W tym roku też niestety obserwuję gorsze ich kwitnienie
Co nowego u jol_ki - 2009
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko ja się do Minikowa w tym roku nie wybieram - zawsze jest tam problem z dojazdem - godzina albo lepiej w korkuBabopielka pisze:Jolka niestety nie jadę do Minikowa ,nie mogęa mak nie jest ode mnie
bo moje też tak wyglądają
ale już nie pamiętam co ja Ci dałam ,skleroza nie boli
![]()
maka od Ciebie nie przywoziłam, poza tym rośnie w miejscu gdzie na pewno nic nie dosadzałam
Ala moja budleja już miała porządne liściory... na razie nie ścięłam tych zmrożonych, zawsze to jakaś ochrona.. widziałam wczoraj, że odbiła
hortensje z kolei to maleństwa, które dostałam od Bożenki, obawiam się, że powędrowały do
Grażynko mój sąsiad powiesił na płocie dwie budki lęgowe - muszę go podpytać, może ten dudek to lokator jednej z nich?
Magda to dla Ciebie,Ali i Wiolki

i jeszcze kilka zaległych.. (nowe w aparacie, same się jakoś nie chcą zgrać na kompa
hiacynty to już przeszłość niestety

tak wyglądała tawułka zanim ją przymroziło... ale już odbija ;)

i barwinek

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ja też mam jeszcze hiacynty
Wiesz może co to za odmiana tego narcyza z dedykacją. Mam go ale nie potrafię go nazwać.
Ciekawa jest ogromnie jakie epimedium kupiłaś, bo z tego co ostatnio czytałam, to jest ich kilka rodzai.
I tak na marginesie ... doczytałam, że jest wykorzystywana jako bardzo dobry afrodyzjak.
Wiesz może co to za odmiana tego narcyza z dedykacją. Mam go ale nie potrafię go nazwać.
Ciekawa jest ogromnie jakie epimedium kupiłaś, bo z tego co ostatnio czytałam, to jest ich kilka rodzai.
I tak na marginesie ... doczytałam, że jest wykorzystywana jako bardzo dobry afrodyzjak.
-
jol_ka
- 1000p

Magda, ja pewnie też bym jeszcze miała ale je wymroziłoKarolcia pisze:A ja mam jeszcze hiacynty,bo moje jak zwykle opóźnione w rozwoju
Wiolka wiemtulipanka pisze:Wiesz może co to za odmiana tego narcyza z dedykacją
epimedium wygląda jak Twoje i Gabi, kwitnie na czerwonotulipanka pisze:Ciekawa jest ogromnie jakie epimedium kupiłaś, bo z tego co ostatnio czytałam, to jest ich kilka rodzai.
przy okazji zagięłam z lekka pana w szkółce i trochę u niego zapunktowałam, bo on nie wiedział jak się ta roślinka nazywa ;)
PS. jadę dziś dokupić ze dwie koniki
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Serdecznie dziękuję za tego narcyzika 
Wkurza mnie tylko, ze ludziom, którym nie zalezy na kwitnieniu roślin (i w ogóle na nich), takie narcyzy np. szaleją aż oczy bolą od ilości i wielkości kwiatów, jest kilka takich działek u nas, kilka grup narcyzów, a reszta to grządki na warzywa, nawet nikt z posiadaczy nie pojawia się, a narcyzy kwitną. Tak mi się przypomniało to teraz, bo akurat jedni działkowicze mają pełno tych rozstrzępionych narcyzów.
Jolu hortensja może jeszcze odbiję, one tak szybko nie padają, zawsze od korzenia coś wyrośnie. Jak bys miała ochotę mogę Ci przesłać sadzonkę tej mojej białej i jeszcze kilka innych bylin.
A te białe hiacynty idealne na białą rabatę, musisz taką stworzyć
Jolu czy słuchałaś moze nowych utworów DM? Wiem wiem, gnebię Cie okropnie depechami
Wkurza mnie tylko, ze ludziom, którym nie zalezy na kwitnieniu roślin (i w ogóle na nich), takie narcyzy np. szaleją aż oczy bolą od ilości i wielkości kwiatów, jest kilka takich działek u nas, kilka grup narcyzów, a reszta to grządki na warzywa, nawet nikt z posiadaczy nie pojawia się, a narcyzy kwitną. Tak mi się przypomniało to teraz, bo akurat jedni działkowicze mają pełno tych rozstrzępionych narcyzów.
Jolu hortensja może jeszcze odbiję, one tak szybko nie padają, zawsze od korzenia coś wyrośnie. Jak bys miała ochotę mogę Ci przesłać sadzonkę tej mojej białej i jeszcze kilka innych bylin.
A te białe hiacynty idealne na białą rabatę, musisz taką stworzyć
Jolu czy słuchałaś moze nowych utworów DM? Wiem wiem, gnebię Cie okropnie depechami
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolunia melduję , że kwiatuszki już są na rabatkach . Zrobię Ci fotkę , gdzie je posadziłam , klonik żółty ładnie rozwinął kwiatuszki , zdobi okno w jadalni i przypomina mi Wasz pobyt u nas . Było cudownie i bardzo mile wspominamy z Jędrusiem nasze spotkanie . Mamy bardzo dużo pracy , wieczorkiem nie miałam nawet siły , żeby siadać do kompa . Jak przyjedziesz następnym razem to dam Ci białą serduszkę , zapomniałyśmy o tawułce , tej co zaszczepiłam .
Pozdrawiamy Was bardzo cieplutko .
Pozdrawiamy Was bardzo cieplutko .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
-
jol_ka
- 1000p

