marpa-Maryniu Zalew i woda to zawsze urokliwe miejsca.
Z ciemiernikami nic szczególnego nie robię. Po prostu rośnie sobie. Ten drugi to mam wrażenie, że mniejszy w tym rok .To pewnie i kwiatów będzie miał mniej.
Alu125 Fakt, 2 buraczki urosły ponad norę.
chryzantemki cieszę. Jeszcze potem te z cmentarza zabiorę i posadzę do ogrodu. A nóz się uda im przezimować.
Te z ubiegłego roku ładnie przezimowały. Jedna w piwnicy. Ciekawa jestem jak przezimuje na dworze, bo od wiosny rośnie w gruncie.

Oszronione zdjęcia może i efektownie wyglądają. Ale nie dla wszystkich roślin są dobre.
Katiusha-Kasiu Zalew jest piękny. Taki naturalny i cichy.
Ja jeszcze bukiecik zrobiłam z wrotyczu i mikołajka do domu.
Dziękuję za pochwałę moich oszronionych zdjęć. O tak, nie dla wszystkich roślin ten szron jest dobry.
Ale teraz to już w ogrodzie tylko twardziele zostały. Wrażliwe roślinki pierwsze przymrozki wcześniej wykosiły.
Iwonko0042 Woda zawsze działa kojąco i ładnie. Natura jest piękna.
Buraczki mi się udały. Nawet w tym suchym roku.
Danusiu z to juz taka pora roku nostalgiczna
chyba ostatnie takie naturalne bukieciki natury, z trawkami to ja nie dawno zaczęłam.
Red baron w tym roku na wiosnę przesadzałam i podzieliłam na pół. Ale rośnie dobrze.
Reni4 witaj

Dziękuję za pochwałę moim widoczków. Z Chryzantemami to ja się rozkręcam. Jeszcze mi się ich więcej chce.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko.
wyjełam ziarnka na nasionka z białej dyni.
Położyłam na talerzyk i na stoliku na tarasie aby trochę wyschły. Siedzę sobie w domku , pije kawę i widzę ożywiony ruch na tarasie.
A tu sikorki ..

Już dojrzały nasionka

i wybierały,,,3/ 4 nasiona z talerzyka mi skubańce zabrały .normalne złodziejaszki.
Ale urokliwe ptaszki to są.