Ogródek AGNESS cz.12
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
Aga, u Ciebie wszystko pięknie się prezentuje. Floksy, rudbekie, lilie...wszystko dobrane kolorami i pasujące idealnie
Liliami to już się zaraziłam i złożyłam zamówienie, na razie nie za duże ale od czegoś trzeba zacząć ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za liliowe instrukcje. Przetaczniki zamówiłaś czy będziesz czekać do przyszłego roku?
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och, i tych floksów, rudbekii i lilii mam stanowczo za mało...o tej porze róże w większości już przekwitły, a właśnie te byliny wychodzą na pierwszy plan. Ślicznie to u Ciebie wygląda, takie nasadzenie w większych grupach.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuniu lilijki to moje ukochane kwiaty, więc przez lata troszkę się nazbierało. Chciałabym mieć ich znacznie więcej, bo są obłędne odmiany, ale niestety brak miejsca skutecznie ogranicza i musi pozostać tyle ile jest... Lilijki sadzę w kompozycjach z innymi roślinami, pomiędzy iglakami, przy różach, różnych krzewach i bylinach, więc nawet jak przekwitną wkomponowują się w rabatę i nie przeszkadzają, jedynie w momencie jak zaczynają żółknąć i zasychać nie wyglądają najpiękniej....ale powiem szczerze, ze nawet mi to nie przeszkadza
Gorzej jak jest typowo liliowa rabata, wtedy nie wygląda to ciekawie, ale u siebie nie robię rabat monotematycznych.
Ja również bardzo lubię te lilie wtulone w hortensje, rabata będzie jesienią przerabiana, ale ten duecik pozostanie
Iguś niestety nie, jestem w domku, te słowa były do Ani, która musi siedzieć w taką piękna pogodę w pracy, a serduszko wyrywa się do ogródka
Małgosiu dziękuję za miłe słowa
Zdradź gdzie zamawiałaś lilie i jakie odmiany
Jolu na razie przetaczników jeszcze nie zamawiałam, bardzo dziękuję Ci za namiary
Dziś udało mi sie upolować białe u siebie, kupiłam 2 krzaczki, ale marne sadzonki , malutkie i po 8 zł
Stokrotko u mnie w tym roku różana marnizna, więc jedynie te kwiaty stwarzają barwne widoczki w ogrodzie, gdyby nie one nie byłoby na czym zawiesić wzroku.....mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie z różami lepiej i dołączą do pozostałych kwiatów.
Stragazer

Muscadet

Belgrado

Amarossi

Bellosong

Baywatch

Acapulco

Ja również bardzo lubię te lilie wtulone w hortensje, rabata będzie jesienią przerabiana, ale ten duecik pozostanie
Iguś niestety nie, jestem w domku, te słowa były do Ani, która musi siedzieć w taką piękna pogodę w pracy, a serduszko wyrywa się do ogródka
Małgosiu dziękuję za miłe słowa
Jolu na razie przetaczników jeszcze nie zamawiałam, bardzo dziękuję Ci za namiary
Stokrotko u mnie w tym roku różana marnizna, więc jedynie te kwiaty stwarzają barwne widoczki w ogrodzie, gdyby nie one nie byłoby na czym zawiesić wzroku.....mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie z różami lepiej i dołączą do pozostałych kwiatów.
Stragazer

Muscadet

Belgrado

Amarossi

Bellosong

Baywatch

Acapulco

Rudbekia,fkoksy,lilie ,liliowce-u mnie też pełną piersią wszystko kwitnie i przewkwita.Jestem ciekawa co będzie we wrześniu stroiło ogród.Tak mi szkoda jak lilie i liliowce już gubią kwiaty.Jeszcze ,na szczęście,jest trochę nowych nasadzeń i te troszkę póżniej zakwitną.Tak jak Tobie,i mnie nie przeszkadzają stojące łodygi lilii bo sadzę je pomiędzy innymi roślinami.
Niektóre są wykorzystywane jako podpory dla drugiego kwitnięcia róż.
Niektóre są wykorzystywane jako podpory dla drugiego kwitnięcia róż.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Floksiki cudne. Efektowne. Nie masz kłopotu z mączniakiem na nich?
- AGNESS