Gabi miałam nadzieję Cię sprowokować do odzewu - coś dawno Cię u mnie nie było ;)Gabriela pisze:Tak...a o mnie się nie pamięta...
no i się udało
a TO specjalnie dla Ciebie

narcyz tahiti
Ala pisałam Ci na gg po tym jak mi wcięło posta dziś rano
wiesz...hortensję (i nie tylko, o ile coś tam jeszcze znajdziesz) bardzo chętnie przygarnę
daj znać, czy coś sobie u mnie upatrzyłaś
Zosieńko tak przewidywałam, że jesteście bardzo zapracowani
pomęczę Was dziś nieco fotkami - w końcu udało mi się je zgrać
same świeżynki wczorajsze i przedwczorajsze
na początek narcyzy - część już przekwitła, część dopiero zakwitnie - poniżej te, które kwitną teraz
ice wings

NN

white lion

mieszanka

minnow

jeszcze jedna mieszanka

NN

cdn...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Jolu, nie tylko Wrong jest wspaniały 
Na tego pierwszego myslałam, że to thalia może, bo czekam na moją, podobny do tej odmiany, chyba. Ale minnow chyba też Ci ubogo zakwitł? Bo mój taka nędzę zaprezentował w tym roku, że aż płakać się chce.
Na tego pierwszego myslałam, że to thalia może, bo czekam na moją, podobny do tej odmiany, chyba. Ale minnow chyba też Ci ubogo zakwitł? Bo mój taka nędzę zaprezentował w tym roku, że aż płakać się chce.
Pozdrawiam, Alicja
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Jolu, ale cudowne narcyzy
I dudek do Ciebie też zawitał. My to mamy szczęście do ptaków 
Piszesz, że spotykasz się w Minikowie ze znajomymi ze studiów - studiowałaś coś związanego z ogrodnictwem/rolnictwem?
A jak wrzosy przeżyły ten przymrozek? Ja swoje teraz codziennie muszę podlewać, choć stoją w półcieniu. Trochę roboty z nimi jest. Nawoziłaś już? Ja jeszcze nie, dopiero zakupiłam Florovit
Piszesz, że spotykasz się w Minikowie ze znajomymi ze studiów - studiowałaś coś związanego z ogrodnictwem/rolnictwem?
A jak wrzosy przeżyły ten przymrozek? Ja swoje teraz codziennie muszę podlewać, choć stoją w półcieniu. Trochę roboty z nimi jest. Nawoziłaś już? Ja jeszcze nie, dopiero zakupiłam Florovit
-
jol_ka
- 1000p

thalia rzeczywiście bardzo podobna - na pierwszy rzut oka nie ma żadnej różnicyalana pisze:Jolu,Na tego pierwszego myslałam, że to thalia może, bo czekam na moją, podobny do tej odmiany, chyba. Ale minnow chyba też Ci ubogo zakwitł? Bo mój taka nędzę zaprezentował w tym roku, że aż płakać się chce.
minnow dopiero zaczyna kwitnienie, mam go w dwóch miejscach ale coś mi się widzi, że szału nie będzie w tym roku
Aniu, wrzoski mają się dobrze, jeszcze nie nawoziłam - tak się powoli do tego przymierzam. Chyba podsypię im po kilka ziarenek substralu, ale muszę to jeszcze przemyślećkubanki pisze:A jak wrzosy przeżyły ten przymrozek? Ja swoje teraz codziennie muszę podlewać, choć stoją w półcieniu. Trochę roboty z nimi jest. Nawoziłaś już? Ja jeszcze nie, dopiero zakupiłam Florovit
sama zobacz
PS. jestem po rolnictwie na bydgoskim ATR ;)

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
jol_ka
- 1000p

a teraz czas na ostatnią już porcję zaległych !! zdjęć
sadzony w ubiegłym roku bez jednak zakwitnie - jednym kwiatkiem, ale za to jak wyczekiwanym

Wiolka specjalnie dla Ciebie moje zakupy:

kwitnie stokrotka, pierwiosnek i omieg od Bożenki (Babopielki)

oraz floks szydlasty i gęsiówka od Ani (Raczek)

zaczyna też kwitnąć serduszka od Magdy (Karolcia)

kocimiętka się rozrasta

trzmielinka i dąbrówka

skalnica w tym roku zdecydowanie mniej obficie kwitnie

szafirki

tulipan tarda

pragnia

sadzony w ubiegłym roku bez jednak zakwitnie - jednym kwiatkiem, ale za to jak wyczekiwanym

Wiolka specjalnie dla Ciebie moje zakupy:

kwitnie stokrotka, pierwiosnek i omieg od Bożenki (Babopielki)

oraz floks szydlasty i gęsiówka od Ani (Raczek)

zaczyna też kwitnąć serduszka od Magdy (Karolcia)

kocimiętka się rozrasta

trzmielinka i dąbrówka

skalnica w tym roku zdecydowanie mniej obficie kwitnie

szafirki

tulipan tarda

pragnia

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
u Ciebie kocimiętka tworzy ładną kępkę a u mnie jest kurduplasta i już kwitnie :P i kto tu zrozumie te kwiaty :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki