Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ciekawe czego.....traktowany jest jak phalaenopsisy.latem był częściej nawozony ,stal od marca do listopada na tarasie.....zamiast wypuścić kwiaty to wypuszcza nowe przyrosty.Chyba mu brakuje porządny opiernicz.... :cry:
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

PESTKA@ pisze:Ciekawe czego.....traktowany jest jak phalaenopsisy.latem był częściej nawozony ,stal od marca do listopada na tarasie.....zamiast wypuścić kwiaty to wypuszcza nowe przyrosty.Chyba mu brakuje porządny opiernicz.... :cry:
Jeżeli nie pomogło głaskanie to może faktycznie by go troszkę "objechać", tylko nie za bardzo, bo jak się obrazi to nawet przyrostów nie puści :lol:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moje cymbidium tez nie ma pędów kwiatowych, tylko 4 nowe przyrosty, które już miał, gdy go kupowałam, tylko malutkie. Może dopiero na nich zakwitnie, bo nie wiem, czy Cymbidia kwitna na starych czy nowych psb?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..słyszałam ,ze na nowych.Ja mojego kupilam po kwitnieniu.Widzialam tylko fotke jak kwitł.Szkoda ,ze nie doczekalam się w tym roku kwiatka.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam z pozdrowieniami,bo dawno mnie nie bylo.Przedświatezna bieganina sie zaczela w tym roku u mnie o wiele szybciej niż sie spodziewałam. :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

;:7 Pestko, rzeczywiście dawno Cię nie było. Powiedz chociaż troszkę co słychać u Twoich storczyków :?:
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

:) Nie zakwitł, ale podrósł :) Coś za coś ;) Latem wyeksmituj na balkon (oby nie na pełne słońce, no i uważaj na przędziorki) obficie podlewaj, dokarmiaj nawozikiem.. To wszystko latem. Jak się kończy lato, wnosi się stwora do domciu, dużo mniej podlewa.. Może być jeszcze jeden dowcip: młode bulwy mogą być zbyt młode na kwitnienie. Ale.. czary - mary zaraz będą pędy kwiatowe ;)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak go traktowałam;podlewałam.nawozilam.,glaskałam,opierdzielałam i cieszyłam sie z przyrostów.Myślicie ,ze jeszcze może wypóścić pęd kwiatowy????? A co u reszty storczykow? Rosna pedy kwiatowe,pęcznieją pączki,część przekwita.Ciesze sie bardzo,bo pisalam ,ze kota złamała mi pęd kwiatowy na ktory tak dlugo czekałam.Z oczka wypószcza nowy pęd.Więc będa dwa :lol: Pokażę dwie fotki pellorika o małych kwaitach,ale za to burzy w ilości (dopiero zaczyna sie rozwijac ) i pellorika o dużych kwiatach. Przepraszam za jakość zdjęć,ale robione były telemObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Ładniutkie :) Może jeszcze namyśli się ten Twój uparciuch i zakwitnie :) Mało gościa podlewaj :) Powodzenia :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podlewam go oszczędnie,ale widocznie nie chce zakwitnąć w tym roku.Może przywita 2009 kwiatami? Moje phalki na pewno to zrobią.Do Swiąt nie zdążą,bo pączki maja zbyt małe Za to W NOWY ROCZEK KWIATKÓW OBŁOCZEK ;:92
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z Cymbidium, to nie taka prosta sprawa. Uparte jest względem kwitnienia.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ale piekniutkie te z 3 warżkami... :shock: :shock: :shock: , ja takowych w kwiaciarnii ani w zadnych marketach nie widywałem i niewiduje... :? . Pozdrawiam !
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak naprawde najpierw przyciaga mnie kolor do kwiatków,a dopiero w domu odkrywam jakieś ,,niespodzianki,,Jak kupowałam storczyka w NOMI w promocji to cieszyłam sie ,ze znalazłam dwupedowego.Dopiero w domu zauwazyłam ,ze z jednej doniczki wyrastają dwa pędy i dwa pędy zupełnie róznych kwiatów.. Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na tej fotce widac lepiej.... Obrazek
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Pestko, też mam takiego dziwaczka o 2 pędach z różnymi kwiatami, ale jak go kupowałam miał rozwinięte kwiaty na jednym pędzie. Po przyniesieniu do domu opadło trochę pączków, ale przedłużył pędy i już niedługo otworzą się nowe kwiaty. Ciekawa jestem czy też będą różne :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”