzisiaj sporo białego puchu.

Obrazek

A pod choinką znalazłam takie cuda, bardzo fajne pozycje. I znowu mam chciejstwa różane ;:145 ;:145 a nie mam pojęcia, gdzie posadzić.

Obrazek

Misia też lubi kfiotki

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Sądzę, że będziesz zadowolona z nasion tej firmy, ja nigdy nie narzekałam.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ja tez juz czekam na przesyłkę z nasionami. Co prawda to są tylko warzywa, ale rok temu zaufałam nasionom z Włoch i powtórzyłam zamówienie. Niewiele, bo nasion mam moc więc stawiam w większości na to co mam. Ozdoby przed domem śliczne ...reniferki, a mnie się skojarzyły z koziołkami, są urocze!. Natomiast oglądałam w tv ogród gdzie pani takimi gałązkami i w ten sposób robi chochołki na wrażliwych roślinach. Bardzo mi się to spodobało :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Małgosiu w Nowym ROku.
Wreszcie pojawiłam się na forum i zabieram się za 'odkurzanie' znajomych wątków :D
Fajnie widzieć już pierwsze zakupy na nowy sezon i czytać o planach :D
Chyba pójdę Twoim śladem i również zmienię firmę nasienną bo ubiegłoroczna to też i u mnie porażka (a może to był taki ciężki rok ? )
Przypomniał mi się jeszcze o naszej niedokończonej wymianie :oops: Jesienią już nie dałam rady, ale wiosną doślę Ci to co chciałaś. Mam zapisane, więc nie zapomnę :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ale się zaopatrzyłaś solidnie w nasionka ,jarzynek na pewno nie braknie ,zawsze masz taki pokazowy i wzorowy warzywnik ,że chętnie by się do niego wskoczyło po zieleninkę ,pozdrawiam ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Małgosiu jestem zachwycona twoim ogrodem ;:oj Solidnie wszystko obejrzałam i tętno mi wyraźnie podskoczyło z emocji ;:oj Rabata wygnańców,nieźle to wymyśliłaś,ja też muszę u siebie taką stworzyć.Z żelaznej trójcy u mnie wyłamuje się cleome ;:131 Chyba mamy takie samo ginko biloba,czy u ciebie też stoi jak zaczarowane? Ja chyba zacznę listki liczyć,żeby stwierdzić,czy przyrasta :wink: Warzywnik to osobna sprawa,to wciąż moje nierealizowane postanowienia :oops: Z braku czasu ,powiedzmy :oops: Dopytam jeszcze o kobeę,uszczykujesz czubki,żeby się rozkrzewiały? Dochowałam się w tym roku dwóch i byłam baaardzo zadowolona ;:215 Powtórzę jeszcze raz,bardzo mi się u ciebie podoba i do plusów zimy dopiszę to,że można znajdować takie ogrody :D Ozdoby jesienne piękne i niepowtarzalne ;:108 Pozdrawiam.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . No to poszalałaś ;:oj . Już zapomniałam jakie szaleństwo odbywa się na forum i jak dużo potraficie siać przed sezonem ;:oj . Ja na razie w tym temacie nawet się nie wypowiadam bo nie planowałam kupować żadnych nasion ale jak tak napatrzę się na te torebki to kto wie :;230 . Powodzenia życzę i samych sukcesów ;:196 .
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Widzę, że nieźle Gosiu poszalałaś z nasionkami. ;:oj
Teraz tylko poplanować gdzie to posiać/posadzić i wiosna może się rozpocząć.
Ale najpierw jeszcze tylko poszufelkujemy śnieg i nawdychamy się świeżego powietrza. :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu przygotowania do wiosny już pełną parą ruszyły... nasionka, literatura ... zawsze to łatwiej przeczekać ten okres po świętach, a przed wysiewami... Ogród w śniegu jest tajemniczy, ale jak się zazieleni robi się od razu chce żyć... ;:168 Jak tu zaglądam to zawsze odwiedzam Twoją kamienną ścieżkę ;:333 Głaski dla sierściuchów... też mam trikolorkę o imieniu Kama.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Małgosiu
Ale zaszalałaś z nasionami ;:oj
Ciekawa jestem już tych warzywek :D Firma jest bardzo dobra. ;:108
Domyślam się na jakim producencie się zawiodłaś. ;:224
Pozycje wydawnicze super, Mikołaj się wstrzelił idealnie :D
U nas śniegu brak ,za to woda stoi.
Jeszcze troszkę cierpliwości z sianiem ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu nasion co nie miara :) będzie co robić, jak tam lektury prezentowe już przeczytane ? chyba tak, skoro już jakieś chciejstwa masz :)
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit Małgosiu. Że piękne róże,hortensje i inne kwiatuchy to wiadomo,ale ten warzywniak jak pod linijkę, i żadnego zielska. Pozwól, że pomysł na te malowane garnki odgapię. Masz w dnie dziurki,czy wsadzasz kwiaty z doniczkami? O murku też pomyślalam jak Twój zobaczyłam. Będę zaglądać ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam.

Zima nadal trwa, gdyby ją można przespać. Śniegów u nas mało, mrozów na szczęście też, ale taka zima to ;:222
Swędzą mnie już paluszki, ale opóźniam sianie, bo szkoda roślin. Kilka lat ogrodowania zrobiło swoje :lol: Ma się to doświadczenie :lol:
Póki co, znalazłam w lodówce ( bo tak kazano) nasiona liliowców. Posiałam i czekam co będzie.

