Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, co tam u Ciebie słychać?
Jak pogoda? Bo u nas strasznie zimno się zrobiło, nocą temp. spada do 10 stopni (albo i mniej, bo sugeruję się termometrem z okna na I piętrze :D).
Pochwal się zdjęciami jak u Ciebie lato przeobraża się po woli w jesień :wink: :(

P.S. Haniu, pozwól, że ja również skorzystam z Twojego linka :D
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

hanka55 pisze:Ewuś, mogę Ci polecić ze spokojnym sumieniem Babcię, z hibkami za 2 zł:-)

Kupowałam u Niej i jest OK.
Haniu nie mogę sie doczytać jaka jest opłata za przesyłkę u tej "Babci",przy płatności przelewem?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witajcie po wakacjach. Mam nadzieję, że teraz będę miała trochę więcej czasu dla forum. W te wakacje nic nie odpoczęłam. Ciągle albo ja miałam gości, albo my wyjeżdżaliśmy. Do tego ta pogoda. Zaczynam teraz robić wstępne porządki na działce przed zimą. Dzisiaj np. przycinałam rozrośnięte za bardzo krzewy i oczywiście wszystkie ścięte gałązki powtykałam w ziemię. zawsze mi szkoda wyrzucać, a coś może się ukorzeni. W ostatnim roku tak ukorzeniłam wiele krzewów. W następnej kolejności muszę posadzić cebule tulipanów ,hiacyntów, anemonów, krokusów i żonkili. Później będę oczekiwała na cebule lilii, które zamówiłam. Jutro postaram się wstawić trochę zdjęć z ostatnich dni.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewuniu czyli trzeba przyzwyczaić się do myśli, że nadchodzi jesień? Ale wszytko jeszcze tak piękne kwitnie !
Kupiłaś już cebulki ?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ewo skarpa nabiera coraz ładniejszego wyglądu już za rok będziesz miała ją zarośniętą :wink: wysepka cudna nawet można sobie usiąść i połowić rybki :P no ale datura to się spisała tyloma kwiatami Cię obdarować :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Haniu, oczywiście skorzystam z Twojej podpowiedzi w sprawie hibków. Zamówię sobie.
Izo, oczywiście już dawno kupiłam cebulki. Część już posadziłam(korony cesarskie, śniedki , lilie św. Józefa i zimowity). Teraz przymierzam się do sadzenia tulipanów, narcyzów ,krokusów i anemonów.
Beatko, tak, skarpa zaczyna już "wyglądać". Myślę, że wiosną już nie będzie pustych plam. Teraz nie mogę się wyrobić z pieleniem. Przez wakacje trochę wszystko zaniedbałam , a teraz trudno się pozbierać. Na wyspie często siedzimy i łowimy sobie rybki na kolację. Lubię tam przesiadywać i patrzeć w wodę.
Poza tym wszystko w tym roku ładnie mi podrosło. Myślę, że istotne znaczenie miało stosowanie gnojówki z pokrzyw i ze skrzypu. Robiłam to pierwszy raz, bo do tej pory stosowałam nawozy kupowane. Wszystkie rośliny są zdrowe, mają piękny ciemnozielony kolor.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Ewuś, piszesz, że wszystko bujnie rośnie, pewnie u was nieźle z opadami. U mnie Sachara, wszystko leży, aż mnie ściska, jak na to patrzę. Wszystkie deszcze omijają moją okolicę :(
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

U mnie deszczu jest aż za dużo. Ludzie narzekają, że wszystko zaczyna gnić.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewus a to juz czas na tulipanki i żónkile?

Bo ja tez mam trochę cebulek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Sądzę, że to jeszcze trochę za wcześnie i dlatego nie spieszę się bardzo z tą czynnością. Zazwyczaj sadzę tulipany od połowy września do połowy października.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Ewuniu paczki doszły dziś ok.godz.18.00
Bardzo dziękuje za nie.Ale dużo roślinek dostałam.

;:1 ;:2 ;:1
Gałązek do ukorzenienia to sporo dodałaś :shock: :shock:
Czy ty wsadzasz je do doniczek,czy do gruntu?
Ponieważ już się ściemniało powsadzalam do doniczek.
Jakoś łatwiej jest mi nie zapomnieć o podlewaniu jak mam całą szkółkę w jednym miejscu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Aniu, bardzo się cieszę, że roślinki dotarły do Ciebie. Gałązki wciskam od razu w ziemię, nawet bez ukorzeniacza. Wsadzam je w grunt i zapominam o nich do wiosny. Zawsze część się ukorzeni i przezimuje. Życzę Ci, aby i u Ciebie tak było.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuś Ty zasuszasz kwiaty , ja obcięłam kilka bukietów hortensji i nie wiem jak je dalej suszyć , żeby ładne zostały . Nigdy tego nie robiłam , a szkoda bo bukiety są ogromne . Jeśli możesz to napisz , będę Ci bardzo wdzięczna .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Oj Zosiu dawno mnie tu nie było i przepraszam, bo czekasz na odpowiedź. Kwiaty hortensji wiążę w pęczki (wcześniej obrywam liście) , owijam gazetami i wieszam "do góry nogami "w ciemnym miejscu. To wszystko. Dodam jeszcze ,że zrywam je w różnym czasie i dlatego część jest biaława a część zielonkawa.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

No ja też dzisiaj skorzystałam z pięknej pogody
i posadziłam tulipany i lilie, w nocy był przymrozek
-1 C, myślę ze dziś nie będzie bo zniszczy dalie
które w tej chwili pięknie kwitną :cry:

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”