Mój ogródek - chatte - cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A właśnie że jest ładny kolor tej niby,, cielistej ,,róży :P
Izuniu ,mówisz że te wczesne liliowce trzeba obciąć jak przekwitną :?: i będą jeszcze raz kwitły w tym roku :?:
Chyba będę musiała się wybrać do Ciebie na krzaczory ;:109 ,bo muszę coś posadzić od strony sąsiada :shock: :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzienku, ja wlasnie za takim cielistym kolorem nie przepadam ... Nie mam nic przeciwko pastelowym kolorom, ale ten mi wyjatkowo nie odpowiada.

Bogusiu, co czlowiek to gust ;) Myslalam, ze lubie wszystkie kolory w ogrodzie, ale sa jednak takie, ktorych nie lubie :oops:
Chcesz sie zaslonic od sasiada? (podglada Cie? ;:198 ) A czym bys sie chciala zaslonic?
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja też poucztowałam (a właściwie moje patrzałki) przy Izulkowych fotkach - wspaniała to była uczta :)

Dziękuję za odwiedzinki u mnie, Izulku :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Kochanie nie przesadzaj one mają piękny kolor taki cukierkowy :)
Izuniu moje Twoje naparstnice będą kwitły ;:1 ;:196 Jak bardzo się cieszę kiedy tylko pokarzą pierwsze kwiaty to zaraz pokarzę :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ona jest przeurocza Izo no co ty a niech sobie blednie będzie co dnia inna :lol: pokazujesz same cuda w moich kolorkach żółtych ,niebieskich ach tylko powzdycham i jeszcze popatrzę .....irga kwitnie hmm a moja nie ma takich kwiatuszków :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iza !!!

Znowu mam zaległości w Twoim wątku . Nie dostawałam powiadomień , a czasu mało . Przez to umknął mi. :cry: Muszę to koniecznie nadrobić , może w któryś deszczowy dzień , a teraz będę czytać na bieżąco :lol:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuniu, milo mi, ze Ci sie podobalo :D A za wizyte nie dziekuj, bo spacerek po pieknym ogrodzie, to przeciez przyjemnosc :D To ja dziekuje ;:180 ;:196

Jadziu, de gustibus non disputandum est ;)
Naparstnice nie mialy prawa nie zakwitnac ;) :lol: Na pewno beda dorodniejsze niz u mnie :oops:

Beatko, ona juz jest caly czas taka sama :lol:
Irga moze jeszcze za mala na kwiaty? Ciesze sie, ze trafilam kolorami w Twoj gust :D

Ewus, witaj! Ja tez z wielu watkow nie dostaje powiadomien i wlasnie usiluje je odszukac.
Nie licze jednak, ze uda mi sie nadrobic wszystkie zaleglosci :(
Dobrze Cie widziec, juz nie musze Cie szukac ;) :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:A właśnie że jest ładny kolor tej niby,, cielistej ,,róży :P
Izuniu ,mówisz że te wczesne liliowce trzeba obciąć jak przekwitną :?: i będą jeszcze raz kwitły w tym roku :?:
Chyba będę musiała się wybrać do Ciebie na krzaczory ;:109 ,bo muszę coś posadzić od strony sąsiada :shock: :P
A czym byś ty mi radziła ,może masz jakieś odnóżki krzewuszki ,kalinę ,lub coś tam ..... ale to jeszcze kiedyś obgadamy ,nie bier sobie tego do serca ,,,, :P
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wlasnie sobie wzielam, tylko nie wiem, jaka masz wizje :roll: Chcesz luzny zywoplot z krzewow? Formowany? Zarosla? Od tego zalezy wybor roslin. A sadzonki sie u mnie na pewno jakies znajda ;)
Gdyby to mial bys nieformowany zywoplot i moglby zabrac troche miejsca, to proponowalabym bardzo szybko rosnaca pecherznice :D Albo zarosla z tawliny :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza mnie tam pozostał kawałek do obsadzenia ,może jutro wstawię fotki u mnie --to zobaczysz ,nie chcę żywopłotu ,tylko luźne nasadzenia i myślałam ,żeby między krzewy wsadzić jakieś płożące iglaki ,co by po brzegu nie trzeba było z kosiarką latać ,bo wiesz nie jesteśmy już pierwszej młodości :P
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Kochanie, wiroza, jak wół
Obrazek
ale nie wiem, czy stała, czy przejściowa.
W zeszłym roku, był stabilny, dopiero po przesadzeniu na pierwszym kwiatku
dostał smug.
I tak, go lubię. :lol:
A nazwy dla róży jeszcze nie znalzłam.
W środę poszukam, bo jutro jedziemy' w rejs :wink: .
Cmokasy nocne, dobranocne. ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Czyli luzny, nieformowany zywoplot :D Poszukam zdjecie, to pokaze Ci jak ja posadzilam u siebie. Ale jutro, bo dzis juz nie mam sil. Ide spac. Dobrej nocy Bogusiu! :D

Hanus, przejsciowa wiroza? Myslalam, ze jak wirus zaatakuje, to juz nie ma ratunku. Tzn. powrotu do stanu pierwotnego. A to moze byc tak jak z tulipanami: najpierw cieszono sie z nowych form i celowo zarazano inne odmiany, dopoki nie okazalo sie, ze wirus degeneruje i ostatecznie niszczy cebule :(
Ale wiesz, ze Ci dobrze zycze, to niech u Ciebie bedzie przejsciowy :D
Dobranoc Haniu! :D

Dobranoc, Nocni Spacerowicze ;) :D
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Izuniu, chyba może być przejściowa wiroza. Nie znam się na tym kompletnie, to jedynie moje obserwacje. W ubiegłym roku Hania zdiagnozowała mi na pięknej hoście wirozę z zaleceniem natychmiastowego usunięcia :!: Fakt liście były pstre i nakrapiane i ... takie ładne :lol: Szkoda mi było :oops: W tym roku tylko jeden z pierwszych liści ma jeszcze ślady zmian, pozostałe odzyskały właściwe ubarwienie. Czyżby to znaczyło, że siły obronne rośliny mogą pokonać wirusa... po prostu silniejszy zwycięża :D :?:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Madzienku, ja tez sie na tym nie znam. Jak Hania mowi, ze wiroza moze byc przejsciowa, to widac moze :D
Ja mam zawirusowana jedna mahonie. Zastanawialam sie, czy ja usunac, ale ... ona juz byla taka duza, rozrosnieta i kwitla co roku, a zawirusowany jest tylko 1 ped. Ciekawie to wyglada, bo posrod zielonych lisci pojawiaja sie nagle zolto-czerwone. Wiroza nie przeszla, ale nie rozprzestrzenia sie, wiec mahonia nadal rosnie ...
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Ja bym na Twoim miejscu zostawiła i obserwowała. Na wycięcie zawsze będzie czas :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”