Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x_P-42

Post »

Daluś, jak ja się cieszę z tej pogody. Jest u mnie za oknem 19 st.C, ale deszczyk siąpi, niebo zachmurzone - wymarzona pogoda dla mojego hostowego przedszkola. Twoje roślinki też przyjmą z radością trochę innej wody - nie z kranu :)

Słodki ten ogródek terakotowy.Kwiaty wiele lepiej wygladają w takiej oprawie, niż w najbardziej ozdobnych donicach. Widziałam gdzieś taki specjany dzban z " dziurami " po bokach .Śliczny efekt- jakby roślinki się przelewały z naczynia. Pamiętam do tego,że był diabelnie drogi :(
x-d-a

Post »

Poluś, ta duża donica przyjechała wiosna prosto z Toskanii. Można też było kupić wspaniałe dzbany i amfory, o których piszesz, a także różnej wielkości donice - całkiem proste i pięknie zdobione, ale ceny tych wyrobów były bardzo europejskie, że się tak wyrażę (od 100 euro).Ale ja byłam w samym sercu Chianti, w miejscu, gdzie tradycja wyrobów terakotowych trwa od wieków i tu - niestety- płaci się za markę.
A pogoda rzeczywiście dzisiaj sprzyjająca naszym hostom i żurawkom, choć róże są już może trochę mniej zachwycone...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalu zazdroszczę Ci deszczyku ,pochmurno teraz też jest choć jeszcze nie dawno świeciło słońce .
Ale będę musiała iść podlewać bo sucho okrutnie .
Piękna ta kompozycja kwiatowa przy tych drewnianych schodach.
.
Nie mówię już o tej donicy . Bardzo mi się podoba
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Och Dalo :shock: jak ja lubię u Ciebie bywać :!: :!: :!: Jest tak pięknie .... :!: :!: :!:
Wrzosy uwielbiam ,ale u mnie niestety to rośliny jednoroczne :oops: W tym roku kupiłam ziemi do wrzosów i postanowiłam nie spieszyć się i porządnie je posadzić .Zobaczymy co z tego wyniknie ...Pozdrawiam.
x-d-a

Post »

Geniu, podesłałam do Ciebie trochę deszczyku, żebyś nie musiała podlewać...

Iduś, przygotuj dobrze podłoże wrzosom, bo one naprawdę pięknie wyglądają, jak się rozrosną i utworzą takie barwne plamy...Szkoda ich na jednoroczne - do ziemi dodaj kwaśnego torfu, pomieszaj go z kompostem z liści i dodaj igieł sosnowych, a będą pięknie rosły :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalu ,Ido mimo że nie mam miejsca też mam posadzone wrzosy ,żałuję że nie mam z prawdziwego zdarzenia tak Ty Dalu i Ania -Kubanki rabaty wrzosowej Bardzo mi się podobają ale mam posadzone pod perukowcem i wzdłuż chodniczka .A deszczyk na prawdę potrzebny
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu u Ciebie chłodno i deszczyk, a u mnie upał i jakoś nie bardzo nadzieja na deszcz i tak już od dłuższego czasu :roll: W ogrodzie dosłownie popiół, biegam wieczorami z wężem i liczę na opady :roll: Ogródek terakotowy śliczny i różyczka urocza, moje leniuchy też wreszcie ruszają :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Dala, za każdym razem kiedy oglądam Twoje zdjęcia, to uśmiecham się i myślę sobie: o wiem gdzie to jest, bo przecież tam byłam.
Dobrze, że pogoda daje dzisiaj odpocząć od upału... wczoraj w Sobótce i okolicy było bardzo gorąco... :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
x-d-a

Post »

Agnieszko, Geniu, Moniko, Ido,
dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa. U mnie dzisiaj przyjemnie, niezbyt gorąco, deszczyk trochę popadał, skosiliśmy z M. trawkę...
Bardzo żałuję, że nie mogłam być dzisiaj z wrocławskimi forumkami na kiermaszu pod Igiełką, ale siła wyższa!
Mój czerwono biały duet w zbliżeniu i z trochę dalszej perspektywy

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne te twoje patriotyczne dueciki . :wink:
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Zgadzam się duet pierwsza klasa, hehe i do tego barwy narodowe :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To pewnie na 15 sierpnia było planowane...:-)

A co to jest to czerwone? Czy to begonia jakowaś?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

100krotko, te czerwone kwiaty to moje ukochane begonie, które co roku przechowuję w piwnicy, a potem kwitną mi one przez całe lato...

Mariuszu, Jolu, czerwone kwiaty w skrzynkach ładnie komponują się z białymi hortensjami, a bujna zieleń liści uzupełnia tę -rzeczywiście-patriotyczną kompozycję...

Dojrzała zieleń póżnego lata w moim ogrodzie

Obrazek
Obrazek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Dalu, ale mi się podoba to Twoje obrośnięte drzewo :)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

drzewo na prawdę pięknie zaaranżowane... to zdjęcie jest magiczne :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”