Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Witaj Aniu ,zagladam dośc często ,chociaż nie zostawiam śladu .Zazdroszczę Gardenii ,zawsze to jakaś atrakcja i przerywnik w czekaniu na wiosnę.Nie wysiałam jeszcze lobeli i muszę to zrobić jutro.Nie spieszę się za mocno bo potem siewki mocno się wyciągają a jak długo zimno to duża część się marnuje i nie doczeka wysadzenia do gruntu .Zkoprem zawsze jest problem gdy jest gorąco bo on do kiełkowania potrzebuje sporo wilgoci .Trzeba go praktycznie do wschodów podlewać codziennie ,inaczej nic z tego.Trochę na południu powiało i pokurzyło,na szczęście krótko .Czekamy na wiosnę ;:65 Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne tulipanki nam pokazujesz. Dzięki za przywrócenie nadziei, że pojawią się niedługo.
Pierwsza fotka prześliczna, to mój ulubiony kolor. Jeszcze musimy czekać na takie widoczki, a cierpliwość już na wyczerpaniu ;:223
Sasanki bardzo są piękne, żałuję, że u mnie nie chcą rosnąć. Lubią wapienną glebę, a u mnie kwas.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Piękne letnie wspomnienia, super połączenie Novalisa z Werbeną ;:138
Zamówiłam Lavender Ice, myślę, że będę ją już podziwiać u siebie w tym sezonie :)
U mnie sasanki nie chcą rosnąc :(

Aniu napisz proszę coś więcej o Perennial Blue,na jakim stanowisku rośnie, czy lubią ją szkodniki i jak długo ją posiadasz :?:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Natchniona sasankową dyskusją poszłam sprawdzić w ogrodzie - są wszystkie 3 :tan . Ciekawe, czy jakaś nowa wykiełkuje. Wszystkie nasiona rozsypałam na rabacie, bo nigdy nie wzeszły mi siane w doniczkach.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pytałas o czekoladowy kosmos. Niestety jest to roślinka do przechowywania w domu. Czyli nie dla mnie

Kosmosy prawdopodbnie nie miały odpowiednich zim. Podejrzewam, że powinny przemarznąć, a ostatnio mieliśmy łagodne zimy i po kosmosach
Już kupiłam nasionka. Wysieję na tej rabacie z ostnicami. Powinno fajnie wyglądać
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Utopiłaś kobyłę??? no trudno ;:224 Ja już chyba nie kupuję. Zamówiłam dziś masę zawilców japońskich, będzie co sadzić. A wczoraj wysiałam cleome, rozplenice, sadziec, orliki...Nie mam już gdzie stawiać. Muszę kupić półki i postawić w oknie balkonowym sypialni :;230

Masz wejściówki na Gardenię? Jedna jest w Magnolii czy dwie? Bo wiercę dziurę w brzuchu mojemu M i wygląda na to że będzie sukces. Chyba pojedziemy samochodem. Nigdy tam jeszcze nie byłam i już jestem podjarana na maxa ;:87

A kosmosy czekoladowe są u Starkla, jakieś 49 zł za trzy sadzonki
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - też wybieram się do Czacza na zakupy, szczególnie zależy mi na doniczkach. Niestety nie zawsze możemy tam kupić to, co chcemy. Kiedyś widziałam tam przepiękną pergolę. Krasnale też się znajdą, ale ich nie szukam.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu o której będziesz na Gardenii? Ja już odliczam dni i godziny - strasznie nie mogę się doczekać :heja Bliżej terminu napiszę Ci PW z nr tel żebyś się odnalazły na targach 8-) W wątku targowym myślą nad znakiem rozpoznawczym, żeby się poznać. Ja na pewno będę mieć białą czapeczkę z daszkiem, więc śmiało jakbyś mnie gdzieś zauważyła, zaczep mnie :tan Cudne tulipanki ;:oj Ja jeszcze dziubie małe co nieco dla przyjaciółki z USA która przyjechała po 3 latach niewidzenia ;:167

Pozdrawiam ciepło ;:196

edit... Wysiewy tak sobie... aksamitka kaput całkiem.... nagietek jeden rodzaj jakiś wybiegnięty.... a drugi jako tako.... szału nie ma ... ;:223 Za to wydziergałam sobie koszyczek z tulipanami haftem ;:19
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nasionka na parapecie potrzebują słońca,a tu nie ma ani jednego promyczka.Spojrzałam w prognozę,po 17 ma się pojawić,po czym zaraz zajdzie.Może jutro będzie lepiej?
Pojechałam wczoraj do LM i kupiłam cebulki frezji,przypominają mi moje dzieciństwo,kiedy to u babci bardzo często gościły w wazonie,a ja nosa nie wyciągałam...ten zapach ;:170 Na regale były tez floksy,a mi wpadł jeden w oko,dwukolorowy to też capnęłam.
Posadzę go na razie do doniczki,bo już wypuszcza zielone ;:333 W Biedronie jest już ziemia to 4 worki też wtachałam do auta.Trzeba robić zapasy ;:215

Elu witaj u mnie:)Gardenia to taki początek wiosny i sezonu,ciekawość,która jest we mnie,czy pojadę tylko raz,czy może będę jeździła co roku? Lobelia moja bardzo słaba,może kilka uratuję? Mało słońca ;:222
U mnie wczoraj mocno wiało,na balkonie poprzewracały się doniczki ;:oj

Jolu ja też czekam na wiosnę,odliczam dni i tupię nogami,kiedy pojadę coś pogrzebać w ziemi ;:108
Napisałaś,że sasanki u Ciebie nie chcą rosnąć? A próbowałaś z fioletowymi? U mnie najlepiej sobie radzą,a białe zniknęły ;:224

Krysiu i u Ciebie nie chcą rosnąć sasanki? Nawet kiedy kupisz gotowe sadzonki?
Lavender Ice jest śliczna,będziesz się z niej cieszyć ;:215
Perennial Blue to mocarna róża,rośnie na słońcu,kwitnie bukiecikami,powtarza kilkakrotnie w ciągu całego sezonu.
Praktycznie kwitnie całe lato,czasami mszyca ją oblepi,ale oprysk pomaga ;:108 Polecam ją na trejaże,pergole,wysokie płoty ;:108
Rośnie u mnie już 5 lat...

