Co nowego u jol_ki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu wspaniałe odmiany narcyzów :D
W tym roku też niestety obserwuję gorsze ich kwitnienie :?
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Babopielka pisze:Jolka niestety nie jadę do Minikowa ,nie mogę :( a mak nie jest ode mnie :?: bo moje też tak wyglądają :wink: ale już nie pamiętam co ja Ci dałam ,skleroza nie boli :? :lol:
Bożenko ja się do Minikowa w tym roku nie wybieram - zawsze jest tam problem z dojazdem - godzina albo lepiej w korku :roll: zresztą i tak jeździłam tam głównie po to , żeby się ze znajomymi ze studiów spotkać :D
maka od Ciebie nie przywoziłam, poza tym rośnie w miejscu gdzie na pewno nic nie dosadzałam :roll: no nic, niech sobie rośnie :D

Ala moja budleja już miała porządne liściory... na razie nie ścięłam tych zmrożonych, zawsze to jakaś ochrona.. widziałam wczoraj, że odbiła ;:215
hortensje z kolei to maleństwa, które dostałam od Bożenki, obawiam się, że powędrowały do ;:118

Grażynko mój sąsiad powiesił na płocie dwie budki lęgowe - muszę go podpytać, może ten dudek to lokator jednej z nich?

Magda to dla Ciebie,Ali i Wiolki

Obrazek

Obrazek

i jeszcze kilka zaległych.. (nowe w aparacie, same się jakoś nie chcą zgrać na kompa :;230)

hiacynty to już przeszłość niestety :cry:
Obrazek

Obrazek

tak wyglądała tawułka zanim ją przymroziło... ale już odbija ;)
Obrazek

i barwinek
Obrazek
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja mam jeszcze hiacynty :) ,bo moje jak zwykle opóźnione w rozwoju :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Ja też mam jeszcze hiacynty :roll:
Wiesz może co to za odmiana tego narcyza z dedykacją. Mam go ale nie potrafię go nazwać.

Ciekawa jest ogromnie jakie epimedium kupiłaś, bo z tego co ostatnio czytałam, to jest ich kilka rodzai.
I tak na marginesie ... doczytałam, że jest wykorzystywana jako bardzo dobry afrodyzjak. :lol:
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Karolcia pisze:A ja mam jeszcze hiacynty :) ,bo moje jak zwykle opóźnione w rozwoju :;230
Magda, ja pewnie też bym jeszcze miała ale je wymroziło :evil:
tulipanka pisze:Wiesz może co to za odmiana tego narcyza z dedykacją
Wiolka wiem :D narcyz zwie się orangery :D
tulipanka pisze:Ciekawa jest ogromnie jakie epimedium kupiłaś, bo z tego co ostatnio czytałam, to jest ich kilka rodzai.
epimedium wygląda jak Twoje i Gabi, kwitnie na czerwono
przy okazji zagięłam z lekka pana w szkółce i trochę u niego zapunktowałam, bo on nie wiedział jak się ta roślinka nazywa ;)

PS. jadę dziś dokupić ze dwie koniki :;230
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

jol_ka pisze:
Magda to dla Ciebie,Ali i Wiolki

Obrazek
Tak...a o mnie się nie pamięta...Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Serdecznie dziękuję za tego narcyzika :D
Wkurza mnie tylko, ze ludziom, którym nie zalezy na kwitnieniu roślin (i w ogóle na nich), takie narcyzy np. szaleją aż oczy bolą od ilości i wielkości kwiatów, jest kilka takich działek u nas, kilka grup narcyzów, a reszta to grządki na warzywa, nawet nikt z posiadaczy nie pojawia się, a narcyzy kwitną. Tak mi się przypomniało to teraz, bo akurat jedni działkowicze mają pełno tych rozstrzępionych narcyzów.
Jolu hortensja może jeszcze odbiję, one tak szybko nie padają, zawsze od korzenia coś wyrośnie. Jak bys miała ochotę mogę Ci przesłać sadzonkę tej mojej białej i jeszcze kilka innych bylin.
A te białe hiacynty idealne na białą rabatę, musisz taką stworzyć :D
Jolu czy słuchałaś moze nowych utworów DM? Wiem wiem, gnebię Cie okropnie depechami :D
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Jolunia melduję , że kwiatuszki już są na rabatkach . Zrobię Ci fotkę , gdzie je posadziłam , klonik żółty ładnie rozwinął kwiatuszki , zdobi okno w jadalni i przypomina mi Wasz pobyt u nas . Było cudownie i bardzo mile wspominamy z Jędrusiem nasze spotkanie . Mamy bardzo dużo pracy , wieczorkiem nie miałam nawet siły , żeby siadać do kompa . Jak przyjedziesz następnym razem to dam Ci białą serduszkę , zapomniałyśmy o tawułce , tej co zaszczepiłam .
Pozdrawiamy Was bardzo cieplutko .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
jol_ka
1000p
1000p

Post »

