Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Marysiu, to i ja wysieję kobeę za Waszym przykładem ;:108 U mnie bialutko, sypie, ale bez ;:3
Pozdrawiam - Justyna
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu, nie ma u Was śniegu :roll: Mogę podesłać parę łopatek, bo zapowiadają odwilż to i tak zginie. :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu wyobraź sobie, że u nas zima i to taka spora, drogowcy zaspali jak zwykle, i do lekarza dziś jechałam 30 na gdz, masakra jakaś, a po południu już deszcz, no nie teraz, teraz to ja już nie chcę, przyjdzie w nocy mróz i na łyżwy się przerzucić będzie trzeba ;:219
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko i dobrze że nie chodzisz bo mrozek z ziemi wychodzi i ślizgawka się robi.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i przyszło mi w domu siedzieć Danusiu, mi co to w domu to tylko za karę siedzi ;:185
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Iwonko ale chyba nie na stałe. Jak się ociepli to wyjdziesz.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, tu pokazywałam moje filodendrony http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=378
i na następnej stronie też. :)
Ja wiem, że Ty masz awersję do doniczkowych, ale u mnie one są chyba ważniejsze niż te rosnące w ogrodzie. ;:306

U nas się ociepliło i sypie białym. Trochę okryje rośliny.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

A ja się cieszę, że białe z nieba leci. Mam już powyżej kostek świeżutkiego puchu.
Na razie jeszcze lekko mrozi, ale ma być odwilż. W sumie to dobrze bo przez te mroźno - słoneczne dni, które szczęśliwie mam już za sobą, ziemia została znowu wysuszona, to niech trochę wody dostanie.
Fakt: mnie to dobrze, do pracy ani nie chodzę, ani nie jeżdżę, a po zakupy mam bliziutko, na rzut beretem.
Utulam wszystkich, którym w taką pogodę źle. ;:196 ;:196 ;:196

Marysiu, u Ciebie był śnieg, u mnie nie było. Teraz się odwróciło.
Sprawiedliwość musi być. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem ;:180

Alu to koniecznie musisz ją zmęczyć nie rodzi, niech są z niej korzyści :;230
Miły ;:196 ale głowa nie moja ;:223

Justynko siej ale pamiętaj że my eksperymentujemy :lol:
U mnie też biało i nawet słońce ślicznie świeciło ;:3

Witam Cię Igusiu bo Ty chyba u mnie pierwszy raz ;:180 śniegu nie ma dużo, ale pokrywa roślinki i u mnie od niedzieli deszcz ;:224 Zapraszam serdecznie!

Iwonko ja też jechałam do lekarza w śnieżycy, ale szybko się rozjaśniło i zaświeciło słońce, a deszcz ma być od niedzieli ;:219 to ślizg będzie przez cały kraj ;:306

Maryniu prześliczne rośliny, zdrowe, zadbane no i ta rozmaitość. Tylko tu można widzieć tyle odmian podziwiam Ciebie i pozostałe dziewczyny, ale ja zawsze coś zawaliłam z pielęgnacją doniczkowych i stąd moja awersja. Dotyczy tylko moich z nimi relacji :;230
Ja już chyba zostawię rośliny samym sobie, bo może jednak większego mrozu już nie będzie ;:131

