Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Cudowne widoki nad zalewem ;:167
Bukiecik uroczy, ja u siebie mogłabym zebrać jedynie badylecik ( z badyli :;230 )
Zdjecia oszronionych roślin, a szczególnie zbliżenia, zachwycają. Szkoda, że to tak naprawdę niszczycielska siła Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne widoki z nad Zalewu Aniu ;:167 no a buraczki to giganty ;:215
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoczki tylko,że takie smutne.
Bukiecik bardzo ładny.Trawy też masz fajne.U mnie Red Baron jakoś słabo rośnie. :(
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam..dziękuję za odwiedziny...dorodne masz plony.wspaniałe widoki a i kwiaty zachwycają...chryzantemy cudne..moje coś zastrajkowały i dopiero pąki mają, ;:222 ..pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Obrazek

marpa-Maryniu Zalew i woda to zawsze urokliwe miejsca.
Z ciemiernikami nic szczególnego nie robię. Po prostu rośnie sobie. Ten drugi to mam wrażenie, że mniejszy w tym rok .To pewnie i kwiatów będzie miał mniej. :roll:
Alu125 Fakt, 2 buraczki urosły ponad norę.
chryzantemki cieszę. Jeszcze potem te z cmentarza zabiorę i posadzę do ogrodu. A nóz się uda im przezimować.
Te z ubiegłego roku ładnie przezimowały. Jedna w piwnicy. Ciekawa jestem jak przezimuje na dworze, bo od wiosny rośnie w gruncie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oszronione zdjęcia może i efektownie wyglądają. Ale nie dla wszystkich roślin są dobre.
Katiusha-Kasiu Zalew jest piękny. Taki naturalny i cichy.
Ja jeszcze bukiecik zrobiłam z wrotyczu i mikołajka do domu. :)
Dziękuję za pochwałę moich oszronionych zdjęć. O tak, nie dla wszystkich roślin ten szron jest dobry.
Ale teraz to już w ogrodzie tylko twardziele zostały. Wrażliwe roślinki pierwsze przymrozki wcześniej wykosiły.
Iwonko0042 Woda zawsze działa kojąco i ładnie. Natura jest piękna.
Buraczki mi się udały. Nawet w tym suchym roku. ;:108
Obrazek
Danusiu z to juz taka pora roku nostalgiczna ;:133
chyba ostatnie takie naturalne bukieciki natury, z trawkami to ja nie dawno zaczęłam.
Red baron w tym roku na wiosnę przesadzałam i podzieliłam na pół. Ale rośnie dobrze.
Obrazek
Obrazek

Reni4 witaj ;:196 Dziękuję za pochwałę moim widoczków. Z Chryzantemami to ja się rozkręcam. Jeszcze mi się ich więcej chce. ;:173
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko. :wink:

wyjełam ziarnka na nasionka z białej dyni.
Położyłam na talerzyk i na stoliku na tarasie aby trochę wyschły. Siedzę sobie w domku , pije kawę i widzę ożywiony ruch na tarasie.
A tu sikorki ..
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Już dojrzały nasionka
Obrazek
i wybierały,,,3/ 4 nasiona z talerzyka mi skubańce zabrały .normalne złodziejaszki. ;:192
Ale urokliwe ptaszki to są. :wink:
Obrazek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj ja też sie zastanawiam nad tym aby wsadzić do gruntu te z cmentarza i zobaczyć co z nich będzie wyrzucić zawsze można. Pięknie u Ciebie nawet sikorki pozują. Pozdrawiam.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ANIU.
Coś nie widzę zdjęć. ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ojjjj znowu miałam co nadrabiać, a przy okazji podziwiać buraka giganteum :) Inne ciut mniejsze ,ale zawsze to swoje najsmaczniejsze.Cieszę się ,ze chryzantemkom udało się jeszcze zakwitnąć bynajmniej wiesz co masz. Swoich też masz sporo kolorów a ta czerwień bardzo energetyczna. Tortelini smakowicie wygląda a i trzeba dzieci zaopatrzyć w wałówkę na drogę wiadomo mama dwoi sie i troi. Aniu nie psiocz na sikorki one myślały ,ze to dla nich jedzonko naszykowane, wiec trzeba było się poczęstować ,żeby gospodyni się nie obraziła :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Pięknie się przebarwiła trawa Red Baron.
A sikorki - no proszę, poczęstowane nasionami na talerzyku nie mogły przelecieć koło tego przecież obojętnie. A któraś z nich to nawet na rowerku przyjechała się posilić. ;:215
Jeszcze trochę i trzeba będzie zacząć sypać nasiona słonecznika do karmników.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu, wszystko mnie tu zachwyca . Staw piękny ;:108 Stworzyłaś kolejne cudowne miejsce na ziemi ,a przy tym Twoje zdjęcia takie profesjonalne . Aniu , zamierzam kupić aparat fotograficzny, czy mogłabyś mi doradzić , aby nie była zbyt wygórowana cena i prosty w obsłudze . ;:108 Pozdrawiam cieplutko ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu ja te azjatki to muchozolem traktuję, bo nie tylko owoce ale mnie też użarła ;:124
Twoje tortellini to u mnie uszka z mięsem czy grzybami, makaron też robię bo mam własne jajka to zamiast kupować zagniatam ciasto...smak nieporównywalny!
Posiedziałam z Tobą nad zalewem ;:4 a sikorki to się śmieję, że już pukają i upominają się o słonecznik ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Fajne zdjęcia z sikorkami ;:215 . Jesień masz przepiękna trzeba przyznać. Z tymi azjatkami to faktycznie jest problem bo pchają się na potęgę a dziecku ciężko wytłumaczyć, że to nie jest prawdziwa biedronka ;:131 . "No przecież czerwona i ma kropki to jak to nie prawdziwa? " :;230 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie gniewaj się na sikorki one na pewno myślały,że to dla nich więc się poczęstowały.Ja widziałam jak na rynku ptaszki podkradały słonecznik na wagę. :D W Warszawie wróbelek podkradał okruszki z wafli do lodów.W pewnym momencie wszedł do stojaka z waflami. ;:oj
U nas na szczęście jeszcze nie widziałam takich biedronek i oby jak najdłużej.

Miłego dnia.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Aniu szkoda zmarzniętych roślin, ale u mnie rośliny wyglądają podobnie i wszystkie hosty zmrożone . :( Dynie ładnie obrodziły. Bardzo ładne dekoracje
Piękne widoczki. Buraczek gigant, czym go karmiłaś że, urósł do takich rozmiarów :D
Biała chryzantema śliczna, jak się nazywa?
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, Twoje chryzantemy śliczniuchne i masz ich sporo! Dawniej też przynosiłam chryzantemy z cmentarza, ale nie mogę pochwalić się sukcesami w przechowaniu. Jeśli nawet przezimowały, to z roku na rok marniały, ale znowu spróbuję.
Niebieskie marcinki piękne, rośliny oszronione też, ale jeszcze moglibyśmy poczekać trochę na te piękne zdjęcia!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”