Gabriela pisze:Tak...a o mnie się nie pamięta...Obrazek
Gabi miałam nadzieję Cię sprowokować do odzewu - coś dawno Cię u mnie nie było ;)
no i się udało :D
a TO specjalnie dla Ciebie :D

Obrazek
narcyz tahiti

Ala pisałam Ci na gg po tym jak mi wcięło posta dziś rano :? - słyszałam wczoraj WRONG i jestem pod ogromnym wrażeniem :D :D :D ależ Ci zazdraszczam tego koncertu!!
wiesz...hortensję (i nie tylko, o ile coś tam jeszcze znajdziesz) bardzo chętnie przygarnę :D :D :D
daj znać, czy coś sobie u mnie upatrzyłaś :D

Zosieńko tak przewidywałam, że jesteście bardzo zapracowani :roll: jarzębina posadzona wedle zalecenia obok domku, razem ze świerkiem - będą nam przypominały o pierwszej wizycie u Was :D było rewelacyjnie, stwarzacie fajną atmosferę i macie ogromne serca otwarte dla ludzi, dziękujemy za to ;:79

pomęczę Was dziś nieco fotkami - w końcu udało mi się je zgrać :D
same świeżynki wczorajsze i przedwczorajsze :D :D :D
na początek narcyzy - część już przekwitła, część dopiero zakwitnie - poniżej te, które kwitną teraz

ice wings
Obrazek

NN
Obrazek

white lion
Obrazek

mieszanka
Obrazek

minnow
Obrazek

jeszcze jedna mieszanka
Obrazek

NN
Obrazek

cdn...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Jolu, nie tylko Wrong jest wspaniały :D
Na tego pierwszego myslałam, że to thalia może, bo czekam na moją, podobny do tej odmiany, chyba. Ale minnow chyba też Ci ubogo zakwitł? Bo mój taka nędzę zaprezentował w tym roku, że aż płakać się chce.
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Jolu, ale cudowne narcyzy :shock: I dudek do Ciebie też zawitał. My to mamy szczęście do ptaków :)
Piszesz, że spotykasz się w Minikowie ze znajomymi ze studiów - studiowałaś coś związanego z ogrodnictwem/rolnictwem?
A jak wrzosy przeżyły ten przymrozek? Ja swoje teraz codziennie muszę podlewać, choć stoją w półcieniu. Trochę roboty z nimi jest. Nawoziłaś już? Ja jeszcze nie, dopiero zakupiłam Florovit :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
jol_ka
1000p
1000p

Post »

alana pisze:Jolu,Na tego pierwszego myslałam, że to thalia może, bo czekam na moją, podobny do tej odmiany, chyba. Ale minnow chyba też Ci ubogo zakwitł? Bo mój taka nędzę zaprezentował w tym roku, że aż płakać się chce.
thalia rzeczywiście bardzo podobna - na pierwszy rzut oka nie ma żadnej różnicy :D
minnow dopiero zaczyna kwitnienie, mam go w dwóch miejscach ale coś mi się widzi, że szału nie będzie w tym roku :roll:
kubanki pisze:A jak wrzosy przeżyły ten przymrozek? Ja swoje teraz codziennie muszę podlewać, choć stoją w półcieniu. Trochę roboty z nimi jest. Nawoziłaś już? Ja jeszcze nie, dopiero zakupiłam Florovit :)
Aniu, wrzoski mają się dobrze, jeszcze nie nawoziłam - tak się powoli do tego przymierzam. Chyba podsypię im po kilka ziarenek substralu, ale muszę to jeszcze przemyśleć :roll: podlewam prawie codziennie i wydaje mi się, że troszkę podrosły ;)
sama zobacz :D
PS. jestem po rolnictwie na bydgoskim ATR ;)

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jol_ka
1000p
1000p

Post »

a teraz czas na ostatnią już porcję zaległych !! zdjęć :oops:

sadzony w ubiegłym roku bez jednak zakwitnie - jednym kwiatkiem, ale za to jak wyczekiwanym :D
Obrazek

Wiolka specjalnie dla Ciebie moje zakupy:
Obrazek

Obrazek

kwitnie stokrotka, pierwiosnek i omieg od Bożenki (Babopielki)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz floks szydlasty i gęsiówka od Ani (Raczek)
Obrazek

Obrazek

zaczyna też kwitnąć serduszka od Magdy (Karolcia)
Obrazek

kocimiętka się rozrasta :D
Obrazek

trzmielinka i dąbrówka
Obrazek

skalnica w tym roku zdecydowanie mniej obficie kwitnie :cry:
Obrazek

szafirki
Obrazek

tulipan tarda
Obrazek

Obrazek

pragnia
Obrazek
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

u Ciebie kocimiętka tworzy ładną kępkę a u mnie jest kurduplasta i już kwitnie :P i kto tu zrozumie te kwiaty :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

slicznosci u Ciebie rosną :D jestem pod duzym wrazeniem zonkili ,sa przecudne,przepiękne, brak słow :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”