Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Marto, i gdzie ta szara wiosna u Ciebie? Chyba ją już ta kolorowa przegoniła :) Wawrzynek ślicznie Ci kwitnie, a piwonie lada chwila będą miały liście. Rabatki na ukończeniu, teraz nic tylko kawkę pić w ogrodzie :wink: A lamka na głowę to jest jedna z najważniejszych rzeczy w domu ;:306 Mój eM też ciągle z nią siedzi pod samochodem, a ja całe 3 zimy przechodziłam z nią wieczorem po drewno. Normalnie człowiek od takiej lampki się uzależnia ;:306 Do nocnego sadzenia jeszcze nie stosowałam, ale kto wie :D

Miłej nocki ;:196
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Jak te piwonie zakwitną oczopląsu dostaniemy :)
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martuniu muszę przyznać, że piwonie są bardzo ładne cały czas, piękne kwiaty w okresie kwitnienia potem ozdobne są liście a na wiosnę bardzo wesoło wschodzą, we wszystkich odcieniach czerwieni i różu..... No i zaczął się ostatni tydzień ;:4
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś jaka masz pogodę u mnie calą noc padało ;:138 roślinki mam zasilone w nawóz i wodę
dostałam wiadomość że paczuszkę przygotowano do nadania koło czwartku szpadel w dłoń i hejka na róże :heja :heja

Pozdrawiam :wit i miłego poniedziałku
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś a co sądzisz o piwonii koperkowej?
Planuję sobie ją kupić :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piwonie ładnie Ci wystartowały, moje dużo niższe, wawrzynek piękny. ;:oj ;:138
U mnie się rozpadało i ochłodziło i na razie przerwa z pracami polowymi. ;:222
Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś piękne te Twoje piwonie ;:215 możesz zdradzić dostawcę ;:306
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martuś, moje piwonie też wychodzą z ziemi, te od Ewy też przyszły już z kiełkami, a Jeanne Dar'c to wyjątkowo wielkie kły już ma, natomiast w zeszłym roku kupiłam gdzieś w necie (nie pamiętam gdzie) trzy sztuki, przyszły takie mikrusy że całe zeszły sezon wkurzały mnie straszliwie, bo były z nich paskudne konusy, widzę jednak, że w tym sezonie ładnie wystartowały, ale na kwiaty to w najbliższych latach nie liczę, chyba że mnie zaskoczą, ale nie sadzę, i boje się teraz, żeby z cebule.pl takie paskudy nie przyszły :?
Wawrzynek ślicznie Ci kwitnie :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Martuś,kurczaki,co za nazwy,nie mam ani jednej z tych roślin,które pokazałaś. ;:oj
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu tegoroczne zakupy już się budzą do życia. Ale będzie u Ciebie piwoniowo i do tego przecudnie :)
Deszczyk się przyda u mnie w nocy popadało a dzisiaj pochmurnie ale deszczyku nie ma. W nocy niech pada a w dzień niech będzie sucho i ciepło.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na te piwonie czekam prawie tak niecierpliwie jak Ty ;:65 Ale się napatrzę ;:oj
Od rana pada, więc zakwasy po całym dniu lenistwa ogrodowego przestaną mi dokuczać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie moje drogie , tak mi miło,że w czasie mojej nieobecności odwiedziliście mnie tak licznie,dziękuję,padł mi twardy dysk i 2 dni nie miałam laptopa,dopiero dzisiaj wieczorem odebrałam naprawiony

Dorotko,piwonie teraz sadzone strasznie wyrywają do przodu,troszkę wiosny zaczyna się pokazywać,pozdrawiam gorąco :wit i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,troszkę się u mnie z tą wiosną poprawia,ale nie mam dużo wiosennych,teraz zakwitną narcyzy, za to później to u mnie jest szał kwiatowy,jak wszystko naraz zakwita,dobrej nocki życzę i posyłam człuski :wit ;:196

Iwonko,żeby tak było jak piszesz to byłoby cudnie,buziaczki dla Ciebie ;:196

Marysiu,czas leci nieubłaganie ,zaraz wrócisz do swoich obowiązków ze zdwojoną siłą,pozdrawiam gorąco i miłej nocki życzę ;:19 :wit ;:79, duże buziaki

Ulciu,u mnie też wczoraj padało i dzisiaj troszkę ,jest zimno,ale trzeba się dobrze ubrać i iść do ogrodu,dzisiaj miałam wyjazdowy dzień i nie wiele zrobiłam w ogrodzie.no i nie miałam laptopa,pozdrawiam gorąco i miłej nocki życzę ;:19 :wit

Ewuniu,kupiłam piwonię koperkową od Ewy Gloriadei w listopadzie i ma teraz 3 pączki , nie zrobiłam jej zdjęcia ,bo robiłam tym zasadzonym teraz,ale naprawię to,buziaczki dla Ciebie ;:196

Stasiu,moje piwonie stare też są dużo mniejsze,a wszystkie teraz sadzone tak rosną,u mnie też pada i zimno,może jutro się poprawi całuski dla Ciebie ;:196 :wit

Marysiu,przed Tobą nie mam tajemnic zamówiłam u Asiagaw ,Waja,Świat cebul,Bilscy i Marek P,miłej nocki życzę ;:19 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Iwonko,takie różne przychodzą te piwonie to wszystko zależy od ceny myślę, oni dzielą na malutkie kawałki dadzą niską cenę ,ale mają dużo sadzonek ,ja wolałabym zapłacić za porządną piwonię,bo piwonia z takiego małego kawałeczka długo rośnie i to jest wkurzające,wawrzynek obficie w tym roku zakwitnął,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Małgosiu,tyle jest odmian piwonii,że głowa mała a i nazwy przeróżne,zobaczymy co pokażą :tan miłej nocki ;:19

Sylwio,u mnie też padało i zimno ,ale ma się poprawić,piwonie dziwnie wyrywają do przodu,przynajmniej te nowe,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196

Ewo,ja też czekam ,ale to może być figa z makiem ;:306 ,u mnie też padało przez 2 dni i jest bardzo zimno i też miałam przerwę od ogrodu,pozdrawiam :wit ;:3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś witam bardzo serdecznie ;:138 mam nadzieje zę niema strat w zdjęciach i ważnych dokumentach. :wit
Ja bez kompa to jak bez oczy. ;:14
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Hej Martusiu, witaj z powrotem w wirtualnym świecie :D Nie pamiętam gdzie kupowałam te piwonie maluszki, w zasadzie spisałam je na straty więc nawet mile mnie zaskoczyły że ładnie wystartowały, niech sobie rosną, może kiedyś doczekam się kwiatów, te od Ewy to piękne sadzonki przyszły, oby te z cebule.pl przyszły tez ładne bo mają miejscówki w reprezentacyjnym miejscu. Jak przyjdą byle jakie to je wsadzę gdzie indziej, i kupię w sprawdzonym miejscu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”