Witajcie
Ja jestem zabiegana pewnie jak większość , praca dom , ogród , no i sezon na motocykle już się zaczął a czasu mało na wszystko .
Ale jakoś jeszcze ogarniam
Na początek pochwalę się swoim 650 koniem

A teraz ogrodowo
Pracy dużo w miejscu gdzie wyrwałam świerki, zrobiłam skalniak i nasadzenia w sobotę dosadzę trochę jednorocznych .
W przed ogródku wypieliłam i wyrwałam trzy korzenie chcę zrobić ścieżkę po środku a po bokach wysiać kwiaty .
Sadzonki pomidorów jeszcze czekają w domu ostatni tydzień nie był zbyt ciepły na prace w ogrodzie więc odpuściłam .
nyna76 dziękuję kochana , miejsca starczy tak jak piszesz . Jednoroczne czekają na wysadzenie bo ostatnio pogoda nie dopisuje . Tobie również życzę udanego sezonu ogrodowego
anabuko1 muszę Ci powiedzieć że zawilec urzekł mnie swoją urodą , kwitnie cały czas ma śliczne kwiaty i bardzo ładnie pachnie . Pozdrawiam Aneczko
any57 dobrzy sąsiedzi to skarb , jest przynajmniej z kim pogadać i jeden drugiemu pomoże . Pozdrawiam
marta64 masz rację bylinki i jednoroczne dopełnią ten ogród . Mam jeszcze trochę pomysłów , które chcę zrealizować
JAKUCH masz rację trawę koszę w pół godziny , nie trzeba latać z wykaszarką jest super . Biały rumak był już na małej przejażdżce , ale to tak tylko na rozgrzewkę . Pozdrawiam
Iwonka1 Iwonko dziękuję .Na początku byłam zła , ale na dobre wyszło teraz jestem zadowolona i koncepcję na ogród . Na pewno tak jak piszesz wiele sezonów przede mną i realizację planów a jest ich dużo wliczając w to nawet wymianę szamba i remont domu . Jest co robić .
korzo_m no sporo pracy jest zrobione ale drugie tyle przed nami . Mamy czas więc na spokojnie się wszystko zrobi
clem3 na efekty trzeba jeszcze poczekac minimum dwa lata jak to wszystko pięknie się rozrośnie . Ale myślę że warto poczekać
Frate raczej już tego nie będziemy chcieli , starczy nam co mamy w zupełności . Widok mojego ogrodu z tego zdjęcia zawsze mnie urzeka szczególnie o poranku jak promienie słońca przelatują przez konary dębu . Dąb zostaję na naszej działce więc tytuł wątku adekwatny do miejsca
pelagia72 dziękuję . Pracy włożyliśmy , ale na zdrowie nam to poszło

Będzie dobrze , już jest
pela11 Elu dziękuję za miłe słowa . Tobie również życzę owocnej pracy w ogrodzie
stasia_ogrod Szymuś wyściskany

Szykują nam się nowi sąsiedzi naprzeciwko o ile kupią dom , ale są chętni . Mam nadzieję że również będą fajni czego sobie życzę . Pozdrawiam i ściskam
W świerku conica jest pełno ptasich gniazd , maluchy już nawet się wykluły
Skrzynki są przygotowywane na sezon
Życzę wszystkim pięknej pogody i miłych prac ogrodowych