Lucynko nie wiem z czego wyczytałaś że u mnie śniegu nie ma, ale jest jedynie czasem piszę że w nocy nic nie dosypało. Co idę spać nastawiam się na jazdę na łopacie do podopiecznych, rano paczę a tu widać wieczorne ślady :;230 Jednak w dzień zawsze dosypie trochę i kocyczek jest ;:215
Masz rację woda bardzo potrzebna w ogrodzie tym bardziej że Iwonka pisała o prognozach na nowy rok to przewidują większe susze ;:223
Ściskam Cię cieplutko i miłego wieczoru życzę ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Marysiu,mnie też dzień przeszedł na niczym ususzyłam jabłuszka ,ukisiłam barszczyk czerwony,pojeździłam do miasta ,jutro mam kolędę i wspólny obiad zawsze jest u mnie ,już tak od lat,to jutro mam zajęcie :uszy ,dalej nie wiem co mam posłać ,może gałązki skimmi w wodzie Ci się ukorzenią ,chyba ,że masz,pomyśl jeszcze ,pozdrawiam i miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu, patyczki pomału ruszają. Siedzą sobie w wodzie. Wiem, że eksperymentujecie, ale na FB w kalendarzu właśnie pisze o wysiewaniu, więc wierzę, że się uda.
Dobrze, że Madzia wczoraj pojeździła na sankach, bo dziś odwilż.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj ,no to niedługo siejemy pierwsze w doniczkach :lol: ja i z tego będę się cieszyła :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Witam Cię w sobotni poranek :D
Czytam w Twoim wątku , że przygotowania do nowego sezonu idą u Was pełną parą i dobrze . Ja do moich pierwszych zasiewów mam jeszcze prawie dwa miesiące . ;:108
Na razię będę Wam kibicować ;:215
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślizg to u nas od wczoraj, uziemieni jesteśmy z Adasiem na całego, wczoraj nawet upadek zaliczyłam, normalnie nogi mi się rozjechały ;:oj , na szczęście upadałam w zwolnionym tempie, nic się nie stało, dziś jest co prawda na plusie, ale od gruntu jest zimno i nadal lodowisko na chodniku u nas niestety ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w sobotę słoneczną i ciepłą!
Dzisiaj dzień słoneczny, bezwietrzny i ciepły, bo w dzień było +5 st . No to oczywiście uskuteczniałam ruch na świeżym powietrzu. Śnieg który zjechał z tunelu wniosła do tunelu i rozrzuciłam na doniczkach które tam zimują, bo w środku jest tak ciepło że jak jutro słońce przygrzeje to rośliny podleje ;:333 Otoczyłam taśmą nasz zagon borówkowy i rozwiesiłam kilka mydełek jak to ktoś radził w celu odstraszenia dzikiego zwierza :D Wyścieliłam kurkom grzędy świeżą słomą i tym samym poruszałam się trochę :tan

Martusiu na rzeczywiście dzień Ci przeszedł na niczym, a wszystkie te rzeczy zrobiły się same :;230 Skimmię to raczej należy rozmnażać z nasion, a Twoja ma kuleczki? Mam natomiast ten dereń płożący od Ciebie, dzisiaj go po gałązkach rozpoznałam. Miłego weekendu i wypoczynku ;:196

Obrazek

Justynko tu masz kalendarz http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogro ... yczen-2016 i możesz sobie według niego rośliny siać, sadzić, podlewać ;:224
A bałwana zrobiłyście, bo u mnie dzisiejszy śnieg świetnie się sklejał, ale ja go wnosiłam do tunelu ;:306

Karolciu tylko musisz pilnować Bąbla, żeby doniczek nie postrącał :;230 bo pieski lubią bardzo pomagać. Nasza Lola jak była młoda i towarzyszyła mi w ogrodzie tak pomagała. Ja w jeden dzień wsadziłam, irysy a na drugi wszystkie były wykopane ;:306

Beatko dwa miesiące to długo, chyba nie wytrzymałabym i posiałabym cokolwiek ;:306
Dzisiaj zaś wysłałam sporo zamówienie na nasiona. Wiesz jak mi się latami nic nie udawało wyhodować z nasion to już nie kupowałam, teraz jak mi się sporo udaje to przeginam w drugą stronę ;:185
Dobre wypoczynku weekendowego Ci życzę ;:196

Iwonko kochana to Ty uważaj, bo tak przygody dla Ciebie jeszcze nie są wskazane ;:oj Ja też już wywinęłam orła idąc kilka dni temu z koszykiem w którym było ziarno dla kur...no oczywiście ziarno teraz wyjadają wróble ;:306

U nas ładnie dzisiaj zobaczcie!

Obrazek

Obrazek

Niektóre róże co zostawiły sobie liście na zimę wyglądają po mrozach nieźle ;:333

Obrazek

Ciemierniki dostały jednak po nosie

Obrazek

Taki ładny skalniaczek korzeniaczek :D

Obrazek

I majowo!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek