Hacjenda Anego już ma 10 lat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat

Post »

Pamiętacie niedawno pokazywaną żabę?
Już ją oswoiłem :)
Stale wpadała do beczki i nie potrafiła wyleźć - nieraz cztery razy dziennie ją wyciągałem, aż się do przyzwyczaiła.
Potem siedziała na stojących obok doniczkach - za każdym razem na innej. Stamtąd obserwowała komary w wodzie i ... nurkowała.
Potem musiałem znowu ją wyciągać.
W końcu wybrałem wodę na tyle, że potrafi wybić się od dna - żaba skoczek doskonały :wink:
Nawet przyzwyczaiła się do głaskania - już nie ucieka, tylko czeka by ją "posmyrać" :;230
Do tego to podglądaczka ;:oj wlazła za mną do altany gdy się przebierałem ;:306
Ani chybi ... księżniczka jakowaś ;:202
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

:wit No i dobrze że przygarnąłeś ptaszki ;:215 u Ciebie im będzie lepiej

u mnie też często są na gruszce - z balkonu do mnie 2 m i wcale się nie boją , mogę im się przyglądać do woli ;:108

ale nie wyczaiłam gdzie mieszkają ;:185

no no ,dwie księżniczki dla jednego ;:306 czy to nie za dużo :;230 chyba to nie sprawiedliwe ;:224

spokojnej nocy życzę ;:100
Awatar użytkownika
kruszyna_35
50p
50p
Od: 20 sie 2012, o 22:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

podziwiam za ogrom pracy, pomysłowość i zapał :) Bardzo mi się na Waszej działce podoba- a róże urzekają mnie swoimi kwiatami. Chyba też w tym roku zaczynam chorować na "różyczkę" :)
pozdrawiam serdecznie
ogród Kruszyny
regulamin
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Marysię! ta żaba ... inna jakaś od pozostałych - tamte uciekają, a ta ... łazi za mną :wink: ale całować jej nie będę - jeszcze jakaś rozkapryszona księżniczka będzie mi na hacjendzie się panoszyć :;230

Kruszyno - różyczka to zaraźliwa choroba :wink:
Na tym zdjęciu w następnym roku zobaczysz (zobaczycie) za czerwoną Flamentaz będzie New Dawn wspinać się na dach, z lewej strony zdjęcia Sombeuil, a z prawej NN zrobią tunel do altany :)
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Przyszłam zobaczyć tą tresowaną księżniczkę ;:306 myślałam, że jaja sobie robisz ;:oj a tu faktycznie-piękna żabcia jest :uszy Moja nie tresowana bo ucieka, i jaszczurki też, za to ptaszek-to dziki gołąb chyba-nie uciekał-podeszłam dość blisko...
a sąsiada to masz ;:124 jak tak można ;:202
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju! ależ ubawileś mnie tą żabą, zapomniałam nawet o bólu ;:108 ;:306
Róże Twoje - rewelacja , rosną jak na drożdżach. Całość jak zwykle urzeka .Zdjęcia ogrodów różanych powalają na kolana i jak tu spokojnie spać ???
P.S. Przepraszam, odpowiedziałam już na post w moim wątku- przeoczyłam . Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Andrzeju ,no to się będzie działo!!!
Wspaniale ,że przygarnąłeś ptaszęta a żaba to z pewnością już się oswoila i Was nie opuści.Jednak faktycznie nie całuj jej bo 2 baby to za dużo(gdyby przypadkiem się przepoczwarzyła :;230 )
Kurczaki po opalaniu już pewnie skonsumowane.Dzisiaj próbowałam pewnej nalewki :D mniam jaka dobra.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Wiesz Andrzejku, odkryłam, że mam troche róż, ale ani jednej czysto białej ;:306
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odwiedziny moim koleżankom i skrytoczytaczom też :wit

Grażyno! Moja żaba podczas kolejnego głaskania wydała głos, czy też skrzek - w każdym razie słychać było, a może ... "zamruczała z rozkoszy" ? ;:306