Aniu ja się zastanawiam co będzie kolorowało ogródek już w drugiej połowie sierpnia....wiele lilii, liliowców już przekwita, floksy jeszcze ze 2 tygodnie i też skończą....głównymi plamami koloru będą hortensje i słoneczniczki....później pojawią sie wrzosy, zimowity, chryzantemy, ale też wiele zimą mi wypadło, więc będzie dosyć skromnie...
Z tymi przekwitniętymi łodygami lili jako podpórki dla róż świetny pomysł
Wandziu cieszę się , ze zajrzałaś
W tym roku jeszcze nie ma mączniaka, listki śliczne i zieloniutkie, ale bywają sezony, że pojawia się to paskudztwo, ale na szczęście dopiero po kwitnieniu, wtedy ścinam przy samej ziemi i jest ok....
Z tymi przekwitniętymi łodygami lili jako podpórki dla róż świetny pomysł
Wandziu cieszę się , ze zajrzałaś
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
U Ciebie Aguś będzie cały czas kolorowo- masz tyle pięknych roślin które nawet z liści są ozdobne no i są pięknie skomponowane. Moje lilie też już powoli przekwitają. Zauważyłam, że lepiej czują się w półcieniu - jesienią muszę zabrać kilka sztuk z pełnego słońca.
Pozdrawiam Ida
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj widzę, ze i lilie wiodą prym teraz w twoim ogrodzie.
U mnie powoli już przekwitają.
Jakoś bardzo szybko wszystko przekwita, może to wina tych upałów ?
U mnie powoli już przekwitają.
Jakoś bardzo szybko wszystko przekwita, może to wina tych upałów ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
U mnie również powoli przekwitają lilie. Szkoda, bo to takie dekoracyjne kwiaty.
Lilia Muscadet jest cudna. Wiosną poszukam jej w ofertach.
Lilia Muscadet jest cudna. Wiosną poszukam jej w ofertach.
Pozdrawiam Hala
- AGNESS

Iduś, bardzo miła jesteś, dziękuję
Lilie w półcieniu faktycznie dłużej kwitną niż na słoneczku i niektóre z nich mają intensywniejsze kolorki
Grażynko kocham ten czas kiedy ogród jest pełen lilii
Bardzo żałuję, że coraz więcej ich przekwita, już niewiele pozostało w pąkach.... W ogóle mam takie wrażenie , ze w tym roku roślinki zakwitają na wyścigi....jakoś tak szybko to idzie.....wcześnie zakwitają, szybko przekwitają.... a może tak tylko mi sie wydaje......
Halinko, faktycznie szkoda.....kocham je nie tylko za niesamowitą urodę, ale również za bajeczny zapach....uwielbiam wieczorami przesiadywać na tarasie z herbatką i delektować się tym bajecznym zapachem
Muscadet naprawdę warta polecenia, przepiękna i niesamowicie pachnie 
Grażynko kocham ten czas kiedy ogród jest pełen lilii
Halinko, faktycznie szkoda.....kocham je nie tylko za niesamowitą urodę, ale również za bajeczny zapach....uwielbiam wieczorami przesiadywać na tarasie z herbatką i delektować się tym bajecznym zapachem
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
No te zapachy w ogrodzie
Dzisiaj przechodziałam koło rabaty pod płotem i zastanawiałam się co tak pięknie pachnie. Zapomniałam, że rosną tam lilie.
Muszę ich więcej posadzić.
Mówisz, że musisz upychać wszystkie chciejstwa, ale z jakim udanym efektem to robisz.
Wszystko do siebie pasuje. Ja też staram się sadzić obok siebie rosliny, które po sobie kwitną, żeby zawsze było co oglądać.
Ale nie umiem tak jak Ty
Dzisiaj przechodziałam koło rabaty pod płotem i zastanawiałam się co tak pięknie pachnie. Zapomniałam, że rosną tam lilie.
Muszę ich więcej posadzić.
Mówisz, że musisz upychać wszystkie chciejstwa, ale z jakim udanym efektem to robisz.
Wszystko do siebie pasuje. Ja też staram się sadzić obok siebie rosliny, które po sobie kwitną, żeby zawsze było co oglądać.
Ale nie umiem tak jak Ty
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Tak, teraz w ogrodzie lilie i liliowce daja plamy kolorów - musze sobie troche dosadzić tych cudów... i troche orientalnych - bo okazało sie, że nie wykopałam ich na zime i świetnie sobie poradziły.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, ależ pięknie te lilie u Ciebie
Ciężko oczy oderwać !
Moje dopiero w pąkach, zimnica, więc i kwiaty mają duże opóźnienie. Mam nadzieję że wogłe zakwitną pomimo deszczowej i niesprzyjającej aury ....
Moje dopiero w pąkach, zimnica, więc i kwiaty mają duże opóźnienie. Mam nadzieję że wogłe zakwitną pomimo deszczowej i niesprzyjającej aury ....
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Agus,napiszę ci to,co ty u mnie tylko w stosunku do innych kwiatów-twoje lilie to mistrzostwo swiata.
Mam w garze posadzone mieczyki i one nawet nie maja pąków kwiatowych,a te w ziemi juz ładnie kwitna.Czy uważasz,że moge je jeszcze przesadzic do ziemi czy dac sobie już spokój?
Mam w garze posadzone mieczyki i one nawet nie maja pąków kwiatowych,a te w ziemi juz ładnie kwitna.Czy uważasz,że moge je jeszcze przesadzic do ziemi czy dac sobie już spokój?