Witam w sobotę słoneczną i ciepłą!
Dzisiaj dzień słoneczny, bezwietrzny i ciepły, bo w dzień było +5 st . No to oczywiście uskuteczniałam ruch na świeżym powietrzu. Śnieg który zjechał z tunelu wniosła do tunelu i rozrzuciłam na doniczkach które tam zimują, bo w środku jest tak ciepło że jak jutro słońce przygrzeje to rośliny podleje

Otoczyłam taśmą nasz zagon borówkowy i rozwiesiłam kilka mydełek jak to ktoś radził w celu odstraszenia dzikiego zwierza

Wyścieliłam kurkom grzędy świeżą słomą i tym samym poruszałam się trochę
Martusiu na rzeczywiście dzień Ci przeszedł na niczym, a wszystkie te rzeczy zrobiły się same

Skimmię to raczej należy rozmnażać z nasion, a Twoja ma kuleczki? Mam natomiast ten dereń płożący od Ciebie, dzisiaj go po gałązkach rozpoznałam. Miłego weekendu i wypoczynku
Justynko tu masz kalendarz
http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogro ... yczen-2016 i możesz sobie według niego rośliny siać, sadzić, podlewać
A bałwana zrobiłyście, bo u mnie dzisiejszy śnieg świetnie się sklejał, ale ja go wnosiłam do tunelu
Karolciu tylko musisz pilnować Bąbla, żeby doniczek nie postrącał

bo pieski lubią bardzo pomagać. Nasza Lola jak była młoda i towarzyszyła mi w ogrodzie tak pomagała. Ja w jeden dzień wsadziłam, irysy a na drugi wszystkie były wykopane
Beatko dwa miesiące to długo, chyba nie wytrzymałabym i posiałabym cokolwiek
Dzisiaj zaś wysłałam sporo zamówienie na nasiona. Wiesz jak mi się latami nic nie udawało wyhodować z nasion to już nie kupowałam, teraz jak mi się sporo udaje to przeginam w drugą stronę
Dobre wypoczynku weekendowego Ci życzę
Iwonko kochana to Ty uważaj, bo tak przygody dla Ciebie jeszcze nie są wskazane

Ja też już wywinęłam orła idąc kilka dni temu z koszykiem w którym było ziarno dla kur...no oczywiście ziarno teraz wyjadają wróble
U nas ładnie dzisiaj zobaczcie!
Niektóre róże co zostawiły sobie liście na zimę wyglądają po mrozach nieźle
Ciemierniki dostały jednak po nosie
Taki ładny skalniaczek korzeniaczek
I majowo!
Na koniec kogut życzy miłego wieczoru