Słodki ten ogródek terakotowy.Kwiaty wiele lepiej wygladają w takiej oprawie, niż w najbardziej ozdobnych donicach. Widziałam gdzieś taki specjany dzban z " dziurami " po bokach .Śliczny efekt- jakby roślinki się przelewały z naczynia. Pamiętam do tego,że był diabelnie drogi
Dala - mój piękny ogród cz.4
-
x_P-42
Daluś, jak ja się cieszę z tej pogody. Jest u mnie za oknem 19 st.C, ale deszczyk siąpi, niebo zachmurzone - wymarzona pogoda dla mojego hostowego przedszkola. Twoje roślinki też przyjmą z radością trochę innej wody - nie z kranu 
Słodki ten ogródek terakotowy.Kwiaty wiele lepiej wygladają w takiej oprawie, niż w najbardziej ozdobnych donicach. Widziałam gdzieś taki specjany dzban z " dziurami " po bokach .Śliczny efekt- jakby roślinki się przelewały z naczynia. Pamiętam do tego,że był diabelnie drogi
-
x-d-a
Poluś, ta duża donica przyjechała wiosna prosto z Toskanii. Można też było kupić wspaniałe dzbany i amfory, o których piszesz, a także różnej wielkości donice - całkiem proste i pięknie zdobione, ale ceny tych wyrobów były bardzo europejskie, że się tak wyrażę (od 100 euro).Ale ja byłam w samym sercu Chianti, w miejscu, gdzie tradycja wyrobów terakotowych trwa od wieków i tu - niestety- płaci się za markę.
A pogoda rzeczywiście dzisiaj sprzyjająca naszym hostom i żurawkom, choć róże są już może trochę mniej zachwycone...
A pogoda rzeczywiście dzisiaj sprzyjająca naszym hostom i żurawkom, choć róże są już może trochę mniej zachwycone...
-
x-d-a
Geniu, podesłałam do Ciebie trochę deszczyku, żebyś nie musiała podlewać...
Iduś, przygotuj dobrze podłoże wrzosom, bo one naprawdę pięknie wyglądają, jak się rozrosną i utworzą takie barwne plamy...Szkoda ich na jednoroczne - do ziemi dodaj kwaśnego torfu, pomieszaj go z kompostem z liści i dodaj igieł sosnowych, a będą pięknie rosły
Iduś, przygotuj dobrze podłoże wrzosom, bo one naprawdę pięknie wyglądają, jak się rozrosną i utworzą takie barwne plamy...Szkoda ich na jednoroczne - do ziemi dodaj kwaśnego torfu, pomieszaj go z kompostem z liści i dodaj igieł sosnowych, a będą pięknie rosły
-
x-d-a
Agnieszko, Geniu, Moniko, Ido,
dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa. U mnie dzisiaj przyjemnie, niezbyt gorąco, deszczyk trochę popadał, skosiliśmy z M. trawkę...
Bardzo żałuję, że nie mogłam być dzisiaj z wrocławskimi forumkami na kiermaszu pod Igiełką, ale siła wyższa!
Mój czerwono biały duet w zbliżeniu i z trochę dalszej perspektywy

dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa. U mnie dzisiaj przyjemnie, niezbyt gorąco, deszczyk trochę popadał, skosiliśmy z M. trawkę...
Bardzo żałuję, że nie mogłam być dzisiaj z wrocławskimi forumkami na kiermaszu pod Igiełką, ale siła wyższa!
Mój czerwono biały duet w zbliżeniu i z trochę dalszej perspektywy

-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się duet pierwsza klasa, hehe i do tego barwy narodowe 
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To pewnie na 15 sierpnia było planowane...
A co to jest to czerwone? Czy to begonia jakowaś?
A co to jest to czerwone? Czy to begonia jakowaś?
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
x-d-a
100krotko, te czerwone kwiaty to moje ukochane begonie, które co roku przechowuję w piwnicy, a potem kwitną mi one przez całe lato...
Mariuszu, Jolu, czerwone kwiaty w skrzynkach ładnie komponują się z białymi hortensjami, a bujna zieleń liści uzupełnia tę -rzeczywiście-patriotyczną kompozycję...
Dojrzała zieleń póżnego lata w moim ogrodzie

Mariuszu, Jolu, czerwone kwiaty w skrzynkach ładnie komponują się z białymi hortensjami, a bujna zieleń liści uzupełnia tę -rzeczywiście-patriotyczną kompozycję...
Dojrzała zieleń póżnego lata w moim ogrodzie

-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu, ale mi się podoba to Twoje obrośnięte drzewo 
ogródeczek
storczyki
storczyki