Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- duju
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu, to i ja wysieję kobeę za Waszym przykładem
U mnie bialutko, sypie, ale bez 
Pozdrawiam - Justyna
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, nie ma u Was śniegu
Mogę podesłać parę łopatek, bo zapowiadają odwilż to i tak zginie. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu wyobraź sobie, że u nas zima i to taka spora, drogowcy zaspali jak zwykle, i do lekarza dziś jechałam 30 na gdz, masakra jakaś, a po południu już deszcz, no nie teraz, teraz to ja już nie chcę, przyjdzie w nocy mróz i na łyżwy się przerzucić będzie trzeba 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Iwonko i dobrze że nie chodzisz bo mrozek z ziemi wychodzi i ślizgawka się robi.
- iwona0042

No i przyszło mi w domu siedzieć Danusiu, mi co to w domu to tylko za karę siedzi 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Iwonko ale chyba nie na stałe. Jak się ociepli to wyjdziesz.
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, tu pokazywałam moje filodendrony http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=378
i na następnej stronie też.
Ja wiem, że Ty masz awersję do doniczkowych, ale u mnie one są chyba ważniejsze niż te rosnące w ogrodzie.
U nas się ociepliło i sypie białym. Trochę okryje rośliny.
i na następnej stronie też.
Ja wiem, że Ty masz awersję do doniczkowych, ale u mnie one są chyba ważniejsze niż te rosnące w ogrodzie.
U nas się ociepliło i sypie białym. Trochę okryje rośliny.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja się cieszę, że białe z nieba leci. Mam już powyżej kostek świeżutkiego puchu.
Na razie jeszcze lekko mrozi, ale ma być odwilż. W sumie to dobrze bo przez te mroźno - słoneczne dni, które szczęśliwie mam już za sobą, ziemia została znowu wysuszona, to niech trochę wody dostanie.
Fakt: mnie to dobrze, do pracy ani nie chodzę, ani nie jeżdżę, a po zakupy mam bliziutko, na rzut beretem.
Utulam wszystkich, którym w taką pogodę źle.
Marysiu, u Ciebie był śnieg, u mnie nie było. Teraz się odwróciło.
Sprawiedliwość musi być.
Na razie jeszcze lekko mrozi, ale ma być odwilż. W sumie to dobrze bo przez te mroźno - słoneczne dni, które szczęśliwie mam już za sobą, ziemia została znowu wysuszona, to niech trochę wody dostanie.
Fakt: mnie to dobrze, do pracy ani nie chodzę, ani nie jeżdżę, a po zakupy mam bliziutko, na rzut beretem.
Utulam wszystkich, którym w taką pogodę źle.
Marysiu, u Ciebie był śnieg, u mnie nie było. Teraz się odwróciło.
Sprawiedliwość musi być.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorem
Alu to koniecznie musisz ją zmęczyć nie rodzi, niech są z niej korzyści
Miły
ale głowa nie moja
Justynko siej ale pamiętaj że my eksperymentujemy
U mnie też biało i nawet słońce ślicznie świeciło
Witam Cię Igusiu bo Ty chyba u mnie pierwszy raz
śniegu nie ma dużo, ale pokrywa roślinki i u mnie od niedzieli deszcz
Zapraszam serdecznie!
Iwonko ja też jechałam do lekarza w śnieżycy, ale szybko się rozjaśniło i zaświeciło słońce, a deszcz ma być od niedzieli
to ślizg będzie przez cały kraj
Maryniu prześliczne rośliny, zdrowe, zadbane no i ta rozmaitość. Tylko tu można widzieć tyle odmian podziwiam Ciebie i pozostałe dziewczyny, ale ja zawsze coś zawaliłam z pielęgnacją doniczkowych i stąd moja awersja. Dotyczy tylko moich z nimi relacji
Ja już chyba zostawię rośliny samym sobie, bo może jednak większego mrozu już nie będzie
Lucynko nie wiem z czego wyczytałaś że u mnie śniegu nie ma, ale jest jedynie czasem piszę że w nocy nic nie dosypało. Co idę spać nastawiam się na jazdę na łopacie do podopiecznych, rano paczę a tu widać wieczorne ślady
Jednak w dzień zawsze dosypie trochę i kocyczek jest
Masz rację woda bardzo potrzebna w ogrodzie tym bardziej że Iwonka pisała o prognozach na nowy rok to przewidują większe susze
Ściskam Cię cieplutko i miłego wieczoru życzę