Aniu oj te sasanki,jak ja je kocham ;:167 Milusińskie...ciekawe jak moje w tym roku dadzą radę?
Najwyżej dokupię kilka ;:303 Moje wysiane nasionka w kuwecie,robię doświadczenie...

Gosiu kosmosy i ja wysieję te kolorowe,czekoladowy tylko do wewnątrz? Hmm myślałam,że w gruncie da radę?

April-Jolu ano utopiłam kobrę ;:306 Dwa razy mi się udało dochować cudne kobyły,a teraz zgniła.
Ale to nic,zn ów wysiane kolejne,jak teraz nie wzejdę to :pogon
O proszę trochę nasion wysiałaś,ja też próbuję z rozplenicą,na razie kilka ostnic wyszło na powierzchnię,floksy drummonda ładnie rosną,coś niecoś będę miała....jak nie zatopię ;:306
W Magnolii jedna wejściówka,kupiłam dwa numery.Fajnie,że i Ty się wybierasz:)
Kosmosy czekoladowe taka drożyzna? O nie no nie zwariowałam jeszcze ;:303

Ewuś już od dwóch lat się tam wybieram i kierowcy nie mogę znaleźć bo to w piątek się jedzie tak?
Wtedy jest świeża dostawa? Za poidełkiem bym się porozglądała ...

Anetko myślę,że przed południem,około 9 wyjeżdża pociąg.Biała czapeczka? najlepiej nr tel i się spikniemy ;:333
Masz coś w planach kupić? A jak zdrówko? Mam nadzieję,że już ok...

Niestety już przekwitł,pójdzie do ogrodu...

Obrazek

Z narcyzków tylko szczypiorki zostały...

Obrazek

Frezje ...tęsknię za zapachem,więc dziś wysadzę cebulki do doniczki...Jola Yollanda obudziła we mnie tęsknotę...

Obrazek

I taki oto cudaczek floks

Obrazek

Miłego dnia
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu ładne zakupy, zwłaszcza floksik ;:oj Prawie zdrowa, jeszcze kaszel mi został... Dobrze, że dałaś znać... że ziemia w Biedr.... to zaczynam od dziś noszenie.... jak co roku ;:196 Trzeba formę na wiosnę szykować - zawsze po 2 woreczki noszę i na działeczkę ;:3 A w Biedronce są jakieś kapersy? :oops: Trzymam kciuki za frezje, widziałam takie w Obi... ja wzięłam 2 opak miksa pojedynczej czyli 20 cebulek. Będziemy porównywać jak rosną ;:333 Na Gardenii planuje coś kupić.... sama nie wiem co :oops: Raczej bym jakieś krzaczki chciała niż cebulki - bardzo liczę na ten kiermasz roślin. Budżet zakupowy miałam duży ale od wczoraj mniejszy.... 11 marca wekend w Dreźnie, Budziszynie i twierdzy Kónigstein a w maju parę dni ze znajomymi w Rumuni :heja A EUR drogie :twisted: A masz coś konkretnego coś na oku za czym się będziesz rozglądać na Gardenii? Ciekawe kiedy rzucą drzewka owocowe w B - kusi mnie jeszcze na grusze i czereśnie - mimo że mam już po 2 sztuki ;:170 Cebulka na szczypiorek dorodnie mi rośnie na parapecie - chociaż ona ;:218

Pozdrawiam ciepło, miłego dzionka ;:47
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że Yollanda nie tylko we mnie wzbudziła tęsknotę za frezjami. Piękny kolor kupiłaś. Będziesz je na stałe uprawiać w doniczce, czy pójdą później do gruntu?
Ja nigdy w życiu nie sadziłam frezji, ale tak bardzo je lubię, że muszę spróbować w tym roku.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Też będę sadzić frezje do doniczek. Chciałabym by ich zapach umilał nam letnie posiedzenia na balkonie.
Aniu koler frezji cudny. Ja mam białe.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu zaległy spacer wśród twoich rabat wyjątkowo miły. :) Sasanka rozczulająca. ;:167 Nie zalewaj siewek, mnie to też się zdarza, ale zauważyłam, że przesuszenie im mniej szkodzi. Zakupy znowu cieszą, :D U mnie czas na wagę złota, to mam spokój. ;:306 Frezje dostałam, jako gratis, ale nie zamierzają się zielenić. ;:222 Miłego spędzania czasu na Gardenii. :wit
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15

Post »

Przyleciałam i ja do różanego ogrodu :D Piękne róże masz.
Zainteresowało mnie to,że napisałaś o Leonardo niski,kompaktowy. Czy go tniesz jak rabatówkę ?
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Frezje sadziłam bezpośrednio do gruntu w ubiegłym roku, ładnie zakwitły, choc trwało to krótko. Teraz też kupiłam, własnie w O...i. Aniu - ja wiem, że dostawa jest w sobotę, śmiało można pojechać w weekend, tylko uważaj, po której stronie ulicy parkujesz, bo łatwo można otrzymać mandat.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”