Róże u Doroty - mój mały różany raj

Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty - mój mały różany raj

Post »

Życzę udanego wypoczynku ;:196 Oj i ja bym się chętnie wyrwała, ale w najbliższym czasie to niemożliwe ;:223
Chantal i mnie rozczarowała, bo jej pokrój pozostawia wiele do życzenia. Kwiaty ma śliczne, kolor też....i na tym się kończą jej zalety. Podpierałam ją, podwiązywałam, żeby tylko wyeksponować jej wdzięki. Nie wiem, czy dobre cięcie jej pomoże. Ja już wiem, że będę musiała dać jej obelisk. Te długaśne pędy są chyba wpisane w jej charakter. :roll:
W obecnym sezonie planuję zakup kilku róż, ale moje zakupy różane są ściśle związane z małymi innowacjami architektury ogrodowej. Muszę zakupić dwie pnące, szybko i wysoko rosnące, oraz kilka rabatówek, żeby dokończyć rabatę różaną, z której wyjadą chryzantemy ( posadzę w inne miejsce). I przyznam się, że buszuję od kilku dni w sklepach i wybrałam pnące, ale nie umiem , nie mogę się zdecydować na rabatowe. Dlatego buszuję u Ciebie i szukam inspiracji.
Wszystkiego dobrego ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko i dla Ciebie również wiele radości i szczęścia w Nowym Roku ;:196 No i udanego zimowego wypoczynku, oby śniegu było pod dostatkiem ;:215
Na koniec poczarowałaś znowu - tym razem Clair Renaissance ;:108 Było do przewidzenia, że ponieważ to "bladawiec", to z miejsca skradnie mi ;:167 . Hm... mam nad czym rozmyślać, tym bardziej, że zapadła decyzja o eksmisji Eifelzauber i poszukiwaniu czegoś ekstra na jej miejsce ;:224
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dorotko ;:196 wypoczywaj , ładuj baterie i wracaj do nas cała i zdrowa bo z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy .
Chopina - zamówiłam , miałam na niego chrapkę od dawna a Ty tylko umocniłaś mnie w tym chciejstwie :tan
Chippendale - mam ale jesienią zmieniał miejscówkę , pierwsza nie była zbyt szczęśliwa a i tak radził sobie całkiem , całkiem , może w tym roczku będzie mu lepiej i się odwdzięczy ;:215
Wszystkiego naj , naj , naj na Nowy Roczek ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam się po Twoim ogrodzie
I z uwagą czytam podsumowanie
Każdy ma inne doświadczenia z różami
Mój Abraham chyba po prostu był marny, albo angielki nie daja u mnie rady, bo w sumie i Pilgrim i Golden Celebratione też są nie za okazałe.
Abrahamam mam już 4 sezon. Z roku na rok jakby marnieje
Za to bardzo przydatne są wiadomości o trwałości kwiatów, bo to raczej jest cechą róży, która nie zależy od ogrodu
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Angielki u mnie mają się dobrze, więc na wiosnę Abrahamek zamieszka przed wejściem do ogrodu. Nie mogę się doczekać. Już zamówiony, razem z kilkoma koleżankami. Miałam też ochotę na Chantal Tomas, ale wykreślam z chciejstw.
Martwię się czy moje róże przeżyją te mrozy, bo grudzień je zmylił i ruszyły jakby to był marzec.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Dorotko ja jeszcze wrócę do Chopina,gdzieś w Twoim wątku było napisane ,że po przekwitnięciu mocno go przycięłaś.Chodzi mi o to ,czy oberwałaś tylko kwiaty czy skróciłaś całe pędy,bo nie wiem jak go potraktować .A i co to za róża LO,bo nie mogę znależć całej nazwy. ;:14
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dorotko, na początek powiem ci, że katalog jeszcze do mnie nie dotarł.. długo czekałaś na swój?? Może już wyczerpali nakład i muszę obejść się smakiem ;:224 :;230
Z Chopinem mam identyczne doświadczenia. Dwa długie pędy, obcięcie prawie do ziemi i.. kolejne dwa pędy ;:306 Ale za takie kwiaty to można wiele wybaczyć ;:108
Chippendale wyglądał u ciebie prześlicznie, skusiłam się na niego jesienią i już się doczekać nie mogę tych brzoskwiniowych kwiatów. Otello, już mnie zachwycił zapachem. Zdążył jeszcze rozwinąć dwa czy trzy kwiaty przed końcem sezonu.. cudo. Mam nadzieję, że będzie wysoki, bo zostawiłam mu miejscówkę jako wysokie tło ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka, ja rozumiem, że trwa szał tworzenia wiosennych list zakupowych, ale upraszam się o nowy wpis.. Dzisiaj mam dzień stawiania ludzi do pionu i lepiej nie zadzierać ze mną ;:224 :lol: Poza tym zobacz co musiałam zrobić.. wpisałam jeden swój wpis pod innym swoim wpisem.. ;:131
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witajcie :wit

Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w naszych pięknych górach :D. Spędziliśmy ;:215 urlop, wypoczęliśmy i nabraliśmy sił do pracy. Pierwsze dni były bardzo mroźne...brr, ale daliśmy radę. Stoki naśnieżone i świetnie przygotowane, więc oddaliśmy się aktywnie białemu szaleństwu.
Dzisiaj, Mazowsze przywitało nas śnieżycą i zapaskudzonymi drogami ( jak zwykle zima zaskoczyła drogowców :wink: ) Dzisiaj wrzucę tylko kilka fotek i idę spać, bo niestety weekend już dla mnie pracowity. Odpowiem na wszystkie wpisy za kilka dni. Najpierw muszę nadrobić zaległości u Was :roll: Muszę przyznać, że bardzo się stęskniłam za forum i Waszymi ogrodami ;:196

I małe odstępstwo...

Sabinko kochana nie gniewaj się na mnie ;:196 :wink:
Listy zakupów różanych jeszcze nie tworzę, nie było kiedy, ale jak już się trochę ogarnę to pewnie coś wrzucę do koszyka. Tymczasem jutro wieczorem z wielką ciekawością poczytam co tam u Ciebie ciekawego wydarzyło się przez ten tydzień.
;:196

A teraz zimowe fotki...Przepraszam z góry za odstępstwo, że nie różami Was przywitam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

OOO Krynica :D ,na Jaworzynie nogę złamałam :(
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, no jak ja mam się gniewać.. Myślałam, że cię chandra dopadła, a ty szalałaś na stoku ;:oj Odsypiaj spokojnie ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ale miałaś super wakacje zimowe ;:333 Mnie też przydałaby się odskocznia, ale na razie nie da rady ;:185
Dobrze że wróciłaś cała, a nie wzorem Dorci - połamana. Choć wszędzie teraz ślisko jak na lodzie, więc i tutaj uważaj na siebie ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Dorotko, ochoty na narty mi narobiłaś, a urlop dopiero pod koniec lutego...
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Dorotko jeździłaś na nartach :?: jeśli tak to szacun ;:180 Ja nie umiem a na Jaworzynie bylam latem :wink: A te widoki co pokazałaś cuuuudne ;:63
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam serdecznie. Piękne widoki ! Bardzo fajnie wypocząć w taki sposób po tak wyczerpującym sezonie . Ach te zdjęcia przywołały moje wspomnienia z Jaworzyny. To był mój pierwszy i niezapomniany raz na snowboardzie... jak ja byłam zmęczona ale to było bardzo pozytywne zmęczenie. Z chęcią wróciłabym tam ale póki co nie da rady. Może jak dzieci podrosną ;:224 . Pozdrawiam ciepło :wit .
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”