Działka już nie tylko z widokiem :)
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Wiem Jolu, właśnie nad tym zastanawiałam wczoraj i stwierdziłam, że jakieś miejsce kilku sztukom znajdę
Ah ta manie ogrodowa, nie długo to ja w piwnicy nie będę miała ogórków czy grzybków tylko same kwiaty 
- marcyjanna
- 200p

- Od: 23 cze 2009, o 17:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze, że kupiłas wejmutkową pendulę, to ja już nie kupię, bo zastanawiałam sie nad nią dlugo. U Ciebie sobie będę ją oglądać
U mnie już liście spadają z drzew, a u Ciebie wszystko kwitnie w najlepsze.
U mnie już liście spadają z drzew, a u Ciebie wszystko kwitnie w najlepsze.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Celinko, u mnie ładniutkie słoneczko i całkiem ciepło dzisiaj. Mam jeszcze nadzieję na kwitnienie datur i oleandra
Graziu, oj to bardzo zaraźna choroba
a zagladaj, takie miniaturowe nie są groźne i nie zajmują duo miejsca
Zaraz coś wrzucę to może chwycisz bakcyla
Aniu, też po cichutku mam taką nadzieję, ale czy doczekam sie takich szyszek, jak Ty
u mnie same maluchy
nooo mam tylko takie koreańskie, nabyte szyszki

i wiosną miałam jeszcze trochę czerwonych.
Paweł, tyle jest cudnych długowłosych sosen, że ja bym nieco ten las przemieszała, żeby nie było monotonii
taki Wiethorst lub Wallichana Zebrina
byłoby pięknie. A tę ostatnią właśnie zamierzam najprawdopodobniej nabyć w przyszłym roku
Agnieszka przecudnej urody, a jak podrośnie
Romku, pięknotki należy okryć, z pewnością młode roślinki, bo starsze już powinny dać sobie radę
tak jak większość. Zobaczymy co przyniesie nadchodząca zima.
Paula, bardzo rozsądna decyzja ... znaczy ta z cebulami
bo słoiczków raczej nie radziłabym się pozbywać
Małgosiu, a można wiedzieć dlaczego po długim namyśle postanowiłaś jej nie kupować? Jakieś przeciwwskazania?
Do mnie oczywiście zapraszam na zaległą kawusię
no to jeszcze pinusy parviflorki
Goldielocks

Tanima No Yuki

Saphir

Graziu, oj to bardzo zaraźna choroba
Aniu, też po cichutku mam taką nadzieję, ale czy doczekam sie takich szyszek, jak Ty

i wiosną miałam jeszcze trochę czerwonych.
Paweł, tyle jest cudnych długowłosych sosen, że ja bym nieco ten las przemieszała, żeby nie było monotonii
Romku, pięknotki należy okryć, z pewnością młode roślinki, bo starsze już powinny dać sobie radę
Paula, bardzo rozsądna decyzja ... znaczy ta z cebulami
Małgosiu, a można wiedzieć dlaczego po długim namyśle postanowiłaś jej nie kupować? Jakieś przeciwwskazania?
Do mnie oczywiście zapraszam na zaległą kawusię
no to jeszcze pinusy parviflorki
Goldielocks

Tanima No Yuki

Saphir

O tak - wallichiana Zebrina również przepiękna, tylko rośnie słabo. Choć z drugiej strony dla mnie to zaleta 
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Ta szyszka przyleciała jako prezent z Kalifornii
Nie widziałam w Polsce takich wielkich. Jodłowych nie zbieram, bo się osypują 
- marcyjanna
- 200p

Jedyne przeciwwskazanie to takie, że to duże drzewo będzie. Staram sie mysleć przyszłościowo, chociaż nie wiem czy to ma sens, skoro w 2012 ma byc koniec świata
A co do tej Zebry, to poczytaj, co pisze Pinus: http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=956&imgno=0
Całe szczęście, że mieszamy na Syberii, bo zawsze to kilka roslin jest mniej do posadzenia
A co do tej Zebry, to poczytaj, co pisze Pinus: http://www.pinus.net.pl/opis.php?id=956&imgno=0
Całe szczęście, że mieszamy na Syberii, bo zawsze to kilka roslin jest mniej do posadzenia
- Steasi

