Pod Dębem ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pod Dębem ;)

Post »

:wit Duży areał, dużo możliwości.
Śliczna pigwa. ;:108 ;:108
Uwielbiam czas kwitnących drzew,Wszystko w ogrodach wgląda tak pięknie.
Ładny ten zawilec wielkokwiatowy.On mi przepadł. :evil:
Piękny ten czerwony tulipanek.Ja ostatnio lubię takie pełne. :wink:
pozdrawiam Asiu :)
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i widzisz Joasiu - tak jak i u mnie ... są też dobrzy sąsiedzi ;:333
Będzie ogrodzenie i będzie spokój.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Joasiu, no i jest pięknie ;:215 Teraz tylko trochę czasu i będzie kolorowo jak byliny podrosną!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Joasiu mniejszy teren mniej pracy i też wszystko sie pomieści ,a ci dwaj niech się gryzą z dala od Was .Są tacy i tacy ludzie nic na to nie poradzimy. Myślę ,ze Twój srebrzysty rumak był już w użyciu . Udanego weekendu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zobacz Joasiu, jak za to wiosna Cię pociesza ;:oj Kwitnie, żebyś miała czym oczy nacieszyć ;:108 Ze wszystkim zdążysz, pomalutku, jeszcze wiele sezonów przed Tobą. Teraz tylko do przodu, bez ogladania się, co za Tobą. Powodzenia ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Odwaliliście kawał dobrej roboty ;:215 już Was widać. Dobry sąsiad to podstawa. Odgradzajcie ogród jak najszybciej.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Super, że wszystko się jakoś udało rozwiązać. Pracy kosztowało was to sporo, wiadomo, ale efekty z pewnością będą świetne. Już są ;:215
Frate
50p
50p
Od: 26 mar 2017, o 10:42

Post »

Obrazek
Ten widok urzekł mnie na początku wątku i dla mnie jest znakiem rozpoznawczym Twojego Dębowego Ogrodu :) :)
Lepiej mniej a w 100% swojego, masz pewność, że co zasadzisz to będzie Twoje i nikt się za chwile o to nie upomni. A może z biegiem czasu sąsiad sam będzie chciał odsprzedać ziemie po taniości? :D :D
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Joasiu
Czytam o problemach z sąsiadem.
Pamiętam ile pracy włożyliście w porządkowanie całego terenu.
Szkoda ,ale masz rację , odgrodzić się i będzie spokój.
Dobrze ,że są tez dobrzy ludzie na których można liczyć.
Będzie dobrze, zobaczysz ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Joasiu , dobry sąsiad to skarb , wiem coś o tym bo mam na wsi fajnych , młodych sąsiadów , zawsze sobie pomagamy i dbamy o dobre relacje .Jeżeli masz wokół siebie dobrych ludzi to życie jest spokojniejsze i radośniejsze .Ogród też za Twoją pracę odwdzięczy Ci się pięknymi kwiatami i obfitym plonem na warzywniku .Spokojnej pracy na własnym poletku , pod własnym niebem . ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Tak trzymaj kochana a ogród ukoi Wasze skołatane nerwy i będzie nagrodą za trud włożonej w niego pracy. ;:433 ;:433
Jest taka piosenka " jak dobrze mieć sąsiada ... pomoże, zagada" - dobrze napisała pela11 - taki sąsiad to skarb. ;:108
Asieńko, zdróweczka, dobrej pogody i spokoju a wszystko pięknie się ułoży.Uściskaj Szymusia. ;:168 ;:196 ;:196 ;:167
DzonaK

Post »

Witajcie
Ja jestem zabiegana pewnie jak większość , praca dom , ogród , no i sezon na motocykle już się zaczął a czasu mało na wszystko .
Ale jakoś jeszcze ogarniam ;:oj
Na początek pochwalę się swoim 650 koniem ;:oj :D

Obrazek
A teraz ogrodowo
Pracy dużo w miejscu gdzie wyrwałam świerki, zrobiłam skalniak i nasadzenia w sobotę dosadzę trochę jednorocznych .
W przed ogródku wypieliłam i wyrwałam trzy korzenie chcę zrobić ścieżkę po środku a po bokach wysiać kwiaty .

