Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
- brombiel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Blues w kaktusach 2 - onectica na bis
Piękne te kwiatuszki i misiek też 

- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale jakie szable wokół tego miśka! Imponujące.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Echinofossulocactus - tym razem obvalatus
- przepięknie się pokazał, bardzo ładny kwiatuszek. Będziesz się w nich specjalizować? Widać, że im dobrze u Ciebie
A kedrostis kompletnie nie moja "działka", choć roślinka sama w sobie bardzo ciekawa. Niech zdrowo rośnie!

A kedrostis kompletnie nie moja "działka", choć roślinka sama w sobie bardzo ciekawa. Niech zdrowo rośnie!

Piękne kaktuski, najbardziej przypadły mi do gustu te puszyste mammillarie, niesamowicie wyglądają, wcale nie potrzebują kwitnąć 

-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilekroć widzę "wianuszek" u Mammillaria, uśmiecham się i zadziwiam - z sobie widomych ewolucyjnych powodów przypadkowo tak przypasowały do ludzkiej wizji uwieńczonej głowy ...choć jak widzę nie wszystkie gatunki kwitną tak regularnie i licznie - super widoczki u Ciebie!
- Phacops
- 1000p
- Od: 8 wrz 2012, o 09:43
- Kontakt:
Moje 2 N. scopa to mają inne podejście... Mam 2 sztuki 1 gruba niższa ale sporej masy a inna węższa wyższa ot taki sobie który był w planach aby go wydać bo liczyłem na tego krępego iż coś pokaże.
No i rok temu patrze.... a tu kwitnąć chce nie ten co powinien. Puścił jakoś 2 kwiaty potem powtórzył w końcu lata 3 kwiatami.....a ten spasiony nic. Teraz patrze a ten znów ma 10 pąków a spaślak nic...
No i rok temu patrze.... a tu kwitnąć chce nie ten co powinien. Puścił jakoś 2 kwiaty potem powtórzył w końcu lata 3 kwiatami.....a ten spasiony nic. Teraz patrze a ten znów ma 10 pąków a spaślak nic...
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Za bardzo go spasłeś i biedaczek nie ma już sił by pąki produkować 

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Carmenka ślicznota 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 mar 2013, o 18:41
Matko kochana, jaka szkoda, że ja do dyspozycji mam tylko parapety..... 

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za miłe odwiedziny
czaga - parapety to jest już coś! One potrafią pomieścić zadziwiającą ilość doniczek!
Jeżeli tylko nie sa północne, a już jak sa południowe, to koniecznie powinny się znaleźć na nich kaktusy!
Jak się porozglądasz po wątkach, to sama zobaczysz, że wielu ma 'tylko' parapety, ale za to z jaką zawartością!
Słońca niewiele, gorąc umiarkowany, kaktusiska i kaktusiątka ociągają się z kwitnieniem, ale coś tam się dzieje pomalutku.
Przede wszystkim - zakwitła pierwsza mediolobivka z zeszłorocznych zakupów od Roberta - otworzył się ten zieloniutki pączek i pokazał cudowny kwiateczek!!!
Mediolobivia haagei v. canacrusensis

Poza tym kolejny Echinofossulocactus - miał 4 pąki, otworzył 3

Nie wiem, Żanetka, czy one mi tak dobrze idą - długo czekałam aż raczą coś pokazać, ale warto było czekać, lubie je, więc nie mówię 'nie'
Graptopetalum przeżyło zimę, przerosło doniczkę i może w tym roku zakwitnie?
Graptopetalum (Tacitus) bellum "Casiopeia"

Nie może się też oczywiście obyć ten wątek bez lofoforki, która się robi leniwa i nie chce jej się nawet kwiatka rozkręcić, ale spox, przetrzymamy ją

czaga - parapety to jest już coś! One potrafią pomieścić zadziwiającą ilość doniczek!

Jeżeli tylko nie sa północne, a już jak sa południowe, to koniecznie powinny się znaleźć na nich kaktusy!
Jak się porozglądasz po wątkach, to sama zobaczysz, że wielu ma 'tylko' parapety, ale za to z jaką zawartością!

Słońca niewiele, gorąc umiarkowany, kaktusiska i kaktusiątka ociągają się z kwitnieniem, ale coś tam się dzieje pomalutku.
Przede wszystkim - zakwitła pierwsza mediolobivka z zeszłorocznych zakupów od Roberta - otworzył się ten zieloniutki pączek i pokazał cudowny kwiateczek!!!

Mediolobivia haagei v. canacrusensis

Poza tym kolejny Echinofossulocactus - miał 4 pąki, otworzył 3

Nie wiem, Żanetka, czy one mi tak dobrze idą - długo czekałam aż raczą coś pokazać, ale warto było czekać, lubie je, więc nie mówię 'nie'

Graptopetalum przeżyło zimę, przerosło doniczkę i może w tym roku zakwitnie?

Graptopetalum (Tacitus) bellum "Casiopeia"

Nie może się też oczywiście obyć ten wątek bez lofoforki, która się robi leniwa i nie chce jej się nawet kwiatka rozkręcić, ale spox, przetrzymamy ją

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Pięknie dzisiaj u Ciebie, aż miło popatrzeć na Twoich ulubieńców w takiej formie! 

- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Goszczą u Ciebie delikatne ale cudowne kolorki
Mammillaria hahnii wygląda zjawiskowo
I masz rację, w sumie nie ma reguły co do roślin i ich chęci wzrostu, niby carnosa taka łatwa a widzisz
U mnie też jest kilka które od zimy stoją jak zaklęte, dobrze że chociaż im korzenie rosną 

Mammillaria hahnii wygląda zjawiskowo

I masz rację, w sumie nie ma reguły co do roślin i ich chęci wzrostu, niby carnosa taka łatwa a widzisz

Oj pięknie Twoje roślinki wykorzystały te krótkie słoneczne przebłyski żeby pochwalić się kwiatami. Ja zawsze mam problem z tym żeby powiedzieć które mi się najbardziej podobają wszystkie są dla mnie piękne.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Lucynko! Pięknie masz u siebie! Ja niestety chyba znowu mam trochę sezonu do tyłu, bo dziś w nocy ma u nas być 3 stopnie i trochę roślin tych delikatniejszych głupieje. Fajnie jest za to popatrzeć, jak u Ciebie kwieciście i pięknie, wielkie brawa! 

-
- Od: 9 sie 2013, o 08:57
Masz piękną kolekcję i piękne kwitnące okazy

Pozdrawiam Anna