Jeju ale ty masz masę tych iglaków- przerażasz mnie tym.Zazdroszczę ci pola,żeby to wszystko pousadzac 
Nie kwestionuję absolutnie wiedzy p. Kurowskiego, ale mój egzemplarz ma jakieś 5-6 lat i nie więcej niż pół metra 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Pawełku dziękuję za utrzymywanie mnie przy rodzącej się decyzji
Może ta sosna i rośnie wielka w naturalnych warunkach, jak większość innych. Jednak my zawsze musimy brać poprawkę, prawda
Aniu, może z Korei
raczej. Ale ładne są prawda? Też nie lubie jak się obsypują, ale zima głodne ptaszyska mają przynajmniej gdzie szukac pożywienia. Szyszek kalifornijskich się dotychczas nie doczekałam
Małgoś Paweł odpowiedział jako kilkuletni posiadacz rzeczonego drzewka, więc może .... jednak.
A czy czytałaś informacje o zakupionej przez Ciebie sośnicy, ona też nie bardzo do naszych warunków niby, a doskonale sobie radzi
Muszę się w końcu do Ciebie wybrać, bo wyglada, że miejsca jeszcze trochę
masz. Ale trzeba to ocenić naocznie, tak pięknie rozrosły się Twoje roślinki. Tylko tym razem jestem nie bardzo zmotoryzowana i popołudniowa rahabilitacja jeszcze
No i oczywiście zmiana nazwy wątku od wiosny, bo jest nieodpowiedni
, ale to już chyba ktoś sygnalizował
Pauluś szukaj malutkich i wolnorosnących, zawsze możesz obejrzeć z każedej strony
a i mało miejsca potrzebują 
Aniu, może z Korei
Małgoś Paweł odpowiedział jako kilkuletni posiadacz rzeczonego drzewka, więc może .... jednak.
A czy czytałaś informacje o zakupionej przez Ciebie sośnicy, ona też nie bardzo do naszych warunków niby, a doskonale sobie radzi
Muszę się w końcu do Ciebie wybrać, bo wyglada, że miejsca jeszcze trochę
No i oczywiście zmiana nazwy wątku od wiosny, bo jest nieodpowiedni
Pauluś szukaj malutkich i wolnorosnących, zawsze możesz obejrzeć z każedej strony
- marcyjanna
- 200p

Paweł, ja pisałam, że wejmutka Pendula bedzie duża, a link od Pinusa dałam do Zebriny. No i teraz pytanie, które Twoje ma pół metra. Jeśli pendula, to zadzieram kiece i lecę kupić. No chyba, że Pamelka mi ją podkupiła
Jola, w Bisko kupowałaś swoją?
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
No, zamieszałam. Pisałam o mojej szyszce sosnowej, bodajże z Pinus jeffreyi. Wieczorem wstawię u mnie zdjęcie "półki szyszkowej", to będzie wiadomo o co chodzi.
Grunt to się dogadaćmarcyjanna pisze:Paweł, ja pisałam, że wejmutka Pendula bedzie duża, a link od Pinusa dałam do Zebriny. No i teraz pytanie, które Twoje ma pół metra. Jeśli pendula, to zadzieram kiece i lecę kupić. No chyba, że Pamelka mi ją podkupiłaJola, w Bisko kupowałaś swoją?
- marcyjanna
- 200p

uuu szkoda, że nie pisałeś o wejmutce
No to jednak jej nie kupię.
- Steasi

No niby tak ale u mnie to już i tak ciężko z miejscem, naprawdę. Muszę rozgraniczać moje większe zachcianki od tych mniejszych.Niestety
Dzisiaj wysyłają się do mnie 3 kolory trzykrotek i brunera' jack frost'. Trzykrotki może i takie zwykłe, nic specjalnego ale urzekły mnie swoją dziwnością i to ta większa zachcianka :P
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
O nie......u Ciebie wirus iglakowy krąży,u Pawła następny...chyba będę omijac strony zainfekowane kłującym wirusem