Moje zielone maleństwa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje zielone maleństwa

Post »

Piękny kwiatuszek i jaka miła niespodzianka. ;:138 ;:138
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Witaj Kasiu. Wpadłam poczęstować cię ;:40 i życzyć miłego tygodnia. ;:196
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Od: 24 cze 2010, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Arletko ;:196 dziękuję, kwiatuszek jest wielkości 2 zł ale mam taką radochę.
Elciu ;:196 u mnie wczoraj 16 stopni było dziś troszkę chłodniej ale to nie zmienia faktu że wiosnę czuć (może nie będzie zimy , której tak nie lubię )
Iwonko dziękuję ;:196
Beatko, Renatko ;:196 ;:196
Aniu dziękuję ;:196 chociaż kawa pewnie do tej pory wystygła, zrobię wyjątek wypiję zimną :D
Pokój bez kwiatów wygląda jak smoking bez muchy...
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Próbowałam dziś z panią kierownik działu kwiatów w E.Leclerc targować cenę fiołka delikatnie karbowanego, białego w różową obwódką, przekwitniętego. (oberwane listki chyba ktoś wziął do ukorzenienia) Pani kierownik popatrzyła na mnie jak na głupią (10 zł kosztował) i odpowiedziała: och musiała bym iść po kody promocyjne, wypisywać a rzadko dajemy upust na kwiaty, cóż oklapły jest i nie wiem czy mogę. Próbowałam ją przekonać a ona mi na to może za dzień albo dwa wypisze upust ale nie obiecuje, to proszę codziennie przychodzić i pytać czy jest wypisany rabat :evil: Zostawiłam biednego fiołka ale obiecałam sobie że jeśli następnym razem będzie jak pojadę, to znaczy że czeka na mnie i wezmę go za tą cenę. CO by jej się stało jak by poszła 5m na magazyn po ten kod. Jeden kwiatek mniej do wyrzucenia. Kolejną sytuację miałam w Praktikerze ochroniarz polecał storczyki z półki przecenionej po 5 zł - Brak pędów, kwiatów, w niektórych przypadkach liści, korzenie białe aż puste z tej suchości. Ciężko mi przechodzić bez odzewu koło takich sytuacji. ;:223
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry wieczór KASIU. Doskonale rozumiem twoje uczcucia, gdy przechodzisz koło biednych roslinek, którym pomogłaby w zachowaniu życia odrobina naszej troski. Zawsze sobie wyobrażam, jak mogłyby być one piękne, gdyby nie... No właśnie. Tepota, bezmyślność, lenistwo, brak kompetencji itd. NIestety, ty, ja i jeszcze kilka forumowiczów nie uratujemy ich przed śmiercią. :(
Co tam Kasiu słychać u twojego biednego fiołka, który dostał plam na liściach? Myślę, że może przez nieuwagę chlapnęłaś go wodą przy podlewaniu. One tego nie lubią. Ja bym obcięła te rdzawe liście i zostawiła tylko dobre.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wandziu bardzo mi miło że mnie odwiedziłaś ;:196 fiołek stracił już te brzydkie liście i chyba śpi bo ani widu ani słychu nowych pączków. Możliwe że listki zostały spryskane jak inne kwiaty zraszałam albo kaloryfer przygrzał je. Mam nadzieję że jednak szybko się podniesie i będzie taki ładny jak go kupiłam.
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Będę płakać :( . Tak się napatrzyłam na grudniczki z biedronki u Was że zapragnęłam mieć swojego i nic z tego nie wyszło. Wszędzie już wykupione :cry: Znalazłam jedynie takie "odpadki". Będzie coś z tego czy nie? (na razie siedzą w wodzie)
Obrazek

Obrazek

Ogólnie kwiatuchy śpią chyba czują zbliżającą się zimę. Tylko jeden fiołeczek dzielnie walczy o przetrwanie (tylko nie wiem czy to fiołek od wioli czy bordowy ;:223 )

Obrazek

Miłego popołudnia życzę ;:170
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Kasiu, myślę, że z tych, jak napisałaś " odpadków" możesz wyhodować roślinki :wink:
Ale wyciągnij je z wody i posadź do ziemi, no i oberwij pączki, żeby całą siłę kierowały w tworzenie korzeni, a nie w kwiaty :wink:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu nie załamuj się, bo z tych kawałeczków mogą wyrosnąc Ci piękne kwiatuszki, tylko zrób tak, jak napisała Wiola. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Kasiu z tych grudniczków bedą piękne roślinki. Ja swoje mam niektóre pojedyncze a niektóre z podwójnych członów i daja radę.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Trzymam kciuki za szybkie korzonki, bo na pewno będą. Grudniczki szybko się ukorzeniają.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wiolu napisałam "odpadki " bo odpadły od rośliny. Dziękuję za radę zaraz biegnę to zrobić ;:196
Elu ;:196
Aniu dziękuję bo już myślałam że z nich nic nie będzie ;:196
Renatko Dziękuję ,mam nadzieję że szybko będą korzonki ;:196

Miłego dnia życzę ;:3 bo u mnie zimno
Moje zielone maleństwa
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu dla Ciebie też miłego dnia ;:196
U mnie zimno i od czasu do czasu prószy drobniuteńki śnieżek. Pierwszy tej jesienio-zimy. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Kasiu nie martw sie o grudniczki zawsze możemy sie podzielić. Oto moje prezentowe grudniczki

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kkasia007
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit
Eluniu dziękuję ;:196 u mnie ciemno, zimno na szczęście śniegu jeszcze nie ma bo ja za nim nie przepadam.
Sylwik bardzo dziękuję za odwiedziny w moim wątku. Przepiękne grudniki (biały przecudny) . Jeśli z moich nic nie wyjdzie na pewno się uśmiechnę do Ciebie ;:196 (a kiedy Twój wątek kwiatowy?)

Szczepki już siedzą w ziemi na południowym oknie, słońca brak ale zawsze jaśniej niż na wschodnim

Obrazek
Moje zielone maleństwa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”