Ogrodowe szaleństwo wyłazi ze mnie katarem. Dobrze, jeśli tylko tak się skończy, czego sobie bym życzyła. Najgorzej, że nic nie zrobiłam
Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
Gratulacje
Ogrodowe szaleństwo wyłazi ze mnie katarem. Dobrze, jeśli tylko tak się skończy, czego sobie bym życzyła. Najgorzej, że nic nie zrobiłam
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Ilonko serdecznie ci gratuluję
myślałam, że zobaczę tu twoją zrobioną kurkę szydełkową ,a tu proszę serduszko
Ilonko ja sobie też tak mówię do roślinek oczywiście
, że nie będę do was dzisiaj zaglądała, ale pierwsze co jak przyjdę do domu to oblatuję parapety
Mariolka ja swoje jeżówki mam w ciemnej łazience i jeszcze przykryte folią
jak wykiełkowały to wzięłam je na parapet . Dwie doniczki stoją na parapecie i też nic nie wschodzi , może one kiełkują w ciemnym
sieję pierwszy raz i tak eksperymentuje , ale zauważyłam, że te w łazience wschodzą szybciej
myślałam, że zobaczę tu twoją zrobioną kurkę szydełkową ,a tu proszę serduszko
Ilonko ja sobie też tak mówię do roślinek oczywiście
Mariolka ja swoje jeżówki mam w ciemnej łazience i jeszcze przykryte folią
sieję pierwszy raz i tak eksperymentuje , ale zauważyłam, że te w łazience wschodzą szybciej
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko Droga, ale się cieszę, że obdarowana zostałaś serduchem Przyjaciel Forum
Moje najszczersze gratulacje
Moje najszczersze gratulacje

-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Ilonko - i ode mnie gratulacje! Jak pooglądałam Twoje maleństwa wychodzące z ziemi, to jutro chyba o siódmej rano będę ganiać i wypatrywać u siebie. W piątki mam na 11 do pracy, więc przed wyjściem zawsze jeszcze zdążę nacieszyć się ogrodem.
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
KOCHANE MOJE WSZYSTKIE RAZEM I KAŻDA Z OSOBNA
Iwonko, Grażynko, Ewuś, Igo, Mariolciu, Justysiu, Ewuniu, Kasiu, Justysiu, Milenko, Ewciu, Mario, Bożenko, Halinko, Małgosiu
baaardzo Wam dziękuję za pamięć i
- szkowe gratulacje

Tak ogólnie co do dnia to do wyjścia z pracy było ładne słoneczko i jak zwykle po przyjściu do domu wiatrzysko mnie przywitało niemiłosierne.
Kasiu u mnie jest mały problem co do symetryki, bo jedna część ma ok. 2,5 a druga 3,3 metra. Dodatkowo te rabaty nie miałyby tej samej głębokości.
Bożenko zeszłoroczne wschody jeżówek u mnie były w bardzo jasnym pomieszczeniu. Może to bardziej chodzi o przykrycie dleby aby tak szybko nie parowało, a dodatkowo podlewało się własnymi parującymi kroplami. No wiesz o co mi chodzi
Zawsze staram się aby szklarenka czy doniczka była pod przykryciem, nawet tzw, kapturka z woreczka foliowego.
Iwonko, Grażynko, Ewuś, Igo, Mariolciu, Justysiu, Ewuniu, Kasiu, Justysiu, Milenko, Ewciu, Mario, Bożenko, Halinko, Małgosiu
baaardzo Wam dziękuję za pamięć i

Tak ogólnie co do dnia to do wyjścia z pracy było ładne słoneczko i jak zwykle po przyjściu do domu wiatrzysko mnie przywitało niemiłosierne.
Kasiu u mnie jest mały problem co do symetryki, bo jedna część ma ok. 2,5 a druga 3,3 metra. Dodatkowo te rabaty nie miałyby tej samej głębokości.
Bożenko zeszłoroczne wschody jeżówek u mnie były w bardzo jasnym pomieszczeniu. Może to bardziej chodzi o przykrycie dleby aby tak szybko nie parowało, a dodatkowo podlewało się własnymi parującymi kroplami. No wiesz o co mi chodzi
Zawsze staram się aby szklarenka czy doniczka była pod przykryciem, nawet tzw, kapturka z woreczka foliowego.
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Dziewczyny ja już próbowałam różnych sposobów;
stawiałam doniczkę na kaloryferze (tam też ciemniej).
W słoneczku, przykryte i nie przykryte
i żadna jeżówka mi nie wschodzi
ani w tym ani w zeszłym oku:oops:
Ilonko u mnie też gwiżdże straszliwie
a tylko na czwartym piętrze jestem.
stawiałam doniczkę na kaloryferze (tam też ciemniej).
W słoneczku, przykryte i nie przykryte
i żadna jeżówka mi nie wschodzi
ani w tym ani w zeszłym oku:oops:
Ilonko u mnie też gwiżdże straszliwie
a tylko na czwartym piętrze jestem.
- imwsz