Madziu - Tak, to dobra firma. A co będzie czas pokaże. ;:333

Marysiu - Koziołki vel reniferki stoją nadal, a potem chyba na rabatce gdzieś pokicają, bo żal do kominka. Pamiętam te Twoje nasiona włoskie. Nawet tam zaglądałam, ale jakoś tak nie poczułam tego czegoś :wink: i mam co mam. A co będę miała....okaże się ;:196

Violka - Ja też walczę z zimowym zastojem. Ale za oknem pogoda nie nastraja pozytywnie. Jeszcze trochę, jeszcze ciut i się zacznie. ;:196

Martuś - Miłe słowa zawsze motywują, więc w tym roku postaram się żeby było jeszcze porządniej, czyli może mi się uda te grządki równe zrobić ;:196

Mireczko - Fajnie, że zajrzałaś. :D Moje ginko od kilku lat niewiele urósł, o ile to dobre określenie na ilość mikro gałązek doczepionych do pierwotnego krzyżyka. Mówię krzyżyka, bo taki miał pokrój po zrzuceniu liści. Cieszy mnie jednak, lubię go i mam nadzieję, że urośnie.
Kobeę uszczykuję, kilka razy zanim w maju wysadzę na miejsce docelowe. Potem, jak już rośnie w gruncie, zostawiam ją i idzie na żywioł. W zeszłym sezonie potraktowałam ją po macoszemu i była kiepska, ale koleżanka miała ode mnie sadzonkę i była zachwycona. Zarosła jej jedną ścianę domu, prześlicznie kwitnąc. A moja Agusia za mocno się nią nie przejmowała. Jak widać nie zawsze chuchanie na roślinki pomaga. :D
Warzywnik to moje królestwo, uwielbiam w nim pracować. A efekty są konsumowane przez rodzinę, znajomych. Polecam na każdy stres, na każą chorobę założenie kilku chociażby grządek z warzywami ;:108
Za wszystkie miłe słowa ślicznie dziękuję, cieszę się, że to co tworzę, co jest moim światem sprawia, że podoba się innym. ;:196 To niezwykle motywuje.

Ewelinko - Nie przesadzaj kochana. To właśnie przez Ciebie w zeszłym roku posiałam niecierpka, bo mnie motywowałaś. I miałam kilka ładnie i długo kwitnących kwiatków w cieniu. To nie jest trudne, kilka torebek a mnóstwo kwiatków w sezonie w ogrodzie. :D

Eluś - U mnie śniegu nie ma. ;:145 A plany mam, oj mam. ;:108

Ewuś - U mnie w domu dwie trikolorki :D Jedna negatyw, druga pozytyw. :D
Kamiennej ścieżki już nie ma. Kamyczki przerastały chwastami, zebrałam je i dałam w to miejsce korę. Od razu lepiej. Bo gołą stopą nie przeszłam, a ja na bosaka latem ganiam ;:173

Aguś - Oj świerzbią łapki, oj bardzo. Ale czekam dzielnie, bo to nie pora na sianie. Ale oglądam, przeglądam, rozmyślam co i gdzie posiać. Lubię ten czas jak wszystko się zaczyna. ;:196

Mariusz - Lektury obowiązkowe powiedziałabym przejrzane, obczytane i wertowane prawie codziennie. Nie chciałam już więcej róż, ale teraz mam takiego smaka na nowe róże, że Mikołaj żałuje co narobił. :lol:

Kaśka - W niebieskich garnkach nie ma dziurek, tylko spora warstwa keramzytu. Ale chyba dziurki byłyby lepsze.
Warzywniak to miejsce, gdzie praca mnie najbardziej odstresowuje. Ale chwasty tam bywają, oj uwierz mi...zwłaszcza jak wracam po urlopie. Wchodzę tam z maczetą.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ogród powędrował na parapety, czyli to, co cieszy i zajmuje łapki zimową porą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje po raz pierwszy zimowane pelaśki. Mam ochotę na jej rozmnożenie w marcu, chyba dam radę... Na razie marnie wyglądają.

Obrazek

Próba stworzenia ogrodu egzotycznego.

Obrazek

Spacery po plaży łądują mi akumulatory

Obrazek

Obrazek

Kochanie, znalazłem taki fajny patyczek? Bierzesz?

Obrazek

Nie brałam, to poszedł szukać bursztynków

Obrazek

W ogrodzie bywam tylko po to, żeby uzupełniać karmiki i przeganiać szkodniki

Obrazek

Do popisania kochani.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Małgosiu witaj:) Powoli budzę się z zimowego snu i już zaczynam myśleć o wiośnie ;:224
Widzę u Ciebie kolorowe torebki z nasionami, takie widoki pobudzają :uszy Ja też mam trochę nasionek od forumek. Na pewno posieję co nie co.Jeszcze czekam, niedługo kupię ziemię do siewek, pierwszy krok w stronę wiosny.
Lektura w postaci książek o różach o tak to najlepsze prezenty ;:333
U mnie nie ma śniegu, na razie cisza, róże bez kopców, trochę się o nie martwię ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”