Ogród -mój azyl -JolantaG część 5
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 5
Jolu nie wiesz przypadkiem czy ten bodziszek różowy ma jakąś nazwę? Wydaje mi się , że mam takiego samego ( rośnie niewysoki , kwiatek delikatny róż z ciemniejszym żyłkowaniem).
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
W czasie deszczu .

Jolu gdyby nie było dopisku "w czasie deszczu"
to ja pomyślałam
, że bajecznie zrobiłaś strumyk widoczek bardzo ciekawy, zresztą świetnie pokazujesz swój ogródek i coraz to nowe rabatki

Jolu gdyby nie było dopisku "w czasie deszczu"
to ja pomyślałam

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne te twoje rozrabiaki. A tak poza tym to nie ściemniaj rabatą w deszczy, tylko pochwal się, że budowałaś strumień w ogrodzie.
Zresztą bardzo fajnie ci wyszedł. 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
A ja myślałam, że to taki przemyślny, sztucznie poprowadzony strumyczek

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Fiołek mnie urzekł i nektarynka też śliczna 

'Jedyną stałością tego świata jest jego zmienność ~ im większa nasza świadomość ~ tym większa odpowiedzialność za te zmiany ciąży na nas.'
domowe roślinki
ogrodowe roślinki
domowe roślinki
ogrodowe roślinki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
PITERKU ,przecież kiermasz jest dla wszystkich .Nie tylko dla tych co coś przywieźli .Przy najbliższej okazji Ci go przywiozę.Czy będziesz u Krotoszyńskiego GRZESIA
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=35253
POLU ,będę miała oczy wkoło głowy .
MIRKO ,nie znam nazwy tego bodziszka .Mam go od MAJECZKI -MARIASEN .Może ona zna nazwę .W rzeczywistości kolorek jest jeszcze ładniejszy .Nie taki wypłowiały .
TARO ,ja ten strumyczek właśnie specjalnie taki zrobiłam ,ale woda jest w nim tylko w czasie deszczu .W czasie suszy ,to taki suchy strumyczek .Działeczkę mamy troszkę z górki i woda z drogi wpływałaby nam na podwórze.W obecnym czasie ulewnych deszczy nie chcę mieć wody tam ,gdzie mi nie pasuje .Ja jej na to nie pozwalam i kieruję właśnie w to miejsce .
IGIEŁKO ,dziękuję .Ta rabatka jest dość piaszczysta ,w lesie,dlatego zrobiłam ten strumyczek i kieruję wodę właśnie w to miejsce .
OLU ,dobrze myślałaś . :P
YOSHI ,dziękuję .

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=3&t=35253
POLU ,będę miała oczy wkoło głowy .

MIRKO ,nie znam nazwy tego bodziszka .Mam go od MAJECZKI -MARIASEN .Może ona zna nazwę .W rzeczywistości kolorek jest jeszcze ładniejszy .Nie taki wypłowiały .
TARO ,ja ten strumyczek właśnie specjalnie taki zrobiłam ,ale woda jest w nim tylko w czasie deszczu .W czasie suszy ,to taki suchy strumyczek .Działeczkę mamy troszkę z górki i woda z drogi wpływałaby nam na podwórze.W obecnym czasie ulewnych deszczy nie chcę mieć wody tam ,gdzie mi nie pasuje .Ja jej na to nie pozwalam i kieruję właśnie w to miejsce .
IGIEŁKO ,dziękuję .Ta rabatka jest dość piaszczysta ,w lesie,dlatego zrobiłam ten strumyczek i kieruję wodę właśnie w to miejsce .
OLU ,dobrze myślałaś . :P
YOSHI ,dziękuję .

Jolu , mam żółty " Goldboll" ( chyba, nie pamiętam dokładnie) i wygląda identycznie , jak czerwony. Ale muszę Ci powiedzieć,że mi wcale nie przeszkadzają te długie łodygi . Jak kwiat robi się brzydszy, to zaraz wycinam z łodygą - kwitną bardzo, bardzo długo , do jesieni.JolantaGraj pisze:...Mam jeszcze żółty,ale jeszcze nie zakwitł .Jaki był wzeszłym roku ,nie pamiętam .![]()
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Jolu piękne , ciekawe rośliny u Ciebie goszczą.Ilość żurawek imponująca.Gratulacje dla Pana Męża za wykonanie ciekawej mozaiki. Gdzie Ty zdobywasz te wszystkie ogrodowe rarytaski.Kotki urocze- pewnie sieją spustoszenie
Kaśka

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
POLU ,spojrzałam w moje zapiski i mój żółty kuklik ,to też GOLDBALL.Pewnie mój żółty już nie zakwitnie ,a może tylko troszkę się spóźni .
BABI -KAŚKA ,oj masz rację kotki sieją spustoszenie .Aż żal patrzeć na roślinki .Muszę poszukać im dobre domy .
Roślinki kupuję na allegro ,w sklepach wysyłkowych ,w ogrodniczych na miejscu ,w podróży oraz wymieniam się z forumowiczami .

BABI -KAŚKA ,oj masz rację kotki sieją spustoszenie .Aż żal patrzeć na roślinki .Muszę poszukać im dobre domy .

Roślinki kupuję na allegro ,w sklepach wysyłkowych ,w ogrodniczych na miejscu ,w podróży oraz wymieniam się z forumowiczami .
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, fantastyczne zdjęcie kotów.
Nie znam nazwy tego różowego bodziszka. 

- idea
- 500p
- Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Jolu jaki fajny potoczek
no i reszta również
Pozdrawiam
Majka

Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!
http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą!

Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Niestety Joluś, nie będę - ale jak będzie Sylwek albo Grzesik to oni mogą mi wziąć 

-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu szkoda ,że tak daleko od siebie mieszkamy ,ja bym kotki przygarnęła ,a najbardziej na rudego choruje 

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu bardzo ciekawie wyszedł Ci strumyczek . A na spód dałaś folię
Nie mów tylko , że tak przypadkiem trafiłaś na takie ładne okazy . To już a konto
imieninowych prezentów
Liliowce przywalili
....

Nie mów tylko , że tak przypadkiem trafiłaś na takie ładne okazy . To już a konto
imieninowych prezentów

Olu, to Ty budowlańcom także przywal ! Najlepiej kopnij maszynerię w lewą gąsienicę.aleksandra odwazna pisze:Liliowce przywalili
![]()
![]()
....