Mariolcia to u Ciebie większy "odbiór" tego wiatru
Bo na moim parterze ...... brrrrrr
To się nazywa zimowo-przedwiosenny SKS - przypomniało mi się, że w mojej ogrodowej drewnianej kwaterce pochowane są nasionka moich jeżówek
i będzie dodatkowy siew
Może z nich coś wylezie
Bo na moim parterze ...... brrrrrr
To się nazywa zimowo-przedwiosenny SKS - przypomniało mi się, że w mojej ogrodowej drewnianej kwaterce pochowane są nasionka moich jeżówek
Może z nich coś wylezie
Pozdrawiam - Ilona
-
Mariola54

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Leć po nie i posiej jak najszybciej.imwsz pisze: przypomniało mi się, że w mojej ogrodowej drewnianej kwaterce pochowane są nasionka moich jeżóweki będzie dodatkowy siew
![]()
Może z nich coś wylezie
Może będą wdzięczne,
że je do ciepłego zabierzesz.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ilonko przybiegłam z gratulacjami

- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Ilonko
Też mam posiane jeżówki ale z kupionego siewu ( Jeżówka mieszanka gatunków) i super wzeszły na parapecie, w tym kokosowym podłożu.
Inne wysiane kwiatuchy też ładnie powschodziły
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Ilonko, gratuluję
Ja dziś chyba ostatni raz jeżówkom dam szansę i wysieję jeszcze kilka...jak nie wyjdzie, trudno, będzie to widomy znak, że trzeba kupić 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
U mnie też nie udawały się siewy jeżówki, zresztą wilee bylin na początku próbowałam rozmnażać z nasion... ale nie chciały wschodzić. Teraz wolę kupować gotowe sadzonki, jeśli chodzi o byliny to uważam, że warto. Bo jednoroczne to wiadomo, że siew...
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, cóż ja czytam , odnalazłaś nasionka
Tylko posiej dużo, bo według mnie sporo jest pustych
Zdrówka z okazji Dnia Kobiet
Zdrówka z okazji Dnia Kobiet
- imwsz

Mariolcia musowo wszystkie wylądują w kokosie. A co z tego wyjdzie to tylko sama góra wie
Aguś dzięki
Ewuś czyli w przyszłym roku będzie również dodatkowa jazda po kokos
Qrcze ja nigdzie nie spotkałam takiej mieszanki
Pati niekiedy, w pewnych zakresach, jestem uparta jak ten muł. Ja chce mieć swoje własne
bo kupić zawsze można
Mariolu jak znajoma ma niedaleko siebie szkółkę i naprawdę za śmieszne pieniądze kupuje to i owszem.
Ja też, nie powiem, że w zeszłym roku skusiłam się na dorodne roslinki w ciekawej cenie. Ale to się tak rzadko zdarza
Kasiu no całkiem o nich zapomniałam
A szukałam zgoła zupełnie coś innego.
No nie powiem w mym posiadaniu z tej okazji sms od syna, który od 3 tygodni na wyjeździe, tradycyjny tulipan od pracownika eMa i róża od nadrzędnego w hierarchii
Aguś dzięki
Ewuś czyli w przyszłym roku będzie również dodatkowa jazda po kokos
Qrcze ja nigdzie nie spotkałam takiej mieszanki
Pati niekiedy, w pewnych zakresach, jestem uparta jak ten muł. Ja chce mieć swoje własne
Mariolu jak znajoma ma niedaleko siebie szkółkę i naprawdę za śmieszne pieniądze kupuje to i owszem.
Ja też, nie powiem, że w zeszłym roku skusiłam się na dorodne roslinki w ciekawej cenie. Ale to się tak rzadko zdarza
Kasiu no całkiem o nich zapomniałam
No nie powiem w mym posiadaniu z tej okazji sms od syna, który od 3 tygodni na wyjeździe, tradycyjny tulipan od pracownika eMa i róża od nadrzędnego w hierarchii
Pozdrawiam - Ilona