Alu to koniecznie musisz ją zmęczyć nie rodzi, niech są z niej korzyści
Miły
Justynko siej ale pamiętaj że my eksperymentujemy
U mnie też biało i nawet słońce ślicznie świeciło
Witam Cię Igusiu bo Ty chyba u mnie pierwszy raz
Iwonko ja też jechałam do lekarza w śnieżycy, ale szybko się rozjaśniło i zaświeciło słońce, a deszcz ma być od niedzieli
Maryniu prześliczne rośliny, zdrowe, zadbane no i ta rozmaitość. Tylko tu można widzieć tyle odmian podziwiam Ciebie i pozostałe dziewczyny, ale ja zawsze coś zawaliłam z pielęgnacją doniczkowych i stąd moja awersja. Dotyczy tylko moich z nimi relacji
Ja już chyba zostawię rośliny samym sobie, bo może jednak większego mrozu już nie będzie
Lucynko nie wiem z czego wyczytałaś że u mnie śniegu nie ma, ale jest jedynie czasem piszę że w nocy nic nie dosypało. Co idę spać nastawiam się na jazdę na łopacie do podopiecznych, rano paczę a tu widać wieczorne ślady
Masz rację woda bardzo potrzebna w ogrodzie tym bardziej że Iwonka pisała o prognozach na nowy rok to przewidują większe susze
Ściskam Cię cieplutko i miłego wieczoru życzę
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witaj Marysiu,mnie też dzień przeszedł na niczym ususzyłam jabłuszka ,ukisiłam barszczyk czerwony,pojeździłam do miasta ,jutro mam kolędę i wspólny obiad zawsze jest u mnie ,już tak od lat,to jutro mam zajęcie
,dalej nie wiem co mam posłać ,może gałązki skimmi w wodzie Ci się ukorzenią ,chyba ,że masz,pomyśl jeszcze ,pozdrawiam i miłego weekendu 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu, patyczki pomału ruszają. Siedzą sobie w wodzie. Wiem, że eksperymentujecie, ale na FB w kalendarzu właśnie pisze o wysiewaniu, więc wierzę, że się uda.
Dobrze, że Madzia wczoraj pojeździła na sankach, bo dziś odwilż.
Dobrze, że Madzia wczoraj pojeździła na sankach, bo dziś odwilż.
Pozdrawiam - Justyna
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj ,no to niedługo siejemy pierwsze w doniczkach
ja i z tego będę się cieszyła 
- besia

- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Marysiu
Witam Cię w sobotni poranek
Czytam w Twoim wątku , że przygotowania do nowego sezonu idą u Was pełną parą i dobrze . Ja do moich pierwszych zasiewów mam jeszcze prawie dwa miesiące .
Na razię będę Wam kibicować
Witam Cię w sobotni poranek
Czytam w Twoim wątku , że przygotowania do nowego sezonu idą u Was pełną parą i dobrze . Ja do moich pierwszych zasiewów mam jeszcze prawie dwa miesiące .
Na razię będę Wam kibicować
Pozdrawiam, Beata.
- iwona0042

