Mój ogród- mariasen cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ola, u mnie padało przez może 5 minut dobrze, że wczoraj podlałam, strasznie wszystko wyschło.
Teraz będzie się dobrze pracować bo nie jest gorąco. :lol: :lol: Przyjemnej pracy na działce :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Majko, dostałam od Ciebie kawałek owsa, lecę na działkę go wsadzić i co rośnie sobie całkiem spora kępa, ale ze mnie gapa, jak już nie pamiętam co na ogrodzie rośnie. :wink:
x-d-a

Post »

Majeczko, czy jarakanda ma jeszcze jakąś inną nazwę? Próbuje coś o niej znależć w necie i wyskakują mi same obcojęzyczne strony.. A mam bardzo podobną roślinkę, którą dostałam w prezencie jako "akację".
W każdym razie jest piękna; na razie stoi na dworze, ale nie bardzo wiem, jak ja zimować...
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga, a może to co masz ode mnie to wydmuchrzyca? Moja urosła do takich rozmiarów, że aż się za głowę łapię. Owies wieczniezielony jest piękny.

Dalu, to jakaranda mimozolistna, jacaranda. Nie znam innej nazwy. Z tego co wiem to u nas nie zimuje. Może Twoja to faktycznie akacja? :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
x_P-42

Post »

Majko, nie chodzi o to, że mam o Was - Tobie i Romku - dobre, grzecznościowe zdanie. Wystarczy spojrzeć na Wasze ogrody i wszystko wiadomo.
A teraz dość podlizywania się , przystępuję do konkretów. Przeczytałam w którymś ubiegłorocznym ( chyba) poście, że masz "Sea Gulf Stream". Mogłabyś ją zaprezentować w Koncercie Życzeń ? Dostałam ją niedawno a chciałabym zobaczyć, co mnie :heja czeka . :heja
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

mariasen pisze:Iga, a może to co masz ode mnie to wydmuchrzyca? Moja urosła do takich rozmiarów, że aż się za głowę łapię. Owies wieczniezielony jest piękny.

Dalu, to jakaranda mimozolistna, jacaranda. Nie znam innej nazwy. Z tego co wiem to u nas nie zimuje. Może Twoja to faktycznie akacja? :lol: :lol:
Majko, mam od Ciebie to co rośnie na psim terenie, Ty będziesz wiedziała. :wink:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polu, Sea Gulf Stream to podobno piękna hosta gdzieś od trzeciego roku. Moja w tym roku nie wygląda ciekawie, pierwsze liście chyba trochę przymarzły, ale fotkę mogę wstawić

Obrazek

Iga, to będzie wydmuchrzyca. Posadź ją od razu w jakiejś dużej donicy. Jest piękna ale wielka.

Kwitnie mi pięknie róża znowu nie pamiętam jaka

Obrazek

Obrazek

i jeszcze jeden kwiatek jaśminu

Obrazek
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, bardzo podoba mi się jakaranda, a jeszcze bardziej passiflora. Mi na ogół trafiają się błękitne, choć mam już z trzech źródeł. Wczoraj wszedłem na wątek o passiflorach i wciągnęło mnie.
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, napisz proszę trochę o małej ale wdzięcznej roślince felicji. Ona chyba nie zimuje?
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku, tą passiflorę kupiłam kwitnącą, nie mogłam się oprzeć. Niebieską mam z nasion. Jak znajdę kwitnącą to kupię jeszcze białą. Jakaranda ma piękne liście i nawet jak nie zakwitnie to i tak jest piękna.

Aniu, felicja podobno nie zimuje. Traktuję ją jako roślinę jednoroczną. Może w tym roku uda mi się ją przetrzymać w mieszkaniu bo zależy mi też na tym skrętniku. Pozostałe skrętniki mam kilka lat.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Już zżera mnie niecierpliwość co wypatrzysz na wyjeżdzie :!: :oops: :!:
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Masz wspaniałą wielgachną barbulę - dowód dla niedowiarków, którzy twierdzą że ciężko ją przezimować. U mnie już też barbule są spore, ale ta największa jakoś się ciut wyłożyła, nie ma takiego ładnego pokroju jak u Ciebie!
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, zobaczymy. :lol: :lol:
Piterek, mam dwie takie wielkie Barbule, mocno je przycinam wiosną i później mają ładny pokrój. Jedną chyba wydam żeby zrobić miejsce na nowe rośliny. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Już ustawiam się w kolejkę .
To krzew do metra więc mam miejsce i te niebieskie kwiatki , ach :!: :!: :!: