Astry- uprawa
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Astry
Locotus co to za odmiana? Jest prześliczny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Eugenio czy te na ostatnich zdjęciach to astry chryzantemowe??? Jakiej firmy miałaś nasionka???Bardzo mi się podobają.
Siałam wiosną astry karłowe , ale muszę przyznać ze bardzo się na nich zawiodłam - krzaczki porosły bardzo ładne , zgrabniutkie, rozkrzewione ale to tyle zalet, kwiaty zupełnie nie wydarzone , mało ciekawe żeby nie powiedzieć wprost że brzydkie.

Siałam wiosną astry karłowe , ale muszę przyznać ze bardzo się na nich zawiodłam - krzaczki porosły bardzo ładne , zgrabniutkie, rozkrzewione ale to tyle zalet, kwiaty zupełnie nie wydarzone , mało ciekawe żeby nie powiedzieć wprost że brzydkie.
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- LegutkoEbabka pisze:adamanna - Jutro sprawdzę, trochę nasion zostało, ale na tym foto są na pewno wysokie mieszane astry peoniowe , firmy nie pamiętam
Karłowe peoniowe Milady Lilac - nasiona Legutki

Poprzednie foty: różowe karłowe - Skrzat i białe karłowe Srebrzysta Gwiazda - Polan

Pozdrawiam Eugenia
- adamanna
- Kontakt:
Dziękuję ślicznie - moje były też Legutko - odmiana karłowa Pinocchio - na zdjęciu były śliczne a wyrosło byle co, no chyba że powodem było to że rosły w skrzynce na balkonie , ale nie sądzę przecież dostawały papu a w takich samych skrzynkach mam wielkie pelargobie
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
Astry Pinokio czy Pepite mają mniejsze kwiatuszki i pewnie stąd takie wrażenie, więc siej te większe o których pisałam wyżej, czy inne i warto czytać szczegółowe opisy rośliny, tam jest podana nie tylko wysokość rośliny, ale i wielkość kwiatka.
Np.Pinokio ma 3-5 cm, a np.Skrzat 6-8 cm. i wiadomo, czego się można spodziewać
Np.Pinokio ma 3-5 cm, a np.Skrzat 6-8 cm. i wiadomo, czego się można spodziewać

Pozdrawiam Eugenia
- adamanna
- Kontakt:

ps . Obejrzałam nasionka - na moich nie ma zaznaczonej wielkości kwiatu - i już doczytałam dlaczego się zawiodłam - miały być pełne , a były

Re: Astry- uprawa
Kochani! Mam prośbę
Kupiłam astry piwoniowe perła i Stanisław. Chciałam dziś je wysiać tylko nie wiem czy nasionka się przykrywa ziemią czy nie. Proszę, podpowiedzcie
Pierwszy raz je będę siać i wolę się Was doradzić. Z góry dziękuję za pomoc 

- waga65
- 200p
- Od: 15 cze 2015, o 11:05
Moje kupione pomponowe też czekają na wysiew.
Jeszcze coś z zeszłorocznych zostało .
Jeszcze coś z zeszłorocznych zostało .
- Agrokasia
- 200p
- Od: 14 kwie 2010, o 15:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też lubię astry. Co z tego! Ostatnimi laty łapią jakiegoś wirusa.
Asterki wysiane
Ciekawa jestem za ile dni wzejdą? Może wiecie jak długo kiełkują? Astry kojarzą mi się z dzieciństwem. Dziadkowie mięli działkę, a babcia uwielbiała astry. Pamiętam, że dziadek wysiewał ich setki
A może wiecie, czy jak dziś wysiane to zakwitną wcześniej? Na opakowaniu napisane jest, że astry kwitną od lipca do października.