Obrazek

Sadzonki pomidorów jeszcze czekają w domu ostatni tydzień nie był zbyt ciepły na prace w ogrodzie więc odpuściłam .
nyna76 dziękuję kochana , miejsca starczy tak jak piszesz . Jednoroczne czekają na wysadzenie bo ostatnio pogoda nie dopisuje . Tobie również życzę udanego sezonu ogrodowego :wink:

anabuko1 muszę Ci powiedzieć że zawilec urzekł mnie swoją urodą , kwitnie cały czas ma śliczne kwiaty i bardzo ładnie pachnie . Pozdrawiam Aneczko ;:196

any57 dobrzy sąsiedzi to skarb , jest przynajmniej z kim pogadać i jeden drugiemu pomoże . Pozdrawiam :wink:

marta64 masz rację bylinki i jednoroczne dopełnią ten ogród . Mam jeszcze trochę pomysłów , które chcę zrealizować :tan

JAKUCH masz rację trawę koszę w pół godziny , nie trzeba latać z wykaszarką jest super . Biały rumak był już na małej przejażdżce , ale to tak tylko na rozgrzewkę . Pozdrawiam ;:196

Iwonka1 Iwonko dziękuję .Na początku byłam zła , ale na dobre wyszło teraz jestem zadowolona i koncepcję na ogród . Na pewno tak jak piszesz wiele sezonów przede mną i realizację planów a jest ich dużo wliczając w to nawet wymianę szamba i remont domu . Jest co robić . :wink:

korzo_m no sporo pracy jest zrobione ale drugie tyle przed nami . Mamy czas więc na spokojnie się wszystko zrobi ;:196

clem3 na efekty trzeba jeszcze poczekac minimum dwa lata jak to wszystko pięknie się rozrośnie . Ale myślę że warto poczekać :tan

Frate raczej już tego nie będziemy chcieli , starczy nam co mamy w zupełności . Widok mojego ogrodu z tego zdjęcia zawsze mnie urzeka szczególnie o poranku jak promienie słońca przelatują przez konary dębu . Dąb zostaję na naszej działce więc tytuł wątku adekwatny do miejsca ;:oj :wink:
pelagia72 dziękuję . Pracy włożyliśmy , ale na zdrowie nam to poszło :;230 Będzie dobrze , już jest :wink:

pela11 Elu dziękuję za miłe słowa . Tobie również życzę owocnej pracy w ogrodzie ;:196

stasia_ogrod Szymuś wyściskany ;:196 Szykują nam się nowi sąsiedzi naprzeciwko o ile kupią dom , ale są chętni . Mam nadzieję że również będą fajni czego sobie życzę . Pozdrawiam i ściskam ;:196

Obrazek

Obrazek

W świerku conica jest pełno ptasich gniazd , maluchy już nawet się wykluły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skrzynki są przygotowywane na sezon

Obrazek

Życzę wszystkim pięknej pogody i miłych prac ogrodowych ;:162 ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

No nie Joanno - zawstydziłaś mnie :wink:
650 koni ;:oj
Kiedy ja jeździłem na swoich 'rumakach', to jeden miał chyba 7.5 konia (WSK) a drugi - aż 12 koni (Jawa 250) :;230
Tak! Tak jak podejrzewasz, było to dawno, bardzo dawno temu - w latach 70-tych ub. wieku.
Teraz pewnie bałbym się dosiąść takiego narowistego rumaka ;:306

edyt:
W nocy śniły mi się motocykle i ... doszedłem do wniosku, że źle odczytałem te 650 - to jest pojemność twego konia, a nie moc.
Czasem sny bywają oprócz proroczych, także twórcze :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Asiu :wit

Ale masz maszynę ;:oj Sezon się rozpoczął, a Ty chyba masz gdzie pojeździć w okolicy :)
Mi też wciąż czasu na wszystko brakuje, jak się pracuje to niestety nie da się wszystkiego ogarnąć.
Pomidory czekają do wysadzenia. Co będzie rosło w skrzynkach i na palecie? Czyżby zioła?
Ciekawe jakich będziesz miała przyszłych sąsiadów.Ja swoich dwóch jeszcze nie poznałam ;:224
Fajnie, gdyby byli lekko zakręceni w temacie ogrodnictwa.

Buziaki i bezpiecznej jazdy ;:333
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Witaj, Joasiu! Dobrze, że zostały świerki, teraz ptaszki mają apartamenty jak znalazł! Widzę też kwitnącego lilaka! Będzie pięknie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”