Betino! Aż takim marzycielem nie jestem :wink: Owszem - planuję, myślę i ... realizuję, gdyby to chociaż była rybka spełniająca życzenia ... księżniczek się boję :wink:

Bogusiu, cieszę się że bezwiednie pomogłem zapomnieć o bólu. gdyby to zawsze miało pomagać, to będę pisał kilkakrotnie w ciągu dnia :)

Aniu An-ka, za żadne skarby nie będę żaby całował, choćbym miał 100% gwarancji, że w księżniczkę się zmieni ;:170
Kuraki porcjami w zamrażarce schowane, właśnie wpadłem do domu, porywam udko i zmykam do siebie - w tym tygodniu mieszkam na hacjendzie. ;:224
Porzeczki dojrzewają - będą nowe nalewki :wink:

Aniu wielkakulka, nasza biała róża miała czerwone kropki, a w tym roku ... całkiem biała.

W tym tygodniu nocuję na hacjendzie, a że WI-FI tu nie ma, to łapki zajmuję czym innym

Była u mnie kanka na mleko - zielona,
nie bardzo podobała mi się - ona.
Pozbierałem swoje przybory,
zrobiłem na niej kolory.
Obrazki kleiłem,
decupage ubarwiłem.
Co zmajstrowałem,
Wam pokazałem.

Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No,no zdolniacho.A ta serwetka z krowami cudo-jak masz jeszcze jedną to proszę zachowaj dla mnie-też chcę taką kankę(chyba można kupić?)Gagawi już ją odpowiednio wypieści.
Wszystko dojrzewa,nawet wiśnie.Dzisiaj otworzyły się następnelilie i liliow ce.Dobvrze,że przed wyjazdem to jeszcze oczy się nacieszą.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Widzę sławną żabę - całuj ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Żaba, czy ropucha, ale to Twoje majstrowanie najbardziej mnie zachwyca, podziwiam. ;:180 . I tą różę przy domku :D .
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Żaba ;:138 ;:138 ;:138 Moja Córka kocha wszystkie żaby i jaszczurki. Usilnie stara się je oswajać, ale różnie to bywa :D Jedną z jaszczurek porwał kiedyś nasz kot, Nina rzuciła się na ratunek, kot został przygnieciony przez nią do gleby niczym jakiś terrorysta przez cbś i jaszczurka wyrwana z paszczy. Jaszczurka widocznie uznała, że trafiła z deszczu pod rynnę i ugryzła Ninę w palec. Ugryzienie nie było dotkliwe, ale ten ból, że ona ją uratowała, a ta ją użarła, nie do opisania :D
Kanka piękna :) i to poetyckie dopełnienie :) ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna róża ;:108 ;:108
Kopciuszka i ja widzę często :D
A kanka , ummm przepieknie wyszła.Zdolniacha z ciebie. ;:63 ;:63
Ja doniczki sobie w zimie kilka tez zrobiłam.Na więcej nie ma teraz czasu :roll:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!

Aniu(An-ka) - kupiłem serwetkę sztuk 1 z myślą o kance, zostały mi z niej jeszcze dwa barany, oraz po cztery koguty i wieprzki :) ale gdy wybiorę się na stare miasto to specjalnie zajdę do sklepiku z akcesoriami do decupage i taką serwetkę kupię.

Aniu(wielkakulka) żadnego całowania żab nie będzie bo ... już inne się zbiegają :wink: ta ma całkiem inny kolor - zagraniczna, czy co?
Obrazek

Doroto, róża RU przy tarasie rośnie niemalże w cieniu, dlatego dłużej trzymają się kwiaty - jeszcze nie lecą :)
Obrazek

Moniko! dobrze, że córka na jeża nie trafiła - ten to ma ostre zęby ;:oj
Przyszedł do mnie jeż,
pytam co ty jesz?
a on - nie wiesz?

Obrazek

Aniu(anabuko) - kopciuszki tak szybko budowały nowe gniazdo, bo ... pani była w ciąży :;230 teraz siedzi na jajkach, a pan kopciuszek znosi robaczki - widzisz jaką ma dla "pani" zieloną gąsieniczkę w dzióbku?
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”