Ślizg to u nas od wczoraj, uziemieni jesteśmy z Adasiem na całego, wczoraj nawet upadek zaliczyłam, normalnie nogi mi się rozjechały
, na szczęście upadałam w zwolnionym tempie, nic się nie stało, dziś jest co prawda na plusie, ale od gruntu jest zimno i nadal lodowisko na chodniku u nas niestety 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w sobotę słoneczną i ciepłą!
Dzisiaj dzień słoneczny, bezwietrzny i ciepły, bo w dzień było +5 st . No to oczywiście uskuteczniałam ruch na świeżym powietrzu. Śnieg który zjechał z tunelu wniosła do tunelu i rozrzuciłam na doniczkach które tam zimują, bo w środku jest tak ciepło że jak jutro słońce przygrzeje to rośliny podleje
Otoczyłam taśmą nasz zagon borówkowy i rozwiesiłam kilka mydełek jak to ktoś radził w celu odstraszenia dzikiego zwierza
Wyścieliłam kurkom grzędy świeżą słomą i tym samym poruszałam się trochę
Martusiu na rzeczywiście dzień Ci przeszedł na niczym, a wszystkie te rzeczy zrobiły się same
Skimmię to raczej należy rozmnażać z nasion, a Twoja ma kuleczki? Mam natomiast ten dereń płożący od Ciebie, dzisiaj go po gałązkach rozpoznałam. Miłego weekendu i wypoczynku

Justynko tu masz kalendarz http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogro ... yczen-2016 i możesz sobie według niego rośliny siać, sadzić, podlewać
A bałwana zrobiłyście, bo u mnie dzisiejszy śnieg świetnie się sklejał, ale ja go wnosiłam do tunelu
Karolciu tylko musisz pilnować Bąbla, żeby doniczek nie postrącał
bo pieski lubią bardzo pomagać. Nasza Lola jak była młoda i towarzyszyła mi w ogrodzie tak pomagała. Ja w jeden dzień wsadziłam, irysy a na drugi wszystkie były wykopane
Beatko dwa miesiące to długo, chyba nie wytrzymałabym i posiałabym cokolwiek
Dzisiaj zaś wysłałam sporo zamówienie na nasiona. Wiesz jak mi się latami nic nie udawało wyhodować z nasion to już nie kupowałam, teraz jak mi się sporo udaje to przeginam w drugą stronę
Dobre wypoczynku weekendowego Ci życzę
Iwonko kochana to Ty uważaj, bo tak przygody dla Ciebie jeszcze nie są wskazane
Ja też już wywinęłam orła idąc kilka dni temu z koszykiem w którym było ziarno dla kur...no oczywiście ziarno teraz wyjadają wróble
U nas ładnie dzisiaj zobaczcie!

Niektóre róże co zostawiły sobie liście na zimę wyglądają po mrozach nieźle

Ciemierniki dostały jednak po nosie

Taki ładny skalniaczek korzeniaczek

I majowo!

Na koniec kogut życzy miłego wieczoru

Dzisiaj dzień słoneczny, bezwietrzny i ciepły, bo w dzień było +5 st . No to oczywiście uskuteczniałam ruch na świeżym powietrzu. Śnieg który zjechał z tunelu wniosła do tunelu i rozrzuciłam na doniczkach które tam zimują, bo w środku jest tak ciepło że jak jutro słońce przygrzeje to rośliny podleje
Martusiu na rzeczywiście dzień Ci przeszedł na niczym, a wszystkie te rzeczy zrobiły się same

Justynko tu masz kalendarz http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogro ... yczen-2016 i możesz sobie według niego rośliny siać, sadzić, podlewać
A bałwana zrobiłyście, bo u mnie dzisiejszy śnieg świetnie się sklejał, ale ja go wnosiłam do tunelu
Karolciu tylko musisz pilnować Bąbla, żeby doniczek nie postrącał
Beatko dwa miesiące to długo, chyba nie wytrzymałabym i posiałabym cokolwiek
Dzisiaj zaś wysłałam sporo zamówienie na nasiona. Wiesz jak mi się latami nic nie udawało wyhodować z nasion to już nie kupowałam, teraz jak mi się sporo udaje to przeginam w drugą stronę
Dobre wypoczynku weekendowego Ci życzę
Iwonko kochana to Ty uważaj, bo tak przygody dla Ciebie jeszcze nie są wskazane
U nas ładnie dzisiaj zobaczcie!

Niektóre róże co zostawiły sobie liście na zimę wyglądają po mrozach nieźle

Ciemierniki dostały jednak po nosie

Taki ładny skalniaczek korzeniaczek

I majowo!

Na koniec kogut życzy miłego wieczoru