STASIU- muszę tak zrobić choć tego jednego,jeżeli pamiętasz to widzisz różnicę
HELENKO- czasami nie wiadomo dlaczego nie przetrwają datury,jak nie masz miejsca do przechowywania to pewnie że nie ma sensu ,no nie można mieć wszystkiego
MARYŚ -pewnie masz rację ,ktoś się nie bał i wszamał truskawki
ale masz gąszcz przepięknych tulipanów, ale znam tajemnicę - młody ogrodnik!!!! czyli musimy się uczyć od młodszych
Datury miałam dwa lata, niestety takich cudownych okazów nie dochowałam się, problem to przechowywanie masz warunki, zazdraszczam. Po raz pierwszy [posiałam jednoroczna i już mam paka, ciekawe 3ym kciuki
pozdrawiam
ANIU- pewnie że musimy uczyć się od młodszych Oczywiście jak nie ma się miejsca do przechowania i jeszcze małe efekty to pewnie że trzeba zrezygnować Ja też pierwszy raz posiałam daturę jednoroczną i zobaczymy co z tego wyjdzie
KASIU- chyba na pogodę jutro się nie zapowiada Oj Ty masz ładniejsze ,ale i te co mam to mnie cieszą
Eluniu u Ciebie pada a u mnie susza niesamowita i upał.... ale już chyba pogoda zaczyna się zmieniać, bo po południu troszkę się ochłodziło i można wytrzymać na dworze.....
Tulipanki masz prześliczne i mnóstwo ich . U mnie już bardzo dużo przekwitło, kwitną tylko takie najpóźniejsze.....
Masz świetnych ogrodowych pomocników, nic dziwnego, że tak pięknie kwitną Ci kwiatuszki, przy takiej fachowej sile
JADZIU- niedziela pogodowo do bani ,ale trzeba to przeżyć
AGUŚ- tak ja mam silną grupę ogrodników do pomocy ,szczególnie kochają podlewać i przekonują mnie że kwiatki chcą pić U mnie też już tulipanki przekwitają już dwa dni pogoda deszczowa ,ale i zimno się zrobiło ,byłam w ogródku dzisiaj i tak jakby wszystko się zatrzymało z kwitnięciem i jest smutno
Elu jaki ładnisty skrętnik a serduszka tak cudownie Ci zakwitły, ja mam z lasu...a czegóż ja nie mam z tego lasu .... ale lichutko kwitną słoneczka na cały dzień życzę
Ale śliczny skrętnik Eluniu ja dostałam ciemnoróżowy od Sylwii i może kiedyś zrobimy wymiankę albo na listeczki albo rozmnożę, a białą serduchą czarujesz - no przepiękna ale Ty już tak masz , że jak coś masz to okaz