Liska ta trytoma nie jest z nasionka tylko ze szczepki i nie jest wcale duża ponieważ jak mi się zdaje nie rośnie we właściwym miejscu ,ma kwaśna ziemię...,a odpowiednio zrobione zdjęcie daje efekt
coccinella pod zdjęciem z zachodem, a pod brzózka ,chyba o to Ci chodzi,rośnie sobie jakaś odmiana funki, wsadziłam ją dopiero pod koniec wiosny, upały nie pozwalają jej właściwie rosnąć, myślę ,że na przyszły rok pokażę jaka jest piękna
masz rację funkie warto mieć choćby ze względu na ich ciekawe liście...choruję na odmianę z dużymi niebieskawymi liśćmi ale w tym roku nie ma sensu się o nią starać ....ze względu na ukropy
a co powiecie o kwiatuszkach na pierwszych fotkach, czyż funkie nie mają cuuuudnych kwiatków
;:13
Jednoroczna to fakt...ale przekwitając tworzy coś na wzór małych kasztanków...i w ten sposób się rozsiewa na przyszły rok , nie wiedziałam, że trująca, muszę o niej poczytać........
Bożenko, dziękuję za wizytę u mnie przepisy na słodkości zamieściłam u siebie
Przy okazji pospacerowałam po Twoich włościach - w tak krótkim czasie dokonałyście naprawde wiele i masz super pomocnika